forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Biografia Deyny byla super niestety to historia tez tragiczna.Chyba kolejny znak dla mnie ostrzegawczy przed alkoholem.Natomiast jesli chodzi o sportowa historie jest dla mnie natchnieniem.
"Umarli mają głos" Krajewskiego i Kaweckiego. Opis 12 najbrutalniejszych zabójstw w Polsce opisanych przez patologa sądowego i twórce kryminałów retro. Przyciągnęło mnie nazwisko Krajewskiego.
"Moja walka" - widać wiele czasu upłynęło już od Adolfa, bo tytuł się nikomu brzydko nie kojarzy, mimo że po norwesku nawet brzmi podobnie. Ale książka pobudza do refleksji.
Przeczytałem Sapkowskiego opowiadania i polubilem jego pisanie,mysle,ze wciagnie mnie saga Wiedzmina.
Teraz wzialem z biblioteki Philip K. Dick zbior opowiadań w tym opowiadanie Zapłata na podstawie ktorego nakrecili film z Benem Affleckiem i Uma Thurman.
Ja jestem Haldero Północna droga.Druga czesc sagi o wikingach,z dobrymi opisami ich dziejów.
"Czerwone gardło" Jo Nesbo. Trzeci tom przygód norweskiego śledczego Harry'ego Hole. W sumie czytam z sentymentu za Norwegią. Jak na kryminał całkiem nieźle, choć ja najbardziej lubię kryminały retro.
Przeczytałem pierwsze opowiadanie Dicka ;;Zapłata" genialne czeka sie z ciekawoscia na rozwoj wypadkow,wartka akcja i zaskakujace zakończenie.Powstal na podstawie tego opowiadania film z dobra obsada w sumie ciekawy jestem jak wrazenia po nim
No i jakos ostatnio nie moge czytać zaczałem to opowiadanie niania Dicka,mam jeszcze jedna ksiazke zaczętą z biblioteki ale nie wiem czy je skoncze chyba sobie wezme Dicka na wies,bo tam czesto nie ma co robic moze sie uda cos poczytac choc w to watpie.Chyba beda ciekawsze zajecia jak wyjscie do lasu lub jakis grill i piwko :dance:No i szachy
"Polskie rody biznesowe" Książka o historii zwykłych ludzi, którzy od zera budowali swój majątek po to by go stracić i znów odbudowywać w związku z wydarzeniami historycznymi takimi jak II wojna światowa czy czasy PRL-u. Książka kupiona w Biedronce za 10 zł a wciągnęła mnie niesamowicie!
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Uciekinierkę" przeczytałam rok temu, moi. Też jakoś nie mój klimat.
A teraz "Zimny wiatr" Arnaldura Indridasona, islandzki kryminał. Mroczny i depresyjny, jak chyba wszystkie jego książki.
Czytam trylogię o prokuratorze Szackim, Zygmunta Miłoszewskiego. Zaczęłam od trzeciej części - "Gniewu", bo w takiej kolejności dostałam tę książkę w bibliotece, teraz czytam część pierwszą - "Uwikłanie". Filmu nie widziałam.
Sprawnie napisany kryminał. Nie jest to literatura najwyższych lotów, ale na niezobowiązujące czytanie idealna.
Na półce już czeka kolejny tom przygód podkomisarza Zygi Maciejewskiego, czyli kryminał retro Marcina Wrońskiego, pt. "Pogrom w przyszły wtorek".
Z niecierpliwością czekam też na "Arenę szczurów" Krajewskiego - kolejny tom przygód Popielskiego i Mocka (nie wiem, który z nich będzie bohaterem tej części cyklu - może obydwaj?).
A z innych książek, niż kryminały: pożyczyłam "Poniedziałkowe dzieci" Pati Smith. Książka kultowa, więc wiele się po niej spodziewam.