pytanie do antona o solian

amisulprid

Moderator: moderatorzy

tom77
bywalec

pytanie do antona o solian

Post autor: tom77 »

Witam,
Czy moglbys napisac jak dlugo i jakie dawki solianu brales? (w tym rozroznienie czy solian czy jakis inny zamiennik) i czy brales codziennie czy miales kilkudniowe przerwy?

np.
2005-2007 x mg solian
2007-2009 y mg amisan

dzieki z gory
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: pytanie do antona o solian

Post autor: Antonio Kontrabas »

Po co Ci te informacje?
Wybacz za pytanie, ale jestem paranoikiem :)
Od kiedy zazywam ten lek przerw nigdy nie miałem, nawet jednodniowych.
tom77
bywalec

Post autor: tom77 »

chce wiedziec jak dlugo mozna brac ten lek, kiedy moze wystapic nietolerancja i koniecznosc zmiany na inny lek
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Z taka dokladnoscia o jakiej wspominales niestety nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, gdyż zwyczajnie tak dokładnie nie pamiętam.
Powiem tak - Solian zazywalem około 5-6lat. Nietolerancja pojawila się po około 3 latach, objawy uboczne w postaci zawyżonej prolaktyny całkowicie ustapily po znacznym obniżeniu dawki.
Od około 2 lat zazywam Amisan, żadne skutki uboczne nie wystapily i nie wystepuja, nawet pomimo znacznego zwiększenia dawki w ostatnim czasie, co było związane z dlugotrwalym wzmozonym stresem.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

A ja mam pytanie o amisan. Chciałem zapytać czy na amisanie dużo schudłeś i jak objawia się działanie amisanu na spadek wagi ? Czy masz po prostu mniejszy apetyt czy przyspieszyła Ci przemiana materii czy jeszcze coś innego ?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Podstawa jest faktycznie zmniejszony apetyt. Po Solianie caly dzień szabrowałem po lodowce, idzie na nim zjeść wszystko i kazda ilość i jest się nadal głodnym ;) Taka stala glodowa faza. Amisan tak jakby bardziej człowieka rownowazy, do wszystkiego ma się bardziej lagodne zdrowsze normalniejsze podejście, nic na hardkora.
Poza tym Amisan z tego co zaobserwowałem nie zatrzymuje wody w organizmie, nie jest się po nim takim nadętym oraz napompowanym jak po Solianie.
Co do przyspieszenia przemiany materii to faktycznie mocno mi ruszyla, ale może jest to związane z tym, ze biale pieczywo calkowicie zamieniłem na ciemne na zakwasie, a zamiast ziemniakow wprowadziłem do diety kasze gryczana oraz ryz, platki owsiane i kuskus.
Dodatkowo pije codziennie szklanke zielonej kawy - strasznie nakreca przemianę materii, no i zzera tłuszcz.
W sumie to schudłem już okolo 25kg :D
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Pozazdrościć takiego spadku wagi. Ja chciałbym schudnąć około 20 kg. Trochę żałuję że nie namówiłem lekarki na wizycie na zmianę leku na amisan ale byłem słabo przygotowany do rozmowy. Dopiero po wizycie przeczytałem ulotkę amisanu i zobaczyłem że w skutkach ubocznych jest zmniejszenie wagi a wcześniej nie byłem pewien czy to jest napisane w ulotce.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

AntonPawlowicz pisze: Co do przyspieszenia przemiany materii to faktycznie mocno mi ruszyla, ale może jest to związane z tym, ze biale pieczywo calkowicie zamieniłem na ciemne na zakwasie, a zamiast ziemniakow wprowadziłem do diety kasze gryczana oraz ryz, platki owsiane i kuskus.
Dodatkowo pije codziennie szklanke zielonej kawy - strasznie nakreca przemianę materii, no i zzera tłuszcz.
W sumie to schudłem już okolo 25kg :D
Gratulacje! :)
A przemiana materii na pewno ruszyła po zmianach, jakie wprowadziłeś w diecie. Każdy powienien brać z Ciebie przykład :)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Dziekuje! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”