Mam pytanie, na jakiej podstawie lekarz stwierdza schizofrenie a nie np. zmiany neurologiczne czy też psychozę lub inną chorobę. Pytałam się wcześniej, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi może tu się uda
Mam chorego brata, u którego stwierdzono schizofrenie po przedawkowaniu narkotyków naprawdę nie wiem jak zdiagnozowano tą chorobę, ale trwało to jakieś 10 min jesteś chory na schizofrenie i to tyle. Brat leczy sie już 4 lata raz lekarz przeprowadził u niego test, po którym stwierdził, że tak na 100% nie można stwierdzić, iż to schizofrenia nie był też na żadnej obserwacji i tak od 4 lat bierze leki od roku regularnie. Jakoś mam takie odczucie że została postawiona zła diagnoza i jakby tak było to wiem że to nie byłaby jedyna zła postawiona diagnoza znam przypadek że kobieta leczyła syna przez 3 lata na schizofrenie a okazało się że ma zmiany neurologiczne i tak naprawdę to ja nie wiem czy my przypadkiem nie trujemy tylko brata tymi lekarstwami może ktoś wie gdzie można dobrze zdiagnozować tą chorobę nie ważne gdzie byleby dobrze