Katechizm o masturbacji
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Katechizm o masturbacji
Moim zdaniem choroba wszystko usprawiedliwia. W chorobie dzieje się wiele niewłaściwych rzeczy, z którymi nie utożsamiamy się w czasie zdrowia. Ja popełniłam wiele złych, niemoralnych rzeczy w psychozie, ale to nie przesądza o moich poglądach i strukturze psychicznej.
Ja również nie widzę w masturbacji niczego złego, chociaż w psychozie prześladowały mnie myśli i głosy na temat braku mojej moralności, itd. Minęły po ustąpieniu objawów chorobowych.
To, że mamy tego typu myśli w psychozie ( na temat braku własnej moralności) świadczy o presji społecznej i roli wychowania w jakie jesteśmy uwikłani. O niczym więcej.
Pozdrawiam.m.
Ja również nie widzę w masturbacji niczego złego, chociaż w psychozie prześladowały mnie myśli i głosy na temat braku mojej moralności, itd. Minęły po ustąpieniu objawów chorobowych.
To, że mamy tego typu myśli w psychozie ( na temat braku własnej moralności) świadczy o presji społecznej i roli wychowania w jakie jesteśmy uwikłani. O niczym więcej.
Pozdrawiam.m.
.,.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 7:33 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Kontakt:
To nie są negatywne skutki masturbacji, ale wpływ kultury, presji społecznej i pruderyjnego wychowania. Ujawniają się one w lęku przed seksualnością, w wynaturzonej, chorobliwej formie. Też to przechodziłam.siligarf pisze: Nie można tak kłamać, jeśli ma się samemu negatywne tego skutki.
Pozdrawiam.m.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie można wszystkiego zwalać na społeczeństwo.Medycyna wschodu mówi,że nadmierna masturbacja może szkodzić i nie ma to nic wspólnego z moralnością.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Sprowokowaliście mnie. Oto ten wątek: viewtopic.php?f=16&t=8929
Wcześniej usunąłem go całkowicie, bo kilka osób, w tym pań zapytało, czy się dobrze czuję i o co chodzi, więc się powstydziłem. Wyjaśniam: oczywiście jest to pewien dowcip, paralela do procesu Stanu Wojennego. Jednak opisuje on wiele ważkich wniosków z całej sprawy. Główna wina nie polegała wcale na samej masturbacji, lecz na samozakłamaniu jej oceny etycznej. Miało to miejsce w okresie, kiedy akceptowałem w tym punkcie etykę chrześcijańską. Później okazała się ona nieprawidłowa, właśnie głównie z tego powodu, że sprowadza ludzi na manowce moralne, nie daje im szans, nakazując działać przeciwko własnemu organizmowi, co okazuje się w praktyce niewykonalne. Efektem jest zakłamanie etyki, co dewastuje psychikę. To za to zostałem skazany. Proszę wczytać się w akta, skoro sprawa się już wydała. Aby uniknąć tych przykrych skutków nie wolno moim zdaniem obarczać masturbacji poczuciem winy. Takie działanie to zbrodnia przeciwko seksualności i witalności ludzkiej.
Wcześniej usunąłem go całkowicie, bo kilka osób, w tym pań zapytało, czy się dobrze czuję i o co chodzi, więc się powstydziłem. Wyjaśniam: oczywiście jest to pewien dowcip, paralela do procesu Stanu Wojennego. Jednak opisuje on wiele ważkich wniosków z całej sprawy. Główna wina nie polegała wcale na samej masturbacji, lecz na samozakłamaniu jej oceny etycznej. Miało to miejsce w okresie, kiedy akceptowałem w tym punkcie etykę chrześcijańską. Później okazała się ona nieprawidłowa, właśnie głównie z tego powodu, że sprowadza ludzi na manowce moralne, nie daje im szans, nakazując działać przeciwko własnemu organizmowi, co okazuje się w praktyce niewykonalne. Efektem jest zakłamanie etyki, co dewastuje psychikę. To za to zostałem skazany. Proszę wczytać się w akta, skoro sprawa się już wydała. Aby uniknąć tych przykrych skutków nie wolno moim zdaniem obarczać masturbacji poczuciem winy. Takie działanie to zbrodnia przeciwko seksualności i witalności ludzkiej.
- moi
- moderator
- Kontakt:
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Nie można wszystkiego zwalać na społeczeństwo.Medycyna wschodu mówi,że nadmierna masturbacja może szkodzić i nie ma to nic wspólnego z moralnością.
Wszystko, co w nadmiarze szkodzi. Nikt tu przecież nie zachęca do tego, by całymi dniami oddawać się masturbacji.
Pozdrawiam.m.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zbyszek np.twierdzi że można to robić kilkanaście razy przez wiele lat i nie będzie to miało negatywnego wpływu na psychikę
Pamiętam jak tak pisał.

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."
- moi
- moderator
- Kontakt:
Myślę, że wiele zależy od tego kto i jaki ma temperament.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 7:26 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkanaście razy dziennie? Codziennie? Facet? Niemożliwe!
A później jak znajdzie sobie kogoś prawdziwego, to już nie będzie tam niczegoeN_ pisze:Kilkanaście razy dziennie? Codziennie? Facet? Niemożliwe!

.
Ostatnio zmieniony czw mar 13, 2014 4:08 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- zaufany użytkownik
To są bajki dla małych dzieci.mei pisze:Ale, że co, że bozia pokara i odpadnie?
Popytajcie się partnerek zawodowych onanistów, czy są usatysfakcjonowane.
.
Ostatnio zmieniony czw mar 13, 2014 4:09 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
.
Ostatnio zmieniony czw mar 13, 2014 4:09 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Fizjologia nie pozwala na takie szaleństwa.mei pisze:Ale, że co, że bozia pokara i odpadnie?
Właśnie . Tyle w tych "atakach przyjemności " szczęścia, co w płatnej miłości.
- moi
- moderator
- Kontakt:
To dlaczego ludzie tak chętnie korzystają zarówno z jednej formy seksu, jak i drugiej?cezary123 pisze:Właśnie . Tyle w tych "atakach przyjemności " szczęścia, co w płatnej miłości.
Pozdrawiam.m.
Bo nie chce im się poszukać czegoś lepszego . A potem narzekają , jacy to są nieszczęśliwi w życiu i w miłości.
Nie wiem, ja sam nie korzystam z takich wynalazków. Pewnie jestem ostatnim sprawiedliwym
Nie wiem, ja sam nie korzystam z takich wynalazków. Pewnie jestem ostatnim sprawiedliwym