Abilify Maintena
Moderator: moderatorzy
Abilify Maintena
Czy ktoś z Was orientuje się czy te zastrzyki u nas będą dostępne i ewentualnie kiedy ??
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Re: Abilify Maintena
Dostępne już są albo zaraz będą ale nie są refundowany. Bierze się 1 fiolkę raz na miesiąc tylko kogo na to stać skoro fiolka kosztuje w polskiej aptece internetowej 1250zl.
Mnie na to nie stać. Czekam na refundacje.
Ciekawie mnie jak ten lek działa na negatywy. Bo wg moich doktorów samo abilify podobno świetnie a biorę 15mg od 9 dni i czekam na rezultaty.
Mnie na to nie stać. Czekam na refundacje.
Ciekawie mnie jak ten lek działa na negatywy. Bo wg moich doktorów samo abilify podobno świetnie a biorę 15mg od 9 dni i czekam na rezultaty.
Witam. Ktoś już z was używa w takiej formie abilify ? Ciekaw jestem jak on dziaa na skutki uboczne i zastanawiam się jeżeli przykladowo się bierze dawkę 200 mg na miesiac to wychodzi na to że na dobę przypada 6.45 mg ?
Schizofrenicy to wybrańcy Boga, mogą uczynić wszystko, ale za szybko się wyczerpują.
Abilify Maintena jest już refundowana w 100 %.
Tak dawka dobowa wychodzi bardzo mała ale jest to inne działanie w zastrzyku niż w tabletkach.
Wystarczy nie wiele miligramów o stałym stężeniu we krwi aby działy tak jak tabletka 15mg na dobę.
Tak dawka dobowa wychodzi bardzo mała ale jest to inne działanie w zastrzyku niż w tabletkach.
Wystarczy nie wiele miligramów o stałym stężeniu we krwi aby działy tak jak tabletka 15mg na dobę.
W całym chaosie jest kosmos
Czy ktoś z Was bierze Abilify w zastrzyku?
Jeśli tak, to jak się czujecie?
Zostałam zakwalifikowana jak o pacjentka nie współpracująca. Dostałam zastrzyki. Biorę już 4 miesiące. Czuję się dużo lepiej, ale nie wiem czy to jest kwestia tego, że wcześniej nie brałam regularnie leków, czy to jest rzeczywiście dobry lek. Jak uważacie?
Jeśli tak, to jak się czujecie?
Zostałam zakwalifikowana jak o pacjentka nie współpracująca. Dostałam zastrzyki. Biorę już 4 miesiące. Czuję się dużo lepiej, ale nie wiem czy to jest kwestia tego, że wcześniej nie brałam regularnie leków, czy to jest rzeczywiście dobry lek. Jak uważacie?
Masz sporo szczescia leki w zastrzyku wydluzaja remisje a samo abilfy uwazam za najlepszy dostepny lek . Ten sam przypadek takze nie wspolpracowalem i juz prawie 6 lat w remisji jestem mam prace wszystko sie ustabilzowalo.
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
wurm dzięki za dobre wieści!
Mam nadzieję, że mi się stan ustabilizuje do końca i będzie remisja. I w życiu lepiej sobie poukaładam.
Pozdrowienia!
Mam nadzieję, że mi się stan ustabilizuje do końca i będzie remisja. I w życiu lepiej sobie poukaładam.
Pozdrowienia!
ja nie współpracuje z lekarzem leki biorę sporadycznie w remisji 2 lata brak objawów pozytywnych i na domiar tego pracuje 

- piotrs
- zaufany użytkownik
slyszalem ze dobry raz na miesiac sie bierze dzialanie przedluzone juz sa jakies zastrzyki ponoc nawet na 3 miesiace
to niby nie jest takie gowno jak abilify w tabletkach
ja zwolennik w tabletkach
z czasem tez sobie redukuja wstrzykiwanie zastrzyku
opiszcie cos wiecej
bralem zastrzyki rispolept consta gowno nie polecam kilka
to niby nie jest takie gowno jak abilify w tabletkach
ja zwolennik w tabletkach
z czasem tez sobie redukuja wstrzykiwanie zastrzyku
opiszcie cos wiecej
bralem zastrzyki rispolept consta gowno nie polecam kilka
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Przy tabletkach możesz regulować dawkę leku, jak już weźmiesz zastrzyk to piździec, najwyżej możesz wziąć jakąś tabletkę ale dawki już nie zmniejszysz.
wowo mozesz poprosic lekarza o mniejszą dawke
no problemo sa zawsze 3 lub 4 dawki jest tez najmniejsza

I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
Of a complicated plan.
przy tabletkach miałam poczucie, że sobie sama mogę regulować dawki. Najczęściej nie brałam. Tak to się kończyło. Ale się męczyłam. Teraz gdy jestem na zastrzyku nie mam wyjścia, ale czuję się lepiej. Minus jest taki, że łapię jazdy związane z tym, że nie mogę nie wziąć. Nie wiem co lepsze, bo wiem, że gdy wrócę do tabletek to znowu nie będę brała.
Jak wam sie zyje na maintenie? ja po dwoch latach z rispoleptu consty przechodze na maintene niewiem na co sie przygotowac mam male obawy niewiem jak lek zadziała
Życzę Ci, żeby na Ciebie zastrzyk zadziałał dobrze, tak jak na mnie wpływa. Zwyczajnie sobie funkcjonuję, pracuję, nie jestem zamulona. Biorę go w połączeniu z kwetiapiną o przedłużonym działaniu, co też nie jest bez znaczenia. Natomiast na zastrzyku trzymam pion. Wcześniej tabletki brałam nieregularnie, teraz się pilnuję bardziej, chociaż nie odbyło się bez incydentu i razu jednego nie wzięłam celowo również i zastrzyku. Na szczęście się przyznałam rodzinie i po dwóch tygodniach od wyznaczonego terminu zgłosiłam się do przychodni.
No mam nadzieje ze dobrze zadziała bo o tego rispoleptu czuje sie jakis taki zamulony, plus ze zastrzyk raz na miesiac a nie co dwa tygodnie ciagłe kłucie w posladekagat pisze: ↑śr paź 31, 2018 8:41 pmŻyczę Ci, żeby na Ciebie zastrzyk zadziałał dobrze, tak jak na mnie wpływa. Zwyczajnie sobie funkcjonuję, pracuję, nie jestem zamulona. Biorę go w połączeniu z kwetiapiną o przedłużonym działaniu, co też nie jest bez znaczenia. Natomiast na zastrzyku trzymam pion. Wcześniej tabletki brałam nieregularnie, teraz się pilnuję bardziej, chociaż nie odbyło się bez incydentu i razu jednego nie wzięłam celowo również i zastrzyku. Na szczęście się przyznałam rodzinie i po dwóch tygodniach od wyznaczonego terminu zgłosiłam się do przychodni.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 68814849
Biorę, polecam, działa
i jaka wygoda

Jak z tyciem po tym leku? Czy jest jakiś lek który jeszcze rzadziej się wstrzykuje?
- amigo
- zaufany użytkownik
Bralem te zastrzyki pare miesiecy temu, obecnie zrezygnowalem ( Sam ) i uwazam, ze lekarz mi wladowal nie potrzebnie te Abilify Maintena.
Czuje sie tak samo jak z zastrzykiem i bez.Moge dodac, psychiatra mowil mi, ze Abilify dziala tez troche antydepresyjnie + przeciwpsychotycznie.
Czuje sie tak samo jak z zastrzykiem i bez.Moge dodac, psychiatra mowil mi, ze Abilify dziala tez troche antydepresyjnie + przeciwpsychotycznie.
To chyba dobrze, jak nie ma skutków ubocznych i jakiegoś zamulenia jak po tabletkach. Teraz w ogóle nie bierzesz leków?