dzieła chwały i łaski Jezusa Chrystusa

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

dzieła chwały i łaski Jezusa Chrystusa

Post autor: Tal »

Witam. W tym wątku chciałbym zachęcić byśmy dzielili się dowodami i przejawem bezgranicznej i niewyobrażalnie wielkiej miłości Boga do człowieka.
Nie chciałbym by temat odebrany był jako zmuszanie, wymuszanie czy narzucanie nauki chrześcijańskiej nie o to chodzi. Dzieląc się materiałami w tym wątku moim zamiarem jest umacniać i pogłębiać wiarę wierzących, oraz uświadomić, że Jezus jest rozwiązaniem problemów (wszystkich) dać też okazję poznać Jezusa niedowiarkom. Jak to w zwyczaju ma miejsce pewnie znajdą się osoby których temat będzie śmieszył, czy nawet oburzy, ale mam niepodważalne rozwiązanie waszego problemu mianowicie jeśli nie macie szczerych chęci otworzyć się i poznać historii w linkowanych świadectwach, czy innych materiałach to po prostu nie przeszkadzajcie wierzącym.
Zmagam się z choroba już trochę, ale odkąd bezgranicznie zaufałem i oddałem życie Jezusowi czuję się w pełni zdrowy i spełniony. Poznałem nieco wygody i przyjemności oferowane przez życie, lecz nie budowały one we mnie nic poza chaosem i złudzeniem szczęścia które pękało jak bańka mydlana, gdy pomyślałem że już je zaspokoiłem. U mnie był to proces który Jezus przygotował dla mnie krok po kroku odkrywałem Jego niewidzialną obecność w moim życiu. Dziś wiem, że dzięki modlitwie i czytaniu Słowa Bożego mam wiarę w Jezusa Chrystusa, który jest żywym Bogiem nadzieję na spełnienie obietnic i miłość która zwycięża wszystko.

Pierwszy materiał to świadectwo Grzegorza Gzika, który wiele przeszedł w życiu i jak Jezus odmienia życie każdego kto tego zapragnie.
https://www.youtube.com/watch?v=q_xCwxODZjA

Kolejny materiał to niezwykła historia Gianny Jessen która przeżyła aborcję. (film w 2 częściach)
https://www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0

Na koniec jak dziecko wielbi Boga :D
https://www.youtube.com/watch?v=_gmrYQgg1Po
Ostatnio zmieniony sob wrz 07, 2019 10:34 pm przez Tal, łącznie zmieniany 3 razy.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
maja500
zaufany użytkownik

Re: świadectwa, manifestacje i dzieła chwały i mocy Boga

Post autor: maja500 »

"Ból znaczy tak długo, a takie krótkie to słowo"...
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
maja500
zaufany użytkownik

Post autor: maja500 »

Chciałabym też zaznać mocy Boga i zostać uzdrowiona, ale chyba jeszcze nie na mnie kolej... Muszę iść na Msze Św. o uzdrowienie i uwolnienie, właśnie mi przepadła wcześniej...
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Maja500 jeśli czujesz szczerą i wielką potrzebę zaznać mocy Jezusa Chrystusa w swoim życiu to wołaj do Niego módl się do Pana i proś o wybaczenie już dziś by jak najszybciej pojednać się z Chrystusem nie zwlekaj jak sama wiesz nie znamy dnia ani godziny, kiedy nadejdzie nasz koniec.

Zachęcając Cię Maja500 polecam obejrzeć niedługie świadectwo nawróconego muzułmanina bardzo piękna historia.
https://www.youtube.com/watch?v=LE1UKWryJ9A

Ten 2 częściowy materiał ukazuję chwałę mocy Jezusa i co potrafi czynić wiara w Jezusa.
cz.1 - https://www.youtube.com/watch?v=5cKTF3Fd46Q
cz.2 - https://www.youtube.com/watch?v=-hZquVemHhI

Dając chwile do rozmyślań mocne słowa kaznodziei Steve Lawson'a.
https://www.youtube.com/watch?v=PlmE8Nt6UCc
Ostatnio zmieniony śr cze 03, 2015 4:30 pm przez Tal, łącznie zmieniany 2 razy.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Jedne z najbardziej fundamentalnych wersetów Biblii:

J 14.6 Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie.

Dz 4.12 I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Eden pisze:...a na to co po śmierci, nie ma wpływu chyba nikt.
Jak bardzo się mylisz Eden to tu i teraz rozgrywa się walka o Ciebie, gdzie się znajdziesz po śmierci i to Ty o tym decydujesz, lecz niestety do wielu ludzi to nie dociera i tego nie widzą, ponieważ są tak zniewoleni i zaabsorbowani przez pokusy i pożądliwości tego świata.
Eden sporo w życiu szukałem na własną rękę i nic nie zaspokoiło mojego pragnienia, ale Jezus jest cierpliwy co nie znaczy, że powinien czekać. Dziś nie muszę już niczego szukać Jezus wylał swą łaskę na mnie. Mam zdrowie i szczęście którego nie dawało mi bogactwo tego świata.

ps. Nie wierzę w mitologie, ale Jezus każdemu daje szansę wręczając kłębek nici by niczym Tezeusz zwycięsko wydostać się z labiryntu, albo zgubimy się w nim padając ofiarą Minotaura.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Jeśli ktoś chce poczytać różne świadectwa to ja polecam stronę http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/ Po lewej stronie trzeba kliknąć świadectwa.
Awatar użytkownika
paulus
zaufany użytkownik

Post autor: paulus »

Ode mnie też stronka - http://adonai.pl/
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Piękny film odkrywający dzieło Stworzyciela i to, co Jego stworzenie objawia na temat Jego charakteru.

Piotr Stępniak w świecie przestępczym znany pod pseudonimem Gepard był bezwzględnym i zatwardziałym recydywistą. W wiezieniach spędził połowę swojego życia, kierował grupą przestępczą, nikt i nic nie było wstanie go zmienić, dopóki nie spotkał się osobiście z Chrystusem.

Dlaczego Jezus?
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 10:12 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Piotr Stępniak namówił swoich współpracowników do odstawienia leków i zaniechania tradycyjnych metod leczenia.
Nie wiem, czy warto ufać takiemu człowiekowi.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Nie zrozumiesz tego Moi jeśli nie uwierzysz że:

2 Mojż 15.26 i rzekł: Jeżeli pilnie słuchać będziesz głosu Pana, Boga twego, i czynić będziesz to, co prawe w oczach jego, i jeżeli zważać będziesz na przykazania jego, i strzec będziesz wszystkich przepisów jego, to żadną chorobą, którą dotknąłem Egipt, nie dotknę ciebie, bom Ja, Pan, twój lekarz.

Ps 103.2 Błogosław, duszo moja, Panu I nie zapominaj wszystkich dobrodziejstw jego!
Ps 103.3 On odpuszcza wszystkie winy twoje, Leczy wszystkie choroby twoje.

Będąc tak przemienionym przez Boga wcale się nie dziwię Jego podejścia.
Jezus przychodzi i odmienia tych którzy szczerze szukają prawdy, jeśli wolisz wierzyć lekarzowi i w Jego tabletki Twój wybór.
Ja zaprosiłem Chrystusa do mojego życia i naprawdę działa w nim.
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 11:19 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Uprzedzam: jeśli będziesz innych namawiał do odstawienia leków, Twoje posty wylądują w dziale "Varia".

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Ja nie zacząłem poza tym mogę uznać Twoje twierdzenie za wyssane z palca, masz jakieś źródło informacji na ten temat?
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

arq pisze:mogę uznać Twoje twierdzenie za wyssane z palca, masz jakieś źródło informacji na ten temat?

Że wylądują w Varii mogę potwierdzić. ;)

Do odstawiania leków się nie namawia. Nikogo. Nie ważne na co choruje.
nic
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Karuna sorki, ale cytujesz nie wiedząc chyba o co chodzi w zacytowanym przez Ciebie moim pytaniu, pytam Moi o źródło które potwierdzałoby, że Piotr Stępniak namawiałby do odstawiania leków swoich współpracowników i chyba nie zauważyłeś też, że nikogo jeszcze nie namawiam.
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 11:32 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

arq pisze:Ja nie zacząłem poza tym mogę uznać Twoje twierdzenie za wyssane z palca, masz jakieś źródło informacji na ten temat?
Wysłuchałam na ten temat audycji w radiowej "Trójce". Próbowałam odszukać ten reportaż (bo to był reportaż), niestety bezskutecznie. Bohaterka reportażu była bliska współpracowniczka Geparda, która razem z nim pracuje w jego stowarzyszeniu (czy fundacji, dokładnie nie pamiętam), chora na depresję, która pod wpływem Geparda odstawiła leki.

Myślę, że reportaż jest gdzieś tu, ale -jak napisałam wcześniej - nie jestem w stanie go teraz odszukać. Wysłuchałam go jakieś trzy-cztery tygodnie temu:

http://www.polskieradio.pl/80,StudioRep ... ,Reportaze

Pozdrawiam.m.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

arq pisze:Karuna sorki, ale cytujesz nie wiedząc chyba o co chodzi w zacytowanym przez Ciebie moim pytaniu, pytam Moi o źródło które potwierdzałoby, że Piotr Stępniak namawiałby do odstawiania leków swoich współpracowników i chyba nie zauważyłeś też, że nikogo jeszcze nie namawiam.
To ja przepraszam, wkradł mi się sarkazm. :angelic-green:
nic
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

arq pisze: Jezus przychodzi i odmienia tych którzy szczerze szukają prawdy, jeśli wolisz wierzyć lekarzowi i w Jego tabletki Twój wybór.
A co to jest jak nie zwykłe przeciwstawienie: albo wiara, albo tabletki? Czy Twoim zdaniem nie ma tu negacji tradycyjnej farmakoterapii? W moje ocenie jest.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Ok Moi wierzę, że taka sytuacja miała miejsce, i Piotrek może nieco nieodpowiedzialnie podszedł do tematu nie wiem nie znam tej historii, ale nie zmienia faktu, że wiara czyni cuda.

ps. też słucham czasami Trójki, w Polsce nr.1 ;)
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 11:58 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

O, to jest nas więcej :)
Trójka to jedyne radio, którego słucham. Polecam reportaże o 18.15. Akurat wtedy prasuję, więc się wsłuchuję do taktu machania żelazkiem :)

Jak chcesz, to mogę napisać na forum Trójki, czy ktoś pamięta ten reportaż i mógłby podać mi jego tytuł.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”