Fascynujące odkrycie

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Fascynujące odkrycie

Post autor: JudasHonor »

Otóż, byłem ostatnio zblazowany odkryciem dodatku E536 w postaci przeciw zbrylacza w soli. E 536 okazał się być żelocyjankiem potasu, który w kontakcie z kwasem solnym w żołądku tworzył silnie toksyczny cyjanowodór, znany także jako Cyklon B. Tym dusiło się Żydów w komorach gazowych. Nie będę się rozpisywał o uszkodzeniach jakie powoduje ta trucizna, może tylko wspomnę, że jest używana w środkach do dezynsekcji, deratyzacji, itp.

Chciałem więc kupić sól bez E536 w pierwszym sklepie z pięciu możliwych każda miała ten środek. Ale w końcu znalazłem i wszystko by się skończyło gdyby nie to, że interesuje się tematyką miękkich środków masowej zagłady. Więc postanowiłem pójść za tropem i zbadać występowanie konserwantów w konserwach .... dla psów i kotów !!! No bo przecież wszyscy wiedzą, że trzeba dodawać tych konserwantów by konserwa trzymała termin.

Przeglądnąłem skład około dziesięciu różnych konserw, różnych producentów począwszy od ARO po Scheba, Chapi, Whsikas, Pedigree Pal. I słuchajcie jaki ZONK !!! W ŻADNYM nie było ani śladu konserwantu, ani śladu "witaminek E xxx", żadnych dodatków, żadnych glutaminianów, żadnych aoztanocośtam. Wszystkie składniki były pochodzenia organicznego, ba czasem wzbogacane dodatkowymi witaminami i minerałami. I każda z tych konser miała przydatność po dwa albo i cztery lata na przód !!!

Więc teraz morał, po co dodaje się te sztuczne substancje do artykułów spożywczych ? Bo jest nas za dużo na świecie, przeludnienie. W Afryce używa się w tym celu maczety i rozdaje bojówkom broń za pół darmo. Natomiast u nas, w krajach bardziej cywilizowanych stosuje się bardziej cywilizowane środki jak eutanazję, aborcję, kulejącą służbę zdrowia i dodatki do karmy dla ludzi. Koniec i kropka, amen.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Re: Fascynujące odkrycie

Post autor: farnkensztajn »

udowodniłeś jak bardzo jesteś kurcze inteligenty, teraz idź się rozluźnić do łazienki.
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Może nie ma obowiązku umieszczania tych środków konserwujących w karmach dla zwierząt. Może lekko nadpsute mięso nadaje się jeszcze dla zwierząt. Ale może to jest jeden wielki przekręt.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

[neunejm] przejrzałem twoje posty. Ten który tutaj napisałeś nie odbiega poziomem od pozostałych.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

A Ty jesteś jakimś wyznacznikiem poziomu?
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Nie załapałeś. Wyznacznikiem poziomu twoich postów są twoje dotychczasowe posty. Więc informuję Cię, że niczym mnie nie zaskoczyłeś, twój post nie odbiega w poziomie wypowiedzi od twoich pozostałych. Dlatego nie wiem skąd w Tobie te wzburzenie, wszystko jest tak jak było, utrzymujesz poziom.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

słowo poziom miało wyraźny wydźwięk pejoratywny w tym kontekście. Więc nie wiem skąd w tobie to poczucie wyższości i pogarda? Może to wynika z jakiś braków?
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

To nie ja pisałem twoje posty, więc jeśli przedstawiają one sobą taką a nie inna wartość to do kogo Ty masz pretensje, do mnie ? Następnym razem przemyśl to co chcesz napisać, dobierz odpowiednie słownictwo i unikaj komentowania moich wypowiedzi.

Jeśli natomiast uważasz, że twoje dotychczasowe wypowiedzi mają prawo równać się z chociażby tymi moimi to zapraszam każdego czytelnika tego tematu do porównania historii wypowiedzi.

Uważasz, że możesz pisać to co Ci pierwsze na język przyjdzie i mieć moralne prawo porównywania się z wypowiedziami ludzi, którzy wkładają znacznie więcej wysiłku i traktują znacznie poważniej to co piszą ? Więc, grubo się mylisz. Twoje wypowiedzi nie dorównują 99% wypowiedzi użytkowników tego forum. Bo oni zwykle to co piszą traktują poważnie.

Od siedmiu lat oficjalnie jestem na tym forum i napisałem tylko 620 postów. Ty przez jeden dzień napłodziłeś ich 50 ! W twoim tempie powinienem tyle napisać w 13 dni a nie siedem lat. I co mądrego udało Ci się napisać w tym zalewie wypowiedzi ? Dopiero dyskusja ze mną wymusiła na Tobie użycie choćby takich słów jak "pejoratywny" w wypowiedziach.

Poza tym, komentujesz moje wypowiedzi w sposób co najmniej lekceważący i czego oczekujesz ? Że Cię przeproszę ? Następnie dziwisz się, że nawiązuje do TWOICH poprzednich wypowiedzi, nawet ich nie komentuję a do mnie masz pretensje o ich poziom.

Nie muszę gardzić nikim, każdy w moich oczach sam sobie buduje swój własny obraz.

Wyższość ? No uznajmy że to co ja piszę dorównuje twoim wypowiedziom, niech równości stanie się zadość.

Braki ? Myślę, że ewidentnie one istnieją ale to nie w moim interesie jest wyszukiwać, analizować czyjeś ułomności.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

mógłbym nawet nawiązać walke a może nawet zjeść cię kilkoma wersami, ale wyczuwam podstęp, że taki zawodnik jak Judasz ma takie miałkie łatwe do podważenia argumenty, ja jestę pełęs przeczności, zaprzeczam se w co drugim zdaniu, więc nie ma sęsu się mn ąprzejmować, bo zaraz isę pojde wypłkać do podszueczki,
Hardcore Will Never Die
Obrazek
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

JudasHonor pisze:To nie ja pisałem twoje posty, więc jeśli przedstawiają one sobą taką a nie inna wartość to do kogo Ty masz pretensje, do mnie ? Następnym razem przemyśl to co chcesz napisać, dobierz odpowiednie słownictwo i unikaj komentowania moich wypowiedzi.
Gdybyś je pisał (napisał - wersja prawidłowsza), pewnie ludzie by się spuszczali, piejąc z zachwytu...
Pretensje moge mieć jedynie do petriuczia że taki z niego jak z eeyore agresor, jak mię zatakuje tempym nozem to sie jeszcze sam tnie.
JudasHonor pisze:Jeśli natomiast uważasz, że twoje dotychczasowe wypowiedzi mają prawo równać się z chociażby tymi moimi to zapraszam każdego czytelnika tego tematu do porównania historii wypowiedzi.
onaniazjaca już Ci nie wystarcza? nie wię dlaczego na siłę chcesz udowodnić mi moją niższośc albo swoją wyższość? sokro to takie oczywiste?

JudasHonor pisze:Uważasz, że możesz pisać to co Ci pierwsze na język przyjdzie i mieć moralne prawo porównywania się z wypowiedziami ludzi, którzy wkładają znacznie więcej wysiłku i traktują znacznie poważniej to co piszą ? Więc, grubo się mylisz. Twoje wypowiedzi nie dorównują 99% wypowiedzi użytkowników tego forum. Bo oni zwykle to co piszą traktują poważnie.

bredisz bardziej ode mnię, je sens to komentować?

ależ ja sięz wami nie porównuje, dla mię jesteście tym czym ja nigdy nie chciałbym być.
JudasHonor pisze:Od siedmiu lat oficjalnie jestem na tym forum i napisałem tylko 620 postów. Ty przez jeden dzień napłodziłeś ich 50 ! W twoim tempie powinienem tyle napisać w 13 dni a nie siedem lat. I co mądrego udało Ci się napisać w tym zalewie wypowiedzi ? Dopiero dyskusja ze mną wymusiła na Tobie użycie choćby takich słów jak "pejoratywny" w wypowiedziach.
mądrość polega na uświadomieniu sobie swojej niewiedzy - paradoksalnie.
ty jebie.sz mądrością, tylko szkoda, żę musisz to tak podreślać na każdym kroku, bo pewnie sam bym tego nie zauważył.
JudasHonor pisze:Poza tym, komentujesz moje wypowiedzi w sposób co najmniej lekceważący i czego oczekujesz ? Że Cię przeproszę ? Następnie dziwisz się, że nawiązuje do TWOICH poprzednich wypowiedzi, nawet ich nie komentuję a do mnie masz pretensje o ich poziom.
że dostane bana.

oczekuje? a czy ja wyglądam na bez honora, który oczekuje aplazuzu, bo "pojecahł" argumentami na poziomie rozszłoszczonego przedszkolaka, którego rozłościł ktoś przed innymi dziećmi.

JudasHonor pisze:Nie muszę gardzić nikim, każdy w moich oczach sam sobie buduje swój własny obraz.
JudasHonor pisze:Braki ? Myślę, że ewidentnie one istnieją ale to nie w moim interesie jest wyszukiwać, analizować czyjeś ułomności.
możesz wącha.ć mi pałę, bo faktycznie uduowniasz w każym zdaniu swoją wyższość, tylko że wyższość oparta je na marnym zachwainym poczuciu włąsnej wartośći.

nia czuje się lepszy nie tylko dlatego że nie mam ku temu przesłanek nie pisze o tobie cwelu tylko generę o ludziach, bo to że dostałę więcej to je większym balastem
który trzeba wykorzystać, wykorzystać umiejętnie, jakież to byłoby puste i słąbe gdybym iał potencjał geniusza, a musiałym udowadniać swoją wyższość na forum dla
skrzywionych psychicznie.

smieszy mię tekst, żę budujesz swój włąsny obraz domagając się w taki otawrty sposób uznania wyższości, twoja Evotova GRUPA WSPRACIA, napewno już zrobi ci dobrze.

żałosne jak potyczki niewidomego oraz i upośłedzonyego intelektualnie szermierzy, ost konot juz wiecej ni chcę mi sie szakłądać
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Judas, gratulacje. :) Zezłościłeś trolla, a myślałam, że nikomu się to nie uda.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

o wpadłaś, skoro już jesteś? może mię jeszcze pouświadamiasz.
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Za pewne nie jest to twoje pierwsze forum, na którym piszesz. Wybrałeś teraz właśnie te ponieważ myślałeś, że chorzy psychicznie będą na tyle głupi by podziwiać cię za twoje agresywne wypowiedzi. Musiałeś być na prawdę mocno zdeterminowany by uderzyć tutaj.

Jesteś na tym forum ponieważ szukasz możliwości dowartościowania się.

Zamiast wymieniać się z tobą obelgami postaram się ci pomóc zrozumieć to czemu atakujesz ludzi, piszesz wulgarnie, jesteś natrętny. Zaraz odpiszesz pod spodem jaki to ja jestem #%^#&*, ale jestem pewny, że to co przeczytasz poniżej da ci do myślenia.

Źródłem twojego problemu jest zaniżone poczucie własnej wartości. Ty nie obrażasz ludzi by sprawić im przykrość, nie po to tu przybyłeś, nie jest twoim celem obrażać innych i w ogóle nie sprawia ci to to frajdy, cel jest inny. Jesteś tu po to by udowadniać swoją przewagę nad innymi, stać się zwycięzcą w werbalnej konfrontacji. Oczywiście samemu wiesz, że nic ci to nie da, lepszym się nie poczujesz i nikt cie wysławiać nie będzie a sama taktyka jest parszywa. No ale jeśli kilka osób przegra wymianę ciosów z tobą to masz nadzieję, że niektórzy z nich uznają cię za lepszego od siebie, w końcu przegrali są słabsi, gorsi. I o to w tym chodzi, by złapać chodź kilku takich co uznają cię za lepszego. Chodź sam wiesz, że lepszy od nich nie jesteś ale jeśli w końcu sami w to uwierzyli, to czemu by im nie przytaknąć, prawda ?. Oni w to wierzą, ty im przytakujesz i nie potrzeba już niczyjej zgody by w tych relacjach określić kto jest lepszy a kto gorszy.

Zawsze o powyższym wiedziałeś tylko, nie do końca rozumiałeś logikę swojego postępowania.

Jest jeszcze inna strona medalu o której nie masz pojęcia. Wielu z nas coś widzi i konfrontuje to z ...... nie będę kończył ;)
Nie jesteś tu całkiem przypadkowo ;)

pozdrawiam
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

faktycznie myślałęm, że jesteście głupi i się nie myliłę. jezeli myslisz ze pomagasz tymi swojim bredniami to gratuluje.

przypadek? zaprowadziłą mię tu zupa koperkowa, ( ciekawość zaspokojona)

jestę wrogię thc, ale ide zaplić jointa,
bo chcę być wyzęj i wyzej
tak to włąśnie wygląda,
pacjent chce wyzdrowiedź medycyna je bezradna.
bo nie rozumię, że medycyna szkodzi nie pomaga
ideał sięga dna
albo bruku
KUKUKU

ban = leakrstwo
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Ja też uważam, że troll jest zakompleksionym małym człowieczkiem i próbuje się dowartościować naszym kosztem. Chociaż dziwi mnie to, bo przecież jest bardzo inteligentny. Widocznie odreagowauje tutaj swoje traumy narcystyczne.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Wbrew pozorom jego obecność może nie być aż tak banalna jak próbuje to sam przedstawić. Otóż, czasem atak to próba ukrycia czegoś a nie agresja sama w sobie. Może to być chęć zanegowania pewnych swoich wątpliwości, podejrzeń. Wyjaśnię to na przykładzie:

Powiedzmy, że ktoś od dłuższego czasu zażywa narkotyki. Nie jest tajemnicą, że nawet marihuana po czasie może powodować paranoję, zatracanie różnicy między światem realnym a wewnętrznym. Natomiast te twardsze narkotyki są nawet w stanie wywołać fizyczne zmiany w mózgu i co za tym idzie problemy psychiczne. Idźmy dalej. Ten ktoś zaczyna odczuwać dolegliwości natury psychicznej, które póki co, jeszcze nie są na tyle silne by odbijać się w życiu ale już powodują sporo obaw, podejrzeń. Nie jest w stanie stwierdzić czy ma już problem psychiczny czy może to jeszcze mieści się w normie. Mógł by skonfrontować to u specjalisty ale jeszcze nie traktuje problemu na tyle poważnie, poza tym boi się tego że mógł by usłyszeć na siebie wyrok a taka wizyta była by sama w sobie plamą na honorze. Więc wykorzystuje złoty środek, forum dla chorych psychicznie, gdzie zachowa anonimowość i być może zostanie zdiagnozowany, a nawet jeśli diagnoza będzie nie pomyślna to może ją odrzucić, no bo przecież te forum skupia głównie amatorów a nie specjalistów. I tutaj pojawia się problem, ponieważ ta osoba ma duże problemy w komunikacji, uzewnętrzniania swoich myśli, obaw, uczuć a co dopiero zwierzyć się z chorych, wstydliwych myśli/wizji, które go nawiedzają. Nie wspominając już, że takie zwierzenia są plamą na honorze i ciężko jest się nawet przed samym sobą przyznać, że ma się problem psychiczny a co dopiero szerszej publice. Wtedy wpada na pokręcony pomysł, opierając się na dosyć prostej odwróconej logice, że jeśli zostanie odrzucony przez nasze środowisko, chorych psychicznie, to niewątpliwie nie może być sam chorym. Aby sobie w tym pomóc, zaczyna prowokować, atakować, wyzywać każdego bez wyjątku, manifestując prze to swoja siłę, która jednoznacznie identyfikowana jest jako symptom zdrowia. Ostatecznym, koronnym dowodem tego stanu będzie ban od admina, czyli jasny komunikat nie należysz do nas, spadaj. Wraz z tym jak admin odmawia zbanowania, wzrasta frustracja, w końcu próbuje atakować moderatorów i samego administratora byle tylko dostać bana i "stać" się zdrowym.

Nawet ban z tej witryny nie uzdrowi nikogo, natrętne/niepokojące myśli wrócą. Najlepiej to przełamać się w sobie zmienić nick i prosto z serca zwierzyć się ze swoich obaw. Wszyscy jesteśmy tutaj anonimowi dopóty tego chcemy. Nie ma tutaj tematów zbyt osobistych i psychoz tak strasznych by mogły nas jeszcze zadziwić.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

To wszystko jest logiczne.
Obrazek
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

JudasHonor, Twoje odkrycie jest rzeczywiście fascynujące! :D
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Łabędzi śpiew. Ostatnia pieśń

Człowiek, który nie istniał. historia, która się nie wydarzyła. Czas którego nie było.
oczami naocznego świadka Judasza.

mój widok jest dla takich jak tych karą, osobliwym zjawiskiem, kolejny opisem psychozy,
kiedy zapominasz, że ja to nie ksywka, tylko serce, dusza, krew - człowiek

Generę mogłem se tłumaczyć, że takimi idiotami jak judasz kierują jakieś dobre, ukryte intencje, że pomimo ich całego złą je w nich zakamuflowana jakaś cząstka dobra, mogłem, ale już tego wystarczy.

czuje się śmiesznie kiedy nazywam zwracam się do cię w ( l.poj.), bo kur.wa ilu was tam jest?

(nie ma na cię myśli judasz debilu) nie przypisuj sobie zasługi pok roju: złamania mię, bo to uczynili znacznie
zdolniejsi, rozsmarowali mię, rozgnietli mię po płaszczyźnie wartości
echo mojego krzyku przesuwa się po plecach, wije się jak wąż, wpełza do mózgu, niszcząc mię ostatecznie.

Więc masz przyjemnościowy kopać nieboszczyka, który się nawet nie broni, no ale jak w taki sposób udowadniasz sobie jakim jesteś „prze-*słowo niedozwolone*.em”, to gratulacje,

Nie zachłyśnij się tą spijaną zajebistosicą z pucharó zwycięstwa.

Więc już was więcej nie karze swoim obecnością, idę się zaszyć ponownie w swojej dziurze, z której nie winien wychodzić, faktycznie ten świat i ludzie to nie najlepsze miejsce i czas dla kogoś takiego jak ja.

Nie zapomnijcie przewietrzyć foruł, spuścić wody, użyć domestosa i innych środkó czyszczących..

żegnam. Żałuje każdego zdania słowa i myśli przelanej, no nic, czego można oczekiwać bedąc nic nie wartym śmieciem,? Z pewnosćią tego co otrzymałem,

żegnam.
Hardcore Will Never Die
Obrazek
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Trollu, dlaczego tak źle piszesz teraz o sobie? Nikt nie chce Ciebie oceniać ani poniżać tak jak Ty to robisz. Musisz zrozumieć, że ludzie mają swoje uczucia, tak samo jak Ty i brać pod uwagę ten fakt. Nie możesz poniżać ludzi. Jeżeli masz coś wspólnego ze schizofrenią lub z innym zaburzeniem psychicznym, możesz rozmawiać z nami w normalny sposób. Życzę Ci i żywię wielką nadzieję na to, że się zmienisz, kiedy zobaczysz, że ludzie wcale nie są tak źli, za jakich ich uważasz.
Po co tak naprawdę przyszedłeś na nasze forum? Nie wierzę w to, że jesteś tak zły, na jakiego się wykreowałeś. Ja chcę, żebyś został na forum, ale rozmawiał z nami na innym poziomie niż do tej pory.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”