W końcu te dziesiąt lat żyje się na tym świecie. Ogólnie cenię sobie z tobą dyskutować użytkowniku Catastrophique. Jesteś bardzo pozytywnie i radośnie do życia nastawionym człowiekiem. Co więcej potrafisz tym zarażać. Tyle że ja jestem już zbyt zgorzkniałym tetrykiem. W dyskusji nie ograniczasz się, tylko dajesz z siebie wszystko, widać jesteś szczery, to rzadka i cenna cecha. Trochę ci zazdroszczę prawdę powiedziawszy, nie zatrać tego.Catastrophique pisze: ↑wt lut 19, 2019 5:01 pmTak tak, przyjaciele to tylko szkodniki. Skad Ty mozesz o tym wiedziec jak ich nie masz?
Jak najwięcej spotkań w realu!!!
Moderator: moderatorzy
Re: Jak najwięcej spotkań w realu!!!
- Catastrophique
- bywalec
,Słyszałeś o czymś takim jak "osobowość aspołeczna'" ?
A słyszałeś, że już dawno udowodnione zostało, że człowiek to istota społeczna i bez innych cierpi?
Dziesiąt lat - ale w jaki sposób? Przyjaźń i miłość to coś pięknego. Wiesz zapewne, że to nie tylko moje zdanie. Życzę Ci jednak, abyś tego zaznał, bo jesteś bardzo wartościowym człowiekiem, który wiele dobrego może dać innym.Digital pisze: ↑wt lut 19, 2019 7:23 pmW końcu te dziesiąt lat żyje się na tym świecie. Ogólnie cenię sobie z tobą dyskutować użytkowniku Catastrophique. Jesteś bardzo pozytywnie i radośnie do życia nastawionym człowiekiem. Co więcej potrafisz tym zarażać. Tyle że ja jestem już zbyt zgorzkniałym tetrykiem. W dyskusji nie ograniczasz się, tylko dajesz z siebie wszystko, widać jesteś szczery, to rzadka i cenna cecha. Trochę ci zazdroszczę prawdę powiedziawszy, nie zatrać tego.Catastrophique pisze: ↑wt lut 19, 2019 5:01 pmTak tak, przyjaciele to tylko szkodniki. Skad Ty mozesz o tym wiedziec jak ich nie masz?
Rzadko kiedy się zgadzamy, ale zauważyłem, że jesteś dobrym człowiekiem. Pozytywnie i życzliwie nastawionym do innych. Ja też staram się taki być, tylko jak zauważyłeś, jestem szczery, a moje zdanie często bywa tutaj kontrowersyjne. Dzięki za dobre słowa - mają one dla mnie duże znaczenie. Co do tego tetryka, masz chyba 20 parę lat, jeśli dobrze przeczytałem w innym miejscu, więc "delikatnie" przesadzasz

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Dzięki! Szczerość jest zazwyczaj źle odbierana, niestety.
- Catastrophique
- bywalec
Są ludzie, którzy to doceniają. Takich się warto trzymać.
Tik tak tik tak

Catastrophique pisze: ↑wt lut 19, 2019 7:44 pm,Słyszałeś o czymś takim jak "osobowość aspołeczna'" ?
A słyszałeś, że już dawno udowodnione zostało, że człowiek to istota społeczna i bez innych cierpi?
To jednostka chorobowa o ile wiem.Więc w twoich "poglądach" sie nie mieści
- Catastrophique
- bywalec
Berk pisze: ↑wt lut 19, 2019 8:41 pmTo nie tylko moje poglądy, ale i fakty naukowe. Powinieneś to wiedzieć zaczynając jakąkolwiek dyskusję na te tematy. To podstawy, delikatnie mówią. To tak jakbyś dyskutując o komputerach nie wiedział, że podłącza się je do prądu.Catastrophique pisze: ↑wt lut 19, 2019 7:44 pm,Słyszałeś o czymś takim jak "osobowość aspołeczna'" ?
To jednostka chorobowa o ile wiem.Więc w twoich "poglądach" sie nie mieści
Ta jednostka chorobowa, temu nie przeczy tylko ubiera to również w naukowe ramy - głównie klasyfikuje.
Tik tak tik tak

Więc od nauki do medycyny długa droga?
- Catastrophique
- bywalec
Nie. Przecież medycyna to dziedzina nauki.
Tik tak tik tak

Jeśli człowiek chce się uspołecznić, to powinna być tylko jego i wyłączna decyzja. Nie wolno, moim zdaniem, rzucać kogoś na głęboką wodę, gdyż mógłby się nie odnaleźć i jeszcze pogorszyć swój stan. Samo słowo: "aspołeczny" wskazuje na jakąś anomalię, odstępstwo od reguły. Nie można wykluczać, że taki stan istnieje. Najczęściej pojawia się u osób zbyt ufnych, których zaufanie zostało nadszarpnięte. Powstaje wtedy uraz i wg mnie należy sobie z nim radzić w sposób łagodny.

- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Tu będę skracał o głowę wszystkich aspołecznych [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
E tam, szubience, czasem aspołeczność jest pożyteczna
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- wowo
- zaufany użytkownik
To gilotyna [emoji846]Maksymiliana pisze:E tam, szubience, czasem aspołeczność jest pożyteczna
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:

- wowo
- zaufany użytkownik
Podobno ostatnia taka w Europie.
Zgadzam się w zupełności.wowo21975 pisze: ↑pn lut 18, 2019 2:48 pm Wiesz dlaczego należy spotykać się ze zdrowymi ludźmi ? Żeby uczyć się pozytywnych zdrowych zachowań i nie tkwić w chorobowych urojeniach. Osoba zdrowa powie ci od razu że gadasz do rzeczy lub pieprzysz bzdury, sam jako osoba chora tego nie zauważysz ani nikt ze znajomych którzy również są chorzy. Przebywanie ze zdrowymi ludźmi ma pozytywny wpływ na zdrowie psychiczne.

I nie mówić samemu od razu o swojej historii, żeby wykluczyć uprzedzenia. Jeżeli nikt ze zdrowych nic nie zauważy i nie powie, to znaczy, że nie jest z nami aż tak źle.
A ja uważam, że należy umieć koegzystować zarówno ze zdrowymi, jak i z chorymi.

- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Powinno się stać po środku, ani w lewo, ani w prawo, czerpać od jednych i drugich, bo czasami można wiele rzeczy się nauczyć, lub też zaakceptować. Nie powinno się być jednostronnym człowiekiem.
Zależy komu jeszcze zależy, a kto dał się przytłoczyć formą przeznaczenia losu