Słynna sprawa Aileen Wuornos

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Słynna sprawa Aileen Wuornos

Post autor: miś wesołek »

Aileen Wuornos, właściwie Aileen Carol Pittman (ur. 29 lutego 1956 w Rochester (Michigan), zm. 9 października 2002) – amerykańska prostytutka, która w latach 1989-1990 zamordowała na Florydzie siedmiu mężczyzn. Za 6 z 7 popełnionych morderstw została skazana na sześciokrotną karę śmierci (dlatego, że jednego ciała nie odnaleziono). Wyrok wykonano poprzez wstrzyknięcie trucizny.

Na podstawie historii jej życia nakręcono film Monster z Charlize Theron w roli głównej.

Wuornos była biseksualna. Jej wieloletnią partnerką była Tyria Moore. Kobiety poznały się w South Daytona w 1986 roku. Podczas procesu Moore zeznawała przeciwko Wournos.

At her sentencing, psychiatrists for the defense testified that Wuornos was mentally unstable and had been diagnosed with borderline personality disorder and antisocial personality disorder.

źródło: wikipedia

A tu macie filmiki dokumentalne:
Kobiety, które niosły śmierć - Łowczynie

Aileen Life And Death Of A Serial Killer

I jeden z najbardziej rozkosznie-ekstatycznych fragmentów:

I taki amerykański kinowy film "Monster", w którym świetnie gra Charlize Theron, która swoją drogą jest też lekko walnięta. Dobry i sprawnie lawirujący wokół rozbieżnych wersji i niejednoznacznych faktów. Jeśli poszargałem czyjeś prawa autorskie, proszę link usunąć, a mnie - wedle uznania - zbanować lub nie:
MONSTER
gówno w proszku na kijoszku
ODPOWIEDZ

Wróć do „borderline”