Jaką wybrać pracę - dla satyfakcji czy dla kasy?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- JudasHonor
- moderator
-
- zaufany użytkownik
Re: Jaką wybrać pracę - dla satyfakcji czy dla kasy?
Parę miesięcy temu stanąłem przed podobnym dylematem, czyli robić co lubię i co się świetnie komponuje z głównym nurtem mej życiowej "misji", czy też jednak skok na kasę (w tym przypadku: kilku-kilkunastokrotnie większą) w mało jednakoż pociągającej dziedzinie, pełnodobową dyspozycyjnoscią i perspektywą jakiegoś krawaciarza w roli szefa. Wybrałem to pierwsze, ale czasami żałuję... w rok nachapałbym się na chałupę... Tak że w sumie to nie wiem...Darius pisze: Mam możliwość wyboru i się nad tym zastanawiam. Jestem ciekawy waszego zdania - wybrać pracę, którą się lubi czy zaryzykować stresy i pokusić się na większą kasę??.
czemu nie popieracie owej zmiany, czasem trzeba zaryzykować, skąd wiesz czy nie polubisz nowej pracy? i jak masz wybrac skoro znasz jedną strone;] strzel celnie
Do Wiktorii
Zostać szefem mafi nie chciałbym za bardzo strsująca praca
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Jesli mialabym taki dylemat na pewno bym sie dlugo nie zastanawiala i pozostalabym przy pracy, ktora daje mi satysfakcje (jak sam piszesz, kasa jest ok, to nie ma sie co zastanawiac). Ja bardzo bym chciala robic to co lubie i miec za to jakies przyzwoite pieniadze (wtedy na pewno nie wyjechalaby za granice w poszukiwaniu pracy).
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
podjąłem decyzję
Pozostaję w dotychczasowej pracy.
Dzięki za rady
Pozdrawiam
Dzięki za rady
Pozdrawiam
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: podjąłem decyzję
Darius pisze:Pozostaję w dotychczasowej pracy.
Dzięki za rady
Pozdrawiam
Brawo Darius ja też stanełem miesiąc temu przed takim wyborem i zostałęm przy starej stwace i starej pracy i powiem Ci że dobrze zrobiłem bo zatrudniony koleś na stanowisko które miałem obiąc ma taki zapierdziel że nie pytaj i ile stresu za kilka stówek wiecej a wiesz przecież że pieniądze szczeście nie dają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3mam kciuki za Ciebie
- tom76
- zaufany użytkownik
W życiu kasa najważniejsza jest,a na potwierdzenie aforyzm Oscara Wilde
"Młodym ludziom zdaje się,że pieniądze są najważniejszą rzeczą w życiu.Gdy się zestarzeją,są już tego pewni."
"Młodym ludziom zdaje się,że pieniądze są najważniejszą rzeczą w życiu.Gdy się zestarzeją,są już tego pewni."
Marek
Istotnie masz rację, że kasa w życiu jest bardzo ważna, dzieki niej na wiele można sobie pozwolić.
Jednak w naszym przypadku jako zdiagnozowanych musimy wybierać, co jest dla nas najwazniejsze. Zdrowie czy kasa. Jeżeli jest zdrowie to i jakas kasa się znajdzie - jeśli siądzie nam zdrowie to niewiele możemy zrobić.
Dlatego wybierając pracę musimy się kierowac nie tylko kasą ale także innymi czynnikami.
Pozdrawiam
Istotnie masz rację, że kasa w życiu jest bardzo ważna, dzieki niej na wiele można sobie pozwolić.
Jednak w naszym przypadku jako zdiagnozowanych musimy wybierać, co jest dla nas najwazniejsze. Zdrowie czy kasa. Jeżeli jest zdrowie to i jakas kasa się znajdzie - jeśli siądzie nam zdrowie to niewiele możemy zrobić.
Dlatego wybierając pracę musimy się kierowac nie tylko kasą ale także innymi czynnikami.
Pozdrawiam
- tom76
- zaufany użytkownik
Zgadzam się z tobą.Napisałem że kasa jest najważniejsza bo miałem to na myśli w sensie ogólnym.W tym świecie wszystko kosztuje życie,zdrowie,żywność,mieszkanie,....i nieraz żeby w ogóle egzystować jesteśmy zmuszeni pracować w warunkach silnego stresu.Sam kiedyś przez wiele miesięcy pracowałem w zakładzie w którym byłem ofiarą mobingu inic nie mogłem z tym zrobić jak tylko jakoś to wytrzymać bo wtedy o jakąkolwiek prace było trudno.Życzmy sobie by już nigdzie nie było mobbingu.