czy solian 400mg mozna odstawic od razu?
Moderator: moderatorzy
czy solian 400mg mozna odstawic od razu?
Planuje odstawic solian 400mg, ale kiedy biore 200mg czuje ze ta dawka zwieksza mi dopamine. Czy mozna zejsc z dawki 400mg od razu do zera?
Re: czy solian 400mg mozna odstawic od razu?
wszyscy ci powiedza ze to ryzyko, zmniejsza się stopniowo dawke
Nawet jak biore jeszcze olanzapine?
podobno to trudne bo zalacza sie bezsennosc i ryzyko psychozy
Fizia, nie odstawiaj leków bez nadzoru lekarza 

Leki powinno się odstawiać stopniowo i nie należy robić tego bez konsultacji z psychiatrą.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

-
- zaufany użytkownik
ja niedługo będę musiał odstawić 400 mg solianu a raczej zamienić na abilify
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Lepiej zwrocic sie do lekarza z prosba o obnizenie dawki do 200mg na dobe. Podejrzewam, ze chodzi o skutki uboczne, tez przy 400 mialem dosyc powazne, ale od kilku lat zaywam 100mg i jest idealnie. Wczesniej dlugo dosyc zazywalem 200mg. Solian jest dobrym lekiem, zapytaj lekarza czy warto z niego rezygnowac przez zle dobrana dawke.
Abilify jest lekiem znacznie gorszym, przede wszystkim sporo slabszym, moim zdaniem. Jezeli zmienisz to czeka Cie troche mordegi z poczatku, jesli wogule zatolerujesz Abilify. Mocno podnosi cisnienie, obciaza tez serce i moze powodowac udary u ludzi w podeszlym wieku. Mnie ten lek calkiem nie podszedl.
Abilify jest lekiem znacznie gorszym, przede wszystkim sporo slabszym, moim zdaniem. Jezeli zmienisz to czeka Cie troche mordegi z poczatku, jesli wogule zatolerujesz Abilify. Mocno podnosi cisnienie, obciaza tez serce i moze powodowac udary u ludzi w podeszlym wieku. Mnie ten lek calkiem nie podszedl.