solian czy zeldox ktory z nich lepszy na negatywy
Moderator: moderatorzy
solian czy zeldox ktory z nich lepszy na negatywy
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:10 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: solian czy zeldox ktory z nich lepszy na negatywy
Drugi jest lekiem krytycznym, to znaczy, ze podawany jak wszystko inne zawodzi. Ze wzgledu na jego wysoka toksycznosc, ryzyko zawalu lub nawet zgonu.
Solian jest to chyba najbezpieczniejszy z lekow. Wiadomo w duzych dawkach powoduje dokuczliwe aczkolwiek przemijajace skutki uboczne.
Kazdy neuroleptyk w poczatkowym stadium przyjmowania zamula i usypia, to skutek dostosowywania sie polaczen neurotycznych w mozgu. Po kilku tygodniach lek osiaga efekt terapeutyczny i wtedy zazwyczaj nastepuje podniesienie nastroju oraz slawna aktywizacja, tak przynajmniej jest w przypadku Solianu.
Im mniejsze sa dawki Solianu tym mocniejszy efekt aktywizujacy.
Jeszcze mocniejszym aktywizatorem jest starszy brat Solianu - Sulpiryd. Zreszta bardzo dobry i skuteczny lek.
Solian jest to chyba najbezpieczniejszy z lekow. Wiadomo w duzych dawkach powoduje dokuczliwe aczkolwiek przemijajace skutki uboczne.
Kazdy neuroleptyk w poczatkowym stadium przyjmowania zamula i usypia, to skutek dostosowywania sie polaczen neurotycznych w mozgu. Po kilku tygodniach lek osiaga efekt terapeutyczny i wtedy zazwyczaj nastepuje podniesienie nastroju oraz slawna aktywizacja, tak przynajmniej jest w przypadku Solianu.
Im mniejsze sa dawki Solianu tym mocniejszy efekt aktywizujacy.
Jeszcze mocniejszym aktywizatorem jest starszy brat Solianu - Sulpiryd. Zreszta bardzo dobry i skuteczny lek.
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:11 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=z ... 5608,d.Yms
Solian dostaja doswiadczeni pacjenci, ze tak powiem, ktorzy juz potrafia o siebie zawalczyc i wyprosic dla siebie jakis dobry i nowoczesny srodek, a przy tym bez skutkow ubocznych.
Dla nie wtajemniczonych na pierwszu rzut leca haloperidol, rispolept i zalasta. Pozniej jak juz zaden im nie pomaga, pacjent jest lysy, bo wypadly mu wlosy, ma depresje, jest otyly jak beczka, to w ramch akcji charytatywnej oraz szczegolnej dobrej woli moze dostac Abilify. O Solian zazwyczaj ciezko, ale i tak juz jest o niebo lepiej niz kiedys.
Solian dostaja doswiadczeni pacjenci, ze tak powiem, ktorzy juz potrafia o siebie zawalczyc i wyprosic dla siebie jakis dobry i nowoczesny srodek, a przy tym bez skutkow ubocznych.
Dla nie wtajemniczonych na pierwszu rzut leca haloperidol, rispolept i zalasta. Pozniej jak juz zaden im nie pomaga, pacjent jest lysy, bo wypadly mu wlosy, ma depresje, jest otyly jak beczka, to w ramch akcji charytatywnej oraz szczegolnej dobrej woli moze dostac Abilify. O Solian zazwyczaj ciezko, ale i tak juz jest o niebo lepiej niz kiedys.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Bosz, Anton, już tak piszesz jakby nie wiem, psychiatrom zależało na tym, aby nie pomagać pacjentom i cieszyć się ich szczęściem i ze swojego powodzenia w doborze leków, tylko jakby próbowali przeciągnąć pacjentów przez szereg leków gorszych od Solianu, aż do w końcu wspaniałego Solianu, nie wiadomo w sumie po co miałaby by być ta droga... Smoleńsk? Spisek lekarzy, Żydów i masonów oraz firm farmaceutycznych? No nie wiem, naprawdę nie wiem...AntonPawlowicz pisze:Solian dostaja doswiadczeni pacjenci, ze tak powiem, ktorzy juz potrafia o siebie zawalczyc i wyprosic dla siebie jakis dobry i nowoczesny srodek, a przy tym bez skutkow ubocznych.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Leki mają różny profil działania. Jedne lepsze na urojenia inne lepsze na stan w miarę stabilny. I wiele zależy od tego, jak kto reaguje na dany środek. Znam to osobiście na przykładzie ketrelu i olanzapiny. Ten pierwszy nei daje rady jak zaczyna się coś dziać.
A ja w ogóle mam taką lekarkę antypsychiatrę, która twierdzi, że leki to ogółem rzecz biorąc syf.
Wierzy w psychoterapię.
A ja w ogóle mam taką lekarkę antypsychiatrę, która twierdzi, że leki to ogółem rzecz biorąc syf.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Zeldox źle wpływa na serce i powszechnie o tym wiadomo. Jak ktoś ma dodatkowo problemy z sercem, to ryzykuje bardziej w przypadku zeldoxu czy kwetiapiny niż w przypadku np. olanzapiny. Choć to i tak nie są leki p.psychotyczne z najwyższej grupy ryzyka.
Tu jest wszystko
http://www.azcert.org/medical-pros/drug ... -lists.cfm
ale też nie ma co demonizować. przypadki zgonów to 0,3 % czy ileś tam mało i dotyczy głównie osób już z wcześniejszymi problemami kardiologicznymi.
A po solianie niektórym facetom rosną cycki.
Tu jest wszystko
http://www.azcert.org/medical-pros/drug ... -lists.cfm
ale też nie ma co demonizować. przypadki zgonów to 0,3 % czy ileś tam mało i dotyczy głównie osób już z wcześniejszymi problemami kardiologicznymi.
A po solianie niektórym facetom rosną cycki.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Owszem, a u kobiet zatrzymuje sie miesiaczka, jednak dzieje sie to wylacznie po wysokich dawkach, zazywajac 100 lub 200mg nie ma wogule takiego ryzyka.przegłosowany pisze:A po solianie niektórym facetom rosną cycki.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Alez to bardzo proste. Wiekszosc wymienionych przez mnie lekow pierwszego rzutu jest produkowanych w kraju. Przedstawiciele firm farmaceutycznych odwiedzaja lekarzy, zawieraja umowy na podstawie ktorych tamci otrzymuja jakies tam srodki finansowe. Nigdy nie widziales jak wchodza ladne babki bez kolejki z aktowkamiprzegłosowany pisze:Bosz, Anton, już tak piszesz jakby nie wiem, psychiatrom zależało na tym, aby nie pomagać pacjentom i cieszyć się ich szczęściem i ze swojego powodzenia w doborze leków, tylko jakby próbowali przeciągnąć pacjentów przez szereg leków gorszych od Solianu, aż do w końcu wspaniałego Solianu, nie wiadomo w sumie po co miałaby by być ta droga... Smoleńsk? Spisek lekarzy, Żydów i masonów oraz firm farmaceutycznych? No nie wiem, naprawdę nie wiem...AntonPawlowicz pisze:Solian dostaja doswiadczeni pacjenci, ze tak powiem, ktorzy juz potrafia o siebie zawalczyc i wyprosic dla siebie jakis dobry i nowoczesny srodek, a przy tym bez skutkow ubocznych.

Zeldox jest niedostepny w uk Bo duzo ludzi umieralo na serce
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
W wielu krajach jest na liscie lekow zakazanych.
serio?! O.OmamuskaJo pisze:Zeldox jest niedostepny w uk Bo duzo ludzi umieralo na serce
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
serio tak mi psychiatra powiedzial. A tu jest lista wszytkich dotepnych lekow.
http://www.rcpsych.ac.uk/expertadvice/t ... ation.aspx
http://www.rcpsych.ac.uk/expertadvice/t ... ation.aspx