Aborcja

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Aborcja

Post autor: Chłopiec Papuśny »

karunen pisze: pn mar 01, 2021 7:30 pm
Chłopiec Papuśny pisze: pn mar 01, 2021 7:16 pm
karunen pisze: pn mar 01, 2021 7:12 pm człowiekiem
No brawo! :clap:
A z jakiej grupy tenże człowiek się wywodzi? Czy Bóg po prostu go stworzył od razu taki jaki jest teraz?
Czy z czego się zrodził, ktoś musiał go urodzić. Ewoluował czy tak, czy nie wierzysz w ewolucję?
Ja nie wierzę w takie rzeczy, nie musisz klaskać ironicznie. xd

Nie wiem jak dokładnie przebiegała droga do obecnej naszej postaci, może i wyszliśmy na brzeg z morza przysłowiowo i dosłownie. Ale to nie rozwiązuje i tak natury, nasz wszechświat też się skończy, teraz jest w etapie stabilności. Wszechświaty tworzą się i umierają cały czas.

Piszę o tym co mamy teraz. A jest duża różnica między zwierzętami a ludźmi. Mamy inną świadomość przynajmniej.

Co do aborcji, żeby tak nie uciekać od tematu: każde zabijanie tworzy poważne konsekwencje, nawet zabicie małego owada. Temat wywołuje skrajne emocje, i w sumie politycy wiedzą lepiej jak mamy żyć :icon-mrgreen: . No matka powinna wybierać raczej, lekarz powinien pomagać... Nie mój temat sorry.
Wiem wiem, Ty buddysta. :drool:
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

Z tego wierszyka wynika tylko kolejna różnica.Zwierzątka nie piszą wierszy, nie tworzą kultury bo ich domeną jest zdobywanie pokarmu.Nie rozumieją samych siebie człowiek za to rozumie i wie że jest zwierzęciem.Papuśny jesteś królem zwierząt.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Wierszy nie tworzą, ale dają sobie kolorowe prezenty żeby oczarować samicę. To prawie to samo. xd Jak to w Dniu Świra było - "podobno napisał to dla jakiejś dupy".
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Kefas
zaufany użytkownik

Samica ma go gdzieś bo gatunek musi przetrwać.Papuśny nie chcesz zostać królem?Masz tyle podwładnych.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Ja już nie będę pisał w tym wątku bo zazdrościcie wiedzy, doświadczenia, remisji, ogarnięcia, talentu i mnie hejtujecie! Byście się wzieli do roboty, ale nie, wolicie biadolić! ;)
:mrgreen:

* żartuję

___
Człowiek to nie zwierzę, tylko człowiek , tyle, z tym, że małpy właśnie bywają mądrzejsze.
nic
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Tak a schizofrenik jest brakującym ogniwem ewolucji :mrgreen:

Delfiny mają swój własny język, niestety nie mają kończyn zdolnych do tworzenia trwałych dzieł, ciekawe jakie opowieści plemienne snują, a są zabijane jako zwierzęta.

Aborcja powinna być legalna, wychowanie dziecka od narodzin do dorosłości kosztuje tyle ile prywatny helikopter, nikt nie zwraca tych kosztów więc nie powinien ich wymuszać.
500+ to grosze w porównaniu z kosztem dziecka.
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

karunen pisze: pn mar 01, 2021 9:25 pm Ja już nie będę pisał w tym wątku bo zazdrościcie wiedzy, doświadczenia, remisji, ogarnięcia, talentu i mnie hejtujecie! Byście się wzieli do roboty, ale nie, wolicie biadolić! ;)
:clap:

To, że człowiek ma odmienne nieco cechy niż inne zwierzęta nie oznacza, że nie jest zwierzęciem. Do podstawówki won! No chyba, że uważacie naukę za herezje.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Kefas
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: pn mar 01, 2021 9:36 pm
karunen pisze: pn mar 01, 2021 9:25 pm Ja już nie będę pisał w tym wątku bo zazdrościcie wiedzy, doświadczenia, remisji, ogarnięcia, talentu i mnie hejtujecie! Byście się wzieli do roboty, ale nie, wolicie biadolić! ;)

To, że człowiek ma odmienne nieco cechy niż inne zwierzęta nie oznacza, że nie jest zwierzęciem. Do podstawówki won! No chyba, że uważacie naukę za herezje.
Pycioslawa i papuśny rozmawiacie z nami z pozycji biologii.I tylko z tej pozycji i to jest wasz błąd. Bo nie chcecie zrozumieć kim jest człowiek z pozycji wyższej nauki.psychologii.np.filozofii itp Wyobraźcie sobie że chemik kłóci się z wami o to że zwierzę to nie zwierzę ale mieszanina pierwiastków.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Człowiek w całym życiu wypracowuje coś około 2,5 - 4 mln zł, z tego 1/3 trafia do państwa.
Tyle jest warte dziecko a nie 500+? (biorąc pod uwagę potencjał płodu do życia)

Uchwalanie zakazu aborcji nieżywych płodów jest nie bardzo sprawiedliwe ale bardzo prawne ze strony państwa.

75% człowieka to woda z punktu widzenia chemii, 99% człowieka to próżnia z punktu widzenia fizyki.
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

100% człowieka to depresja

Doszukujesz się sensu w prawie.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Kefas pisze: pn mar 01, 2021 9:13 pm Samica ma go gdzieś bo gatunek musi przetrwać.Papuśny nie chcesz zostać królem?Masz tyle podwładnych.
Wystarczy mi że zaliczyłem wszystkie twoje dziewczyny. :angelic-red:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Kefas pisze: pn mar 01, 2021 9:44 pm

Pycioslawa i papuśny rozmawiacie z nami z pozycji biologii.I tylko z tej pozycji i to jest wasz błąd. Bo nie chcecie zrozumieć kim jest człowiek z pozycji wyższej nauki.psychologii.np.filozofii itp Wyobraźcie sobie że chemik kłóci się z wami o to że zwierzę to nie zwierzę ale mieszanina pierwiastków.
Dobre, Kefas. :)

Pycia, nauka zachodnia ? Nauka zachodnia to herezja.
nic
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Nie możesz powiedzieć czego ja nie chce zrozumieć a co rozumiem. Nie interesuje mnie podejście stricte katolickie - nie zgadzam się z nim i nigdy nie będę zgadzał z tym poglądem. Psychologiczne, filozoficzne (na szczęście istnieją filozofowie w kontrze do kościoła) interesują mnie, ale muszą one być wykazane.
Te cytaty i tych filozofów ubóstwiam
David Hume, ,,Wszystko czym jestem to rozum i natura".
Zbigniew Bauman - "Gest człowieka, który rozpocznie Apokalipsę, nie będzie się różnił od innych gestów, jakie dokonują codziennie zwykli, znudzeni technicy".
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Jungletrain pisze: pn mar 01, 2021 7:39 pm https://tech.wp.pl/japonia-niedlugo-pow ... 288295553a

Katastrofa po raz kolejny udowadnia że nic nie wie i się tym szczyci. :D

Są prowadzone badania na małpach gdzie otrzymują one ludzkie geny odpowiedzialne za inteligencję lub mowę.

Nie ma granicy pomiędzy człowiekiem a zwierzęciem, dlaczego to was tak dziwi?
Tak tak, sa prowadzone dopiero badania, hybrydy maja dopiero powstac, a Ty w poscie, ktory cytowalem napisales, ze to juz sie dzieje i jest na porzadku dziennym. Widzisz roznice?
Granica miedzy czlowiem a zwierzeciem bedzie zawsze.
Chodzi m.in o sama nature jednego i drugiego.
Naprawde trzeba Ci to tlumaczyc?
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

https://www.gosc.pl/doc/3675345.Powstal ... ozwierzeca

Źródło informacji trochę niepewne, ale dalej wykazujesz się ignorancją, wrzuciłem pierwszy link z Google z nadzieją że sam poszukasz.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

"Troche niepewne" i to ja powinienem szukac i przedstawiac dowody na potwierdzenie Twojej tezy, ktora zakwestionowalem.
Czyli "szukaj w Google potwierdzenia moich bzdur, jak nie szukasz, to jestes ignorantem".

Odlatuje.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Owca Dolly (5 lipca 1996 – 14 lutego 2003). Od pierwszego klonowania minęło sporo czasu,więc nie dziwne że teraz powstają chimery ,świat nie próżnował przez cały ten czas i wiele rzeczy nam nie mówią.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Człowieka nie da się wciąż sklonować w bezpośredni sposób.
E ?= m + (*c²)
Kefas
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny pisze: pn mar 01, 2021 10:06 pm

Nie możesz powiedzieć czego ja nie chce zrozumieć a co rozumiem. Nie interesuje mnie podejście stricte katolickie - nie zgadzam się z nim i nigdy nie będę zgadzał z tym poglądem. Psychologiczne, filozoficzne (na szczęście istnieją filozofowie w kontrze do kościoła) interesują mnie, ale muszą one być wykazane.
Te cytaty i tych filozofów ubóstwiam
David Hume, ,,Wszystko czym jestem to rozum i natura".
Zbigniew Bauman - "Gest człowieka, który rozpocznie Apokalipsę, nie będzie się różnił od innych gestów, jakie dokonują codziennie zwykli, znudzeni technicy".
Tamten wpis o rzekomo problemach moich dziewczyn nie warto komentować.Takich psów ogrodnika jest pełno i czytających bzdury.Dlatego Polska jest w rozsypce bo większość nie wyznaje żadnych wartości.Albo jest fałszywie religijna, Ty do jednej z tych grup należysz.Nie jest mi Ciebie specjalnie przykro.Pław się w swoim świecie... Skusiło mnie tylko jeszcze podyskutować o Hume.Ten Pan stwierdził że całkowicie pojął że dwie składowe rozum i natura.Rozum przeciwstawił naturze.Jeśli rozum może istnieć obok natury. No to nie można z samej obserwacji natury przewidzieć jak zachowa się człowiek.Ale Hume nie wspomina chyba z tego cytatu nie wynika że człowiek posiada wolność.Wolną wolę."Wszystko czym jestem.." Nie można mówić o rozumie i naturze bez wolnej duszy.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Wow. 😁
Jestem pod wrażeniem, potrafisz szukać w internecie i robić kopiuj-wklej🤔😂
Nie trzeba być religijnym by być moralnym, by posiadać wartości. Pamiętaj dziubku że np. chrześcijaństwo powstało grubo po buddyzmie. Buddyzm nie jest religią, a posiada większą wartość moralną niż katolicyzm. 🙂
Takie przywłaszczanie sobie przez "ludzi religijnych" wyłączności do posiadania moralności oraz jedynych właściwych wartości jest zwykłą manipulacją i próbą zawładnięcia wolnością jednostki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”