czy abilify usypia. czy bierze ktos ten lek na noc
Moderator: moderatorzy
czy abilify usypia. czy bierze ktos ten lek na noc
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2014 10:53 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
- zielonawitolda
- bywalec
- Kontakt:
Re: czy abilify usypia. czy bierze ktos ten lek na noc
mnie nie usypiał, przez jakiś czas brałam na noc na początku stosowania, żeby przespać skutki uboczne i ze snem nie miałam problemów.
always look on the bright side of life
Od kilku miesięcy przyjmuję Ablify w dawce 7,5 mg na noc i sypiam o wiele lepiej niż w okresie, gdy zażywałam tabletkę rano. Miałam obawy jak to będzie ze snem, bo Abilify ma opinię leku aktywizującego. Mój lekarz tę opinię potwierdził, ale powiedział też, że lek nie działa na tej samej zasadzie co kawa, więc problemu ze snem być nie powinno. I rzeczywiście nie ma.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Brałem kiedyś Abilify wieczorem 15 mg, ale nie wpływał ani dobrze, ani źle na sen.
Ostatnio zmieniony śr cze 12, 2013 7:49 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.

...
Ostatnio zmieniony sob cze 28, 2014 12:10 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
7,5 to malo i chyba jeszcze bardziej aktywizuje ?ciekawe czy 7,5mg to jeszcze dawka lecznicza i czy po epizodzie psychotycznym lekarz mze przepisac mi w tej dawce abilify ?
pozdrawiam
pozdrawiam
ja biorę 7,5 abilify, to dawka podtrzymująca 

W moim przypadku rzeczywiście mniejsza dawka wpływa bardziej aktywizująco. Przez pewien czas zażywałam nawet te 7,5 mg co drugi dzień, co bardzo sobie chwaliłam. W sytuacjach stresowych okazało się jednak, że jest to nie wystarczające i znowu przyjmuję lek codziennie.pola pisze:7,5 to malo i chyba jeszcze bardziej aktywizuje ?
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Ja biorę 15mg na noc Abilify i śpię dobrze, na pewno lepiej niż kiedy brałem lek rano.
Królestwo moje nie jest z tego świata
- Peter
- zaufany użytkownik
Ja biorę rano i wieczorem w dawce po 15mg i śpię bardzo dobrze
- amigo
- zaufany użytkownik
Na poczatku bralem Abilify 15 mg na noc, bylem po tym leku senny i zmeczony, ale po okolo miesiacu te skutki uboczne ustapily i zaczal brac rano.