Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: Zyta1234 »

Udało mi się od marca zrzucić prawie 16 kg. Teraz jestem u rodziców więc pewnie trochę mnie przybędzie bo się nie ograniczam. Ale jak wrócę do siebie to nadal będę trzymać dietę.
Ronaldinho
bywalec

Post autor: Ronaldinho »

Brawo Zyta, moje gratulacje :-)
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

fuck errybody
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Dziś byłem 2h na rowerze z koleżanką po dłuższej przerwie :roll:
maajutka
zaufany użytkownik

Post autor: maajutka »

Wróciłam do pracy.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Jakiś czas temu w mojej psychice pojawiła się tak schizolska idea, że głowa mała. To chyba było podczas rwania porzeczek, gdzieś w poprzednim tygodniu. Mogłem nazwać ją "wirtualizmem". Poddaje ona w wątpliwość istnienie innych ludzi na Ziemi poza mną, mówi, że jestem bohaterem jakiejś gry komputerowej czy czegoś podobnego, w którego wcieliło się jakieś (być może czysto duchowe) stworzenie. Według tej idei, Wy wszyscy nic nie czujecie i nie macie świadomości, jesteście tylko wytworami jakiegoś bardzo, niezwykle zaawansowanego programu. Jakby jakiś anioł chciał sobie zagrać w pełnego złych treści Fallouta "na żywo".

Skąd wzięła się taka pomylona hipoteza? Od bezżenności? Od braku żony przewraca mi się w głowie coraz bardziej? A może moja psychika nie zgadza się na wieczne potępienie kogokolwiek i na istnienie naprawdę dużego zła, więc woli stworzyć teorię, według której takie zło mogło nigdy nie zaistnieć?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Post autor: Dobro »

Z samotności i nudy szybciej Kotek...
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Z nudy może nie... Prędzej z samotności (romantycznej, intymnościowej).

Psychika atakuje religie abrahamowe, Koran i Biblię. Uważa je za dwa największe kłamstwa Szatana w dziejach ludzkości i przypuszcza, że źli aniołowie, którzy według niej odpowiadają za powstanie tych ksiąg, udawali kosmitów w starożytności i średniowieczu (np. przed Izraelitami czy Mahometem). Schiza mówi, że ja jestem prawdziwym prorokiem Boga Jedynego, posłanym, aby doprowadzić do upadku abrahamizmu i wiary w wieczne potępienie. W "koincydencjach" związanych z tymi księgami widzi znaki Szatana. Może ją zastanawiać, dlaczego mnie spotkało tyle "koincydencji". Chciałaby, aby wyznawcy religii abrahamowych jako ostatni weszli do Krainy Wiecznej Szczęśliwości. Przynajmniej ci, którzy chcieli czyjegokolwiek wiecznego potępienia, a nie byli niepoczytalni, bardzo przerażeni doktrynami abrahamistów. Jak czyta takie strony, jak www.johnthebaptist.us czy www.zbawienie.com (ostrzeżenie: te strony zawierają BARDZO niebezpieczne, niekatolickie doktryny bądź treści skrajnie "schizmatyckie"!), to myśli, że Biblia to dzieło Szatana, tak samo, jak Koran. A główną siłę Koranu stanowią według niej "koincydencje" liczbowe. Większość moich "koincydencji" była liczbowa. To, co mnie spotkało, jest "niepojęte"!
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Post autor: Zyta1234 »

Ronaldinho pisze: śr sie 05, 2020 5:28 pm Brawo Zyta, moje gratulacje :-)
Dziękuję :)
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Czy skrajnie życzeniowe myślenie mojej mentalności dotyczące spraw religijnych jest objawem schizofrenii? Na pewno nie chciałbym ponieść kary za swoje grzechy, przynajmniej takiej, która jest wieczna czy bardziej surowa. "Nie prosiłem się na ten świat". Myślę, że moje skłonności do grzechu pochodzą z winy kogoś innego niż ja. Moja psychika może uważać, że wszyscy ludzie obciążeni grzechem pierworodnym (potomkowie Adama i Ewy, którzy nie są niepokalani) są w pewnym sensie "chorzy" i niepoczytalni (w dodatku nie z własnej winy) i nie mogą zgrzeszyć w taki sposób, który zasługiwałby na wieczną, niekończącą się karę, zwłaszcza na męczarnie (wieczne szczególnie) czy anihilację.

Nauczycielka z liceum (jedna z nich) powiedziała ponad 10 lat temu, że jestem okaleczony przez religię. Moja psychika nie zgadza się na surowe kary boże. Wiele obrzędów spotykanych w religiach abrahamowych mentalność uznaje za niemądre, np. zakaz pracy w pewne dni, obrzezanie, wiara w nieczystość rytualną, uważanie pewnych zwierząt za nie do spożycia, rachunek sumienia, wyznawanie grzechów, ablucje, modlitwy o ściśle określonej pozie z wymogiem odpowiedniej postawy ciała...
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

ja powiem jako moje zdanie że zjadanie zwierząt powinno się odbywać z szacunkiem do nich .
Krew która za was i za wielu będzie wylana . Tak narazie wygląda to ale to nasz świat .
Ludzie rozpisali wiele wersji szczególnie religijnych . A nie że stoją jako jedno
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

nawet między sobą się nie potrafią pogodzić
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

;)
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

to czyńcie i jedzcie z tego wszyscy to czyńcie na moją pamiątkę. To się kojarzy ze zwierzętami . Bo co ludzie ciągle jedzą
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Ziemie...ok ja spokojny jestem
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Mam problemy z kupieniem leków psychiatrycznych przez koronawirusa, ograniczoną liczbę komunikacji zbiorowej w mojej miejscowości, wysokie temperatury czyniące noszenie maseczek jeszcze mniej przyjemnym, niebezpieczeństwo burz i możliwość opadów.

Za tydzień kończy mi się jeden z leków psychiatrycznych. Ostatnio śpię dość długo. Zwykle.

Przeczytałem dziś, że w Gdańsku zmarł mężczyzna zakażony koronawirusem (SARS-CoV-2), który miał zaledwie 29 lat.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Dziewczyna, ktora mnie interesowala okazala sie miec chlopaka.
No nic, szukam dalej.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Przed chwila jeden z klientow napisal do mnie, ze spelnil swoje marzenie i myslal o mnie gdy to robil.
Mega poczatek dnia!
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Pewnie zalazłeś mu za skórę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik