Kefas pisze: ↑pn mar 01, 2021 9:44 pm
pycioslawa pisze: ↑pn mar 01, 2021 9:36 pm
karunen pisze: ↑pn mar 01, 2021 9:25 pm
Ja już nie będę pisał w tym wątku bo zazdrościcie wiedzy, doświadczenia, remisji, ogarnięcia, talentu i mnie hejtujecie! Byście się wzieli do roboty, ale nie, wolicie biadolić!
To, że człowiek ma odmienne nieco cechy niż inne zwierzęta nie oznacza, że nie jest zwierzęciem. Do podstawówki won! No chyba, że uważacie naukę za herezje.
Pycioslawa i papuśny rozmawiacie z nami z pozycji biologii.I tylko z tej pozycji i to jest wasz błąd. Bo nie chcecie zrozumieć kim jest człowiek z pozycji wyższej nauki.psychologii.np.filozofii itp Wyobraźcie sobie że chemik kłóci się z wami o to że zwierzę to nie zwierzę ale mieszanina pierwiastków.
Nie możesz powiedzieć czego ja nie chce zrozumieć a co rozumiem. Nie interesuje mnie podejście stricte katolickie - nie zgadzam się z nim i nigdy nie będę zgadzał z tym poglądem. Psychologiczne, filozoficzne (na szczęście istnieją filozofowie w kontrze do kościoła) interesują mnie, ale muszą one być wykazane.
Te cytaty i tych filozofów ubóstwiam
David Hume, ,,Wszystko czym jestem to rozum i natura".
Zbigniew Bauman - "Gest człowieka, który rozpocznie Apokalipsę, nie będzie się różnił od innych gestów, jakie dokonują codziennie zwykli, znudzeni technicy".