Czy znacie utwory zespołu Sabaton ? Co o nich sądzicie ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec
Status: rencistka

Czy znacie utwory zespołu Sabaton ? Co o nich sądzicie ?

Post autor: koniczynka26 »

Witam , przyznam szczerze , że nigdy nie gustowałam w muzyce z gatunku : power metalu , bo taką muzykę gra zespół Sabaton , ale gdy posłuchałam na you tubie teledysków utworów tego zespołu , dostępnych z polskimi napisami , bo zespół śpiewa po angielsku, to zachwyciłam się wieloma utworami tego zespołu. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie , bo metal zawsze kojarzył mi się z muzyką hałaśliwą , nieprzyjemną dla ucha , której w moim przekonaniu nie dało się słuchać , a tutaj spotkało mnie wielkie zaskoczenie , że zespół power metalowy może tak pięknie , wzruszająco śpiewać o polskiej historii , bo należy zaznaczyć , że tematyka większości utworów zespołu Sabaton , dotyczy historii różnych państw , szczególnie o tematyce wojennej , w tym kilka utworów Sabaton napisał o polskiej historii. Moje ulubione utwory zespołu Sabaton , opowiadające o polskiej historii to : "Uprising " ( utwór na temat Powstania Warszawskiego ,to mój zdecydowany faworyt spośród wszystkich piosenek tego zespołu) "40-1" ( utwór opowiadający o pierwszych dniach drugiej wojny światowej , kiedy to polscy żołnierze bohatersko bronili się przed żołnierzami Wehrmachtu , pomimo ich przytłaczającej przewagi liczebnej ). Podobają mi się też inne utwory tego zespołu , takie jak : " Atterro Dominatus " ( o upadku Trzeciej Rzeszy ), "Rise of Evil " ( o powstaniu hitleryzmu ) i " Final Solution " ( o holokauście ) . Naprawdę bardzo polecam utwory zespołu : Sabaton , bo zrobiły na mnie one niesamowite wrażenie. Teksty piosenek są przepiękne i opowiadają tak prawdziwie o naszej polskiej historii . Wokalista zespołu ma niesamowicie mocny głos , co u mnie powoduje , że jak słucham śpiewanych przez niego piosenek , to aż czuję ciarki na plecach.
Awatar użytkownika
Buszra82
moderator
moderator

Re: Czy znacie utwory zespołu Sabaton ? Co o nich sądzicie ?

Post autor: Buszra82 »

Właściwie znam tylko jeden ich utwór 40:1 - swojego czasu bardzo mi się podobał....

ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”