Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: kotek »

Mam myśli mówiące, że Koran naprawdę jest Słowem Bożym, którego trzeba słuchać, aby nie trafić na wieczność do piekła na cierpienia straszne! Czyli u mnie to samo, co zwykle.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

dzien jak dzien bez postepow.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Uważam, że bardzo prawdopodobne może być to, iż linia rodowa męska określana jako J-Z18271 pochodzi od biblijnego Jakuba (Izraela). Wiek jej bywa szacowany na ok. 2500 - 3200 lat, ale myślę, że jest wyraźnie starsza i ma ok. 3750 lat.

Ciekawe, czy w środku czarnej dziury rzeczywiście jest nieskończona gęstość.

Nie chcę tu kłamać, ale wierzę, iż to, co napiszę, jest logiczne i poprawne z punktu widzenia abrahamicznego monoteizmu. Bóg jest większy od nieskończoności. Dla niego stworzenie nieskończeniewymiarowej przestrzeni nie stanowi problemu. Bóg nie jest ograniczony matematyczną nieskończonością, nie jest też w żaden sposób ograniczony fizyką.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Zrobiłem niedzielnie 10km rowerem z kolegą.Super dziś jest pogoda grzechem było ten dzień spędzić tylko w domu.Jest moc choć gra lub film w domu bardzo kusiły,A tak zjadłem obiad i na szybkiego trasa :roll:
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Uwaga! Nie chcę nikogo gorszyć tym tekstem! Nie chcę też wywoływać obrzydzenia ani psuć obyczajów Przetłumaczenie zdań: "Planets orbiting giant ass in space. Why ass is so funny?", jakie wyświetliło się w tłumaczu Google, to "Planety krążące wokół gigantycznego tyłka w kosmosie. Dlaczego tyłek jest taki zabawny?" Mnie ludzki tyłek rzeczywiście bardzo śmieszy. Według mnie to najśmieszniejsza rzecz, jaka istnieje (wraz z jego przedziałkiem, dwiema pagórkowatymi "bułeczkami" i otworem na śmierdzące wydaliny oraz tym, co zostaje przezeń wydalone).
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Kto mi kópi rurze na Walętynki?
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Morze być s pszybraniem.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Mi róże na Walentynki czy inne kwiaty w ogóle niepotrzebne. Liczy się czystość, uroda, dobro. Nie drogie prezenty. Małżonkowie mają być dobrzy i piękni. Przepych nie jest dobry.

Ktoś mógłby pomyśleć, że u mnie żo*a się z łbem miejscami zamieniła?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Kupiłem kartę grafiki RTX 2080 Super za 3,5k zł. Czy ja jestem normalny?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

niektórzy po prostu znają remisję z baśni i opowiadań tylko

trochę sarkazm, ale życzę zdrowia, święty nie jestem...
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Fajnie mieć misje w życiu,cokolwiek co nas zajmie i odpędzi straszną moc choroby.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

beka
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

No to powinien przeprosić.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

ok, skumałem po 10 sekundach hehe
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

W sobotę wziąłem doniczkę, wziąłem ziemię z kretowiska, wymieszałem z ziemią do kwiatów i węglem drzewnym, posypałem hemoglobiną z Allegro i za tydzień będę testował żyzność.

Jeżeli ziemia będzie żyzna to robię to samo na polu. W ciągu 5 lat tą metodą uzyskam glebę najwyższej klasy.
W Ameryce Południowej tak zrobioną ziemię nazywano terra preta, nie mieli co prawda hemoglobiny z Allegro ale składano zwierzęta w ofierze aby ziemia dobrze obrodziła.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Mam myśli przeciwko wierze katolickiej, zwłaszcza takie, które są za islamem, Koranem. Mogę się bać, że gdybym opisywał wszystko, co przyszło mi do głowy, to zrobiłbym straszną antyreklamę katolicyzmowi. Mogę myśleć, że kiedyś lęk przed piekłem islamskim może przeważyć nad lękiem przed piekłem katolickim i stanę się gorliwym głosicielem Koranu. Ukryte cuda Koranu mogą nie dawać spokoju.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

kotek pisze: czw lut 20, 2020 9:02 pm Mam myśli przeciwko wierze katolickiej, zwłaszcza takie, które są za islamem, Koranem. Mogę się bać, że gdybym opisywał wszystko, co przyszło mi do głowy, to zrobiłbym straszną antyreklamę katolicyzmowi. Mogę myśleć, że kiedyś lęk przed piekłem islamskim może przeważyć nad lękiem przed piekłem katolickim i stanę się gorliwym głosicielem Koranu. Ukryte cuda Koranu mogą nie dawać spokoju.
Kotek.... może Allach sobie Ciebie upatrzył... uważaj jakiś byt może chcieć Ci zmienić świadomość... jakiś islamski duch mógł w Ciebie wstąpić... złączyć się z Twoimi pragnieniami... może sprawić, że zaczniesz lubić pewne sprawy a inne nie nawidzieć w taki sposób, że jak nie znasz siebie na wylot to będziesz myślał, że to wszystko Twoje odruchy zgodnie z Wolą bytu który być może będzie starał się przejąć nad Tobą kontrolę.... ja się z takim bytem spotkałem w przeszłości i przez wiele lat nie byłem sobą... byłem kimś cholernie utalentowanym... myślałem, że dotarłem do Boga bo dotarłem... ale Bóg pamiętaj, że poprzez zbawienie nie robi nic innego jak opętuje swojich wyznawców.... będzie zdobywał swoje zaufanie... to może mu zając lata nim zaczniesz myśleć, ze chcesz kogoś skrzywdzić.... Najlepiej zapytaj się bezczelnie w swoich myślach czy nie ma u Ciebie Allacha. Możesz być lepszy potężniejszy... ale to będzie jednak historia podobna to hit Marvela Venom
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

I katolicyzm, i Koran straszą tym samym - czymś niewyobrażalnie złym. Moja psychika "buntuje się" zarówno przeciw katolicyzmowi, jak i Koranowi. Nie chce, aby ktokolwiek poszedł do piekła, chce, aby nawet Szatan był zbawiony na wieki, w nieskończoność. Ale Koran przemawiać może do mnie mocniej niż katolicyzm przez ukryte cuda, zwłaszcza liczbowe, których jest mnóstwo, jeden na drugim wręcz.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

jeżeli piekło miało by istnieć to wolałbym żeby ani niebo ani piekło nie istniało i życie po prostu kończyło się śmiercią....
Jak myślisz kotek kto będzie decydował o tym czy pójdziesz do piekła czy do nieba.... kto nigdy nie skrzywdził bliźniego?
Jezus swoją mocą strącił lewitującego Szymona Maga kpiącego z chrześcijaństwa... dając świadectwo temu, że rozgłos jego ideologi jest ważniejszy od miłości do bliżniego. Jezus opętywał swoich apostołów i intuicyjnie przekazywał im o czym mają pisać ewangelie. Opętywał osoby odpowiedzialne za wyprawy krzyżowe chrześcijaństwa. By roznosili jego religię.
Jeżeli sąd miałby być sprawiedliwy to Ci czołowi przedstawiciele chrześcijaństwa sami trafili by do piekła na wieczne męki z Jezusem na czele.

Moim zdaniem jedno i drugie złe... wykorzystuje tylko ludzki strach przed śmiercią i różne inne po to aby ludzie wierzyli w nich w trakcie swojego życia. Niewarto ufać żadnemu bytowi. Pewnie lepiej jest po prostu umrzeć niżeli dać się bytowi przenieść do świata stworzonego przez niego. Zdajemy sobie sprawę, że piekło jest złe... a co jeżeli niebo nie lepsze.... A co jeżeli nieba nie ma a jest tylko piekło w którym człowiekowi dzieje się krzywda. Ja bym się tym nie przejmował.. co ma być to będzie.. będzie po śmierci jak będzie... się zobaczy... tu gdzie jesteśmy nie mamy za bardzo wpływu na to...
Pomyśl kotek z kim Ty będziesz w muzułmańskim niebie?... I czy to niebo aby jest dla kobiet w którym kobieta jest jedną z 100 małżonek jednego mężczyzny....
Jeżeli takie nieba są to prawdopodobnie nie spotkasz tam prawdziwych kobiet co najwyżej wytwory Allachowej wyobraźni które nie edą prawdziwym i ludzimi tylko wytworami wyobraźni....
Bycie w niebie bez prawdziwych ludzi z wymyślonymi żonami to Kotek moim zdaniem nic dobrego... to musi być horror
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Chyba nie wszyscy uznający Koran za słowo Boga uważają, że w Niebie będą nowe żony i współżycie z nimi. Niektórzy koraniści mogą twierdzić, że hurysy to nie kobiety, nie istoty, z którymi będzie się odbywać stosunki płciowe.

Dla mojej psychiki chociażby jedna istota w piekle oznaczałaby wielkie zło, ale koniec istnienia wraz ze śmiercią też jest dla niej zły, ale "nie tak bardzo jak wieczna męka". Ona zbuntowała się przeciwko Biblii i Koranowi i głosi powszechne zbawienie niezależne od uczynków i wiary. Według niej może być tak, że każdy świadomy byt zostanie sprowadzony do miejsca wiecznego szczęścia "jakby siłą".
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”