Solian jest super :)

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Gosa
zaufany użytkownik

Re: Solian jest super :)

Post autor: Gosa »

AntonPawlowicz pisze:z deczko przymula, jest sie delikatnie mowiac wiecznie spiacym na 2setce
A to bardzo dziwne. Ja biorę 400 i mnie w ogóle nie przymula. Pewnie kwestia różnic indywidualnych.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

goslavg pisze:Hm... A co to właściwie znaczy?
Przymulenie :)
Gosa
zaufany użytkownik

O, dzięki! :)
baba jaga
zaufany użytkownik

Post autor: baba jaga »

Anton wiesz ja biorę jeszcze 20mg fluoksetyny a teraz zamiast tego 50 mg Mozarinu. Mozarin jest silniejszym SSRI i czuję się bardziej przytumiona na nim. Jak się źle czułam na 50 mg Solianu zwiększałam SSRI i było lepiej.
I ta niska dawka SOlianu 50 mg jest blokowana przez SSri przeczytałam ze Solian działa bardziej antypsychotycznie, tak sobie myślę czy nie lepiej byłoby odstawić antydepresant i przejść na 100 mg Solianu.
A jak TY Anton bierzesz coś oprócz Solianu????
Wychodzi więc na to że jednak 100 mg Solianu to optymalna dawka bez zażywania SSri
baba jaga
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Mialem zapisana garsc lekow od jednej lekarki, mialem z 10 chyba wtedy, zmienilem ja, nastepna mi zapisala sulpiryd i cos tam, tez ja zmienilem bo chcialem Solian i sie nie zgadzala. Moj owczesny lekarz przyznaje mi racje w moim samodzielnym mysleniu i dawkowaniu, stwierdzil, ze wiele sam sie moze ode mnie nauczyc :shock: podzielam tez jego zdanie, ze w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne, tak samo zreszta jak sulpiryd. Od wrzesnia stosuje solian w dawce 100mg na dobe z rewelacyjnym skutkiem i nie widze najmniejszej potrzeby zazywania dodatkowo innego leku, zazywam z rana osobno od jedzenia, bez najmniejszych skutkow ubocznych. Solian ogolnie biore od ponad 3 lat w roznych dawkach i z roznym skutkiem.
Gosa
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne
Według mnie znowu kłaniają się tutaj różnice indywidualne. Ja biorę Solian, a mimo to MUSZĘ zażywać antydepresant.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

goslavg pisze:
AntonPawlowicz pisze:w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne
Według mnie znowu kłaniają się tutaj różnice indywidualne. Ja biorę Solian, a mimo to MUSZĘ zażywać antydepresant.
Nie tyle roznice indywidualne, co indywidualne podejscie oraz rzeczywiste roznice w dzialaniu zalezne od indywidualnego dawkowania, post powyzej doskonale to obrazuje.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

goslavg pisze:
Ja również musiałam zażywać antydepresant razem z solianem. Brałam rózne dawki - od 100 mg do 400 solianu i depresja występowała ciągle podczas brania solianu. Minęła po odstawieniu leku. Jeśli czujesz, że to nie jest lek dla Ciebie, spróbuj czegoś innego. Ale jeśli plusów jest więcej, niż minusów - pozostań przy solianie.
To dobry lek, choć nie dla każdego (np. nie dla mnie).

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A czy nie moglo byc tak, ze depresja byla spowodowana nie lekiem tylko jakimis powaznymi smutnymi wydarzeniami w Twoim zyciu, wiesz moze byl jej jakis powod. Wydaje mi sie, ze leki to nie wszystko. Nawet heroinisci gdzies tam w glebi pozostaja ludzmi i cos czuja, moze nie wiele poza glodem, ale jednak. Tak samo my, gdzies tam nadal odczuwamy emocje i jak jest smutno to sie smucimy. Moze i faktycznie mozna miec delikatna depreche zazywajac solian skoro sa ku temu powody. Przeciez slyszalo sie o przypadkah samobojstw ludzi na antydepresantach. Czasem smutek, nie koniecznie chorobowy, jest tak silny, ze nawet lek nie momaga. co innego jak smutek lub lek bierze sie znikad. Rozmawialem z moim doktorem o Twoim przypadku i stwierdzil, ze to raczej przejaw choroby byl, anizeli skutek uboczny leku, dodal, ze nie spotkal sie z czyms takim w swojej praktyce klinicznej odnosnie solianu.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Nie, nie wydarzyło się wtedy nic znaczącego, ani nic "dołującego" w moim życiu. Nie chodziło też o rutynę. Sam fakt, że depresja minęła po odstawieniu leku, świadczy też na niekorzyść solianu. Po prostu to nie był lek dla mnie.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Aha, bywa i tak, nasza kolezanka ma np. rodzaj schizofrenii ktory maja podobno tylko 2 osoby na swiecie, druga mieszka w Stanach.
baba jaga
zaufany użytkownik

Próbowałam kilka dni być na samej 100 Solianu bez antydepresanta
Niestety musiałam wrócić do starego zestawu - zaczynałam już płakać i się załamywać
Jednak 50mg Solianu plus 20 FLuoksatyny lub 50mg Mozarinu

Przy gorszych stanach zwiększyć to albo to w zależności od rodzaju objawów
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

na schize prosta najlpeszy wlasnie jest solian, ale sam solian bez zadnych antydepresantow. najlepiej w jednej dawce 300-400mg. dlaczego sam solian? bo w schizie prostej to nie serotonina jest niska tylko dopamina i jak zarzucicie leki z serotonina to sie wszystko schrzani. motywacja ok po solianie, poped seksualny jest. ogolnie dobrze. lepiej z solianem niz bez.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Popęd seksualny jest?????? O.O A ja nie mam...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
AndrzejB
zaufany użytkownik

Post autor: AndrzejB »

AntonPawlowicz pisze:Aha, bywa i tak, nasza kolezanka ma np. rodzaj schizofrenii ktory maja podobno tylko 2 osoby na swiecie, druga mieszka w Stanach.
A co to za rodzaj schizofrenii?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Hebefreniczna czy cos takiego, musialbym Cie z nia poznac, to bys dopytal :wink:
Awatar użytkownika
AndrzejB
zaufany użytkownik

Post autor: AndrzejB »

Ale hebefreniczna chyba musi częściej występować skoro ma nazwę ? :)
Sam nawet nie wiem jaki podtyp mam, chyba że paranoidalną która nie dzieli się na podtypy.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Nom czesto, oprocz tej kolezanki jeszcze jedna osoba jest gdzies w USA :roll:
Paranoidalna, to wlasnie jest typ - F20, sam to mam. Ta powyzej to tez typ, tylko, ze niezwykle rzadki.
pvv
zarejestrowany użytkownik

Post autor: pvv »

Po jakim czasie widać antydepresyjne działanie solianu? Biorę już ponad 2 tygodnie i nie widzę żadnego antydepresyjnego działania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”