pytanie do antona o solian
Moderator: moderatorzy
pytanie do antona o solian
Witam,
Czy moglbys napisac jak dlugo i jakie dawki solianu brales? (w tym rozroznienie czy solian czy jakis inny zamiennik) i czy brales codziennie czy miales kilkudniowe przerwy?
np.
2005-2007 x mg solian
2007-2009 y mg amisan
dzieki z gory
Czy moglbys napisac jak dlugo i jakie dawki solianu brales? (w tym rozroznienie czy solian czy jakis inny zamiennik) i czy brales codziennie czy miales kilkudniowe przerwy?
np.
2005-2007 x mg solian
2007-2009 y mg amisan
dzieki z gory
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: pytanie do antona o solian
Po co Ci te informacje?
Wybacz za pytanie, ale jestem paranoikiem
Od kiedy zazywam ten lek przerw nigdy nie miałem, nawet jednodniowych.
Wybacz za pytanie, ale jestem paranoikiem

Od kiedy zazywam ten lek przerw nigdy nie miałem, nawet jednodniowych.
chce wiedziec jak dlugo mozna brac ten lek, kiedy moze wystapic nietolerancja i koniecznosc zmiany na inny lek
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Z taka dokladnoscia o jakiej wspominales niestety nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, gdyż zwyczajnie tak dokładnie nie pamiętam.
Powiem tak - Solian zazywalem około 5-6lat. Nietolerancja pojawila się po około 3 latach, objawy uboczne w postaci zawyżonej prolaktyny całkowicie ustapily po znacznym obniżeniu dawki.
Od około 2 lat zazywam Amisan, żadne skutki uboczne nie wystapily i nie wystepuja, nawet pomimo znacznego zwiększenia dawki w ostatnim czasie, co było związane z dlugotrwalym wzmozonym stresem.
Powiem tak - Solian zazywalem około 5-6lat. Nietolerancja pojawila się po około 3 latach, objawy uboczne w postaci zawyżonej prolaktyny całkowicie ustapily po znacznym obniżeniu dawki.
Od około 2 lat zazywam Amisan, żadne skutki uboczne nie wystapily i nie wystepuja, nawet pomimo znacznego zwiększenia dawki w ostatnim czasie, co było związane z dlugotrwalym wzmozonym stresem.
A ja mam pytanie o amisan. Chciałem zapytać czy na amisanie dużo schudłeś i jak objawia się działanie amisanu na spadek wagi ? Czy masz po prostu mniejszy apetyt czy przyspieszyła Ci przemiana materii czy jeszcze coś innego ?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Podstawa jest faktycznie zmniejszony apetyt. Po Solianie caly dzień szabrowałem po lodowce, idzie na nim zjeść wszystko i kazda ilość i jest się nadal głodnym
Taka stala glodowa faza. Amisan tak jakby bardziej człowieka rownowazy, do wszystkiego ma się bardziej lagodne zdrowsze normalniejsze podejście, nic na hardkora.
Poza tym Amisan z tego co zaobserwowałem nie zatrzymuje wody w organizmie, nie jest się po nim takim nadętym oraz napompowanym jak po Solianie.
Co do przyspieszenia przemiany materii to faktycznie mocno mi ruszyla, ale może jest to związane z tym, ze biale pieczywo calkowicie zamieniłem na ciemne na zakwasie, a zamiast ziemniakow wprowadziłem do diety kasze gryczana oraz ryz, platki owsiane i kuskus.
Dodatkowo pije codziennie szklanke zielonej kawy - strasznie nakreca przemianę materii, no i zzera tłuszcz.
W sumie to schudłem już okolo 25kg

Poza tym Amisan z tego co zaobserwowałem nie zatrzymuje wody w organizmie, nie jest się po nim takim nadętym oraz napompowanym jak po Solianie.
Co do przyspieszenia przemiany materii to faktycznie mocno mi ruszyla, ale może jest to związane z tym, ze biale pieczywo calkowicie zamieniłem na ciemne na zakwasie, a zamiast ziemniakow wprowadziłem do diety kasze gryczana oraz ryz, platki owsiane i kuskus.
Dodatkowo pije codziennie szklanke zielonej kawy - strasznie nakreca przemianę materii, no i zzera tłuszcz.

Pozazdrościć takiego spadku wagi. Ja chciałbym schudnąć około 20 kg. Trochę żałuję że nie namówiłem lekarki na wizycie na zmianę leku na amisan ale byłem słabo przygotowany do rozmowy. Dopiero po wizycie przeczytałem ulotkę amisanu i zobaczyłem że w skutkach ubocznych jest zmniejszenie wagi a wcześniej nie byłem pewien czy to jest napisane w ulotce.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Gratulacje!AntonPawlowicz pisze: Co do przyspieszenia przemiany materii to faktycznie mocno mi ruszyla, ale może jest to związane z tym, ze biale pieczywo calkowicie zamieniłem na ciemne na zakwasie, a zamiast ziemniakow wprowadziłem do diety kasze gryczana oraz ryz, platki owsiane i kuskus.

A przemiana materii na pewno ruszyła po zmianach, jakie wprowadziłeś w diecie. Każdy powienien brać z Ciebie przykład

Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dziekuje!