2mg

perphenazyna

Moderator: moderatorzy

mamuska
zaufany użytkownik

2mg

Post autor: mamuska »

flunaxol namnie zledzialai dzis dostalam recepte na trilafon 2mg ktos moze bral i co sadzi o leku.
Awatar użytkownika
zielonawitolda
bywalec
Kontakt:

Re: 2mg

Post autor: zielonawitolda »

bez sensu brac trilafon. od stycznia go wycofuja na amen :/
always look on the bright side of life
mamuska
zaufany użytkownik

w uk tez bo lekarz wczoraj dal mi recepte.
Awatar użytkownika
Gucio
zaufany użytkownik

Post autor: Gucio »

2 mg to bardzo mała dawka (ja zaczynałem od 4 - brałem 32 mg a można brać 64 z informacji pozyskanych od lekarza). Więc warto spróbować.
Zauważyłem, że większe dawki, około 12 mg rozmaicie działają na każdego człowieka. Większość usypia.
Bardzo dobrze działał na zaburzenia pozytywne, gdy je wyeliminował na negatywne. Jednak ja po półtora roku od jego zażycia w postaci zastrzyku dostałem akatyzji - choć nie do końca było pewnym, że jest to akatyzja - musiałem i tylko w pozycji leżącej w chwili zasypiania poruszać nogami, co mnie wybudzało i tak po kilka razy na noc. Z tego powodu, jak i również, że wycofany zostaje z produkcji (nie tylko sprzedaży) lekarz przepisał mi haloperidol.
Mnie zmobilizował do działania - jego działanie było bardzo subtelne, acz skuteczne. Podobnie mam teraz z haloperidolem (ponoć wielu ludzi po nim kosi).
Spróbuj i opisz wrażenia. Jednak jest to jakaś dawka minimalna. Niewykluczone, że lekarz będzie Ci ją podwyższał.
Jeśli jesteś odpowiedzialnym pacjentem a Twój lekarz w porządku - by nie marnować czasu sama sobie za jego zgodą zwiększaj dawkę do określonej przezeń jako max a dla Ciebie tej skutecznej.

Warto jednak dopytać się lekarza o to, czy w UK lek zostanie wycofany ze sprzedaży niebawem. Wg mnie jest logicznym, że tak, skoro przestają go produkować.

Pozdrawiam
mamuska
zaufany użytkownik

odstawiam leki jeszcze jestem na flunaxolu ale na wszelki wypadek staram sie zakupic trilafon. Wiec w jednej aptece wogole oddali mi recepte bo go nie ma w ich hurtowni. W drugiej aptece dowiedzialam sie od lekarza ze ma pacjetke i tam maja, czekam na telefon juz tydzien. Ogolnie nie zalezi mi brac lek ktory jest niedostepny bo i co mi z tego jak go nigdzie nie ma.

Lekarz raczej nie podwyzszy mi dawki bo jestem nadwrazliwa na leki i zawsze bralam minimalne dawki plus jestem w remisji wiec przepisuje mi najnizesze z mozliwych dawek.
Moim glownym problemem na lekach jest okropne zmeczenie i otepienie, wiec chyba stara sie znalesc lek ktory to wyemliminuje. Na abilify bylo lepiej ale mialam akatyzje.
szalonyFizyk
bywalec

Post autor: szalonyFizyk »

czy ktos sie orientuje jak ma dzialac ta dawka 2mg?
czy jest to podobna filozofia do solianu/sulpirydu/fluanxolu, ze w malych dawkach ma dzialac aktywizujaco?
bo wlasnie taka dawke biore i sie zastanawiam...
jestę odpadę atomowę
ODPOWIEDZ

Wróć do „trilafon”