Poznam dziewczynę - śląskie i okolice
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
-
- bywalec
Re: Poznam dziewczynę - śląskie i okolice
Czym się to twoje hobby objawia? Kodujesz, jesteś graczem interesującym się e-sportem, składasz komputery? Bo jeśli twoje hobby ogranicza się włączam komputer i układam pasjansa to rzeczywiście słabo.
Człowiek bez pasji to taki trochę mądrzejszy szympans. Nie warto do niego gęby otwierać.
To nie musi być wspinaczka wysokogórska czy jakiś sport.
W moim przypadku jest to fabularne RPG. Jeżdżę na konwenty, startuję w konkursach, piszę i publikuję opowiadania, mistrzuję, kolekcjonuję podręczniki, udzielam się w stowarzyszeniu. Mam mnóstwo przyjaciół dzięki temu i paru wrogów, bo jak się może zorientowałeś mam trochę niewyparzony język i walę prawdą między oczy. Niestety niezajętych bab w moim wieku w tym środowisku jak na lekarstwo. No i cierpią na tą samą przypadłość co wszystkie niezajęte w tym wieku. Popieprzone, że strach się odezwać.
Jak pracujesz i nie widać po tobie choroby to co tu robisz? Kobieta to nie ZUS że musi wiedzieć o twojej niepełnosprawności jeśli jej nie widać. Już się chyba zorientowałeś, że współczucia tym nie wzbudzasz. Nawet u schizofreniczek.
Człowiek bez pasji to taki trochę mądrzejszy szympans. Nie warto do niego gęby otwierać.
To nie musi być wspinaczka wysokogórska czy jakiś sport.
W moim przypadku jest to fabularne RPG. Jeżdżę na konwenty, startuję w konkursach, piszę i publikuję opowiadania, mistrzuję, kolekcjonuję podręczniki, udzielam się w stowarzyszeniu. Mam mnóstwo przyjaciół dzięki temu i paru wrogów, bo jak się może zorientowałeś mam trochę niewyparzony język i walę prawdą między oczy. Niestety niezajętych bab w moim wieku w tym środowisku jak na lekarstwo. No i cierpią na tą samą przypadłość co wszystkie niezajęte w tym wieku. Popieprzone, że strach się odezwać.
Jak pracujesz i nie widać po tobie choroby to co tu robisz? Kobieta to nie ZUS że musi wiedzieć o twojej niepełnosprawności jeśli jej nie widać. Już się chyba zorientowałeś, że współczucia tym nie wzbudzasz. Nawet u schizofreniczek.
Czytam różne rzeczy w necie, czasem gram w różne gry. No właśnie moje zaburzenie - schizoidalne zaburzenie osobowości polega oprócz małej towarzyskości również na takim trochę wyobcowaniu z życia, byciu bardziej biernym obserwatorem. Coś jak defekt schizofreniczny, tylko obecny stale, za to bez epizodów psychotycznych. I tego się nie da ukryć, bo zdrowi są bardziej tacy aktywni życiowo właśnie. Niektórzy schizofrenicy w okresie remisji również żyją jak zdrowi.
A ja nie szukam dziewczyny na współczucie, tylko na jakieś podobieństwo doświadczeń. Nieco może zaburzonej, ale w miarę stabilnej.
A ja nie szukam dziewczyny na współczucie, tylko na jakieś podobieństwo doświadczeń. Nieco może zaburzonej, ale w miarę stabilnej.
Luc84
Hobby nie jest wazne. Najwazniejszy jest charakter faceta, bo tego zmienic sie nie da!!!
Hobby nie jest wazne. Najwazniejszy jest charakter faceta, bo tego zmienic sie nie da!!!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
Jak się facet nie chce zmienić, mimo że może kłamać, że chce, to się nie da go zmienić, ale można próbować...
Szukam osób do wspólnej znajomości z bliskich mi okolic, również Warszawy
-
- bywalec
Charakter właśnie najłatwiej zmienić. Szczególnie jeśli jest dla kogo. Natomiast jeśli ktoś tego charakteru w ogóle jest pozbawiony (brak zainteresowań, poglądów, woli do ich bronienia) to nic się zrobić nie da. Ale kobiety wiedzą lepiej.
-
- bywalec
Specjalna dedykacja dla wszystkich samotnych facetów w XXI stuleciu:
[youtube]s92smjLq_38[/youtube]
(Taak)
Zetnij spody moich stóp
Zmuś do chodzenia po soli
Wydaj mnie policji
Oskarż mnie o napaść
Uśmiech na jej twarzy
Ona robi ze mną co zechce
(Właśnie)
Nie obchodzi jej
Jakie rany mi zadaje
Nie obchodzi ją
Jakie kolory siniaków na mnie zostawia
Bo jest wolna w XXI wieku
(W porządku)
(Słuchaj)
Dwa czarne urządzenia w jej dłoni
To jedyne o czym potrafi myśleć
Zero odpowiedzialności, poczucia winy czy moralności
Przyćmiewają jej rozsądek
Uśmiech na jej twarzy
Ona robi to, na co tylko ma ochotę
(Taak)
I nie obchodzi jej, co zazwyczaj
Robią ludzie
Nie obchodzi jej, czy to co robi
Ma na ciebie wpływ
(Tak jest)
Zetnij spody moich stóp
(Zetnij spody moich stóp)
(Zmuś do chodzenia po soli)
Wydaj mnie policji
(Wydaj mnie policji)
[youtube]s92smjLq_38[/youtube]
(Taak)
Zetnij spody moich stóp
Wydaj mnie policji
Oskarż mnie o napaść
Uśmiech na jej twarzy
Ona robi ze mną co zechce
(Właśnie)
Nie obchodzi jej
Jakie rany mi zadaje
Nie obchodzi ją
Jakie kolory siniaków na mnie zostawia
(W porządku)
(Słuchaj)
Dwa czarne urządzenia w jej dłoni
To jedyne o czym potrafi myśleć
Zero odpowiedzialności, poczucia winy czy moralności
Przyćmiewają jej rozsądek
Uśmiech na jej twarzy
Ona robi to, na co tylko ma ochotę
(Taak)
I nie obchodzi jej, co zazwyczaj
Robią ludzie
Nie obchodzi jej, czy to co robi
Ma na ciebie wpływ
(Tak jest)
Zetnij spody moich stóp
(Zetnij spody moich stóp)
(Zmuś do chodzenia po soli)
Wydaj mnie policji
(Wydaj mnie policji)
Nie da się zmienić charakteru. Moje doświadczenia mówią mi że ludzi i motywy którymi się kierują raczej się nie zmieniają.
A mnie śmieszą te obsesje na punkcie jakichś ambitnie brzmiących, ale generalnie niezbyt przydatnych nikomu pasji. Jak lubisz pograć w gry na komputerze, to dla wielu to dziecinne, za to jak robisz coś mało sensownego, ale związanego z udzielaniem się w jakiejś społeczności to już wielka pasja...
A mnie śmieszą te obsesje na punkcie jakichś ambitnie brzmiących, ale generalnie niezbyt przydatnych nikomu pasji. Jak lubisz pograć w gry na komputerze, to dla wielu to dziecinne, za to jak robisz coś mało sensownego, ale związanego z udzielaniem się w jakiejś społeczności to już wielka pasja...
-
- bywalec
Czyni cię człowiekiem to co robisz z innymi i dla innych. Kogo obchodzi co ty robisz w czterech ścianach? Jesteśmy stworzeniami społecznymi. A charakter wcale nie tak trudno zmienić. Ja zmieniałem kilkukrotnie.
Kiedyś pewna dziewczyna chciała zaciągnąć mnie na mecz piłki nożnej. A ja nie znoszę tego sportuLuc84 pisze: Nie będę czymś się interesował na siłę dla kogoś, bo tak się nie da.

Ona chciała sobie pooglądać atrakcyjnych piłkarzy i poryczeć z atrakcyjnymi kibolami.
Jak się znajomi oburzyli, że dla wielkiej damy nie zrobiłem wszystkiego, żeby tylko jej się przypodobać.
Zrozumiałem wtedy, że mają mnie za człowieka i tak bez szans u niej, a tylko gdybym usilnie jej nadskakiwał, to może by mnie łaskawie obdzieliła choć cieniem zainteresowania. I potem mężczyzna staje się na całe życie niewolnikiem jakiejś megiery i robi wszystko wbrew sobie aby tylko jej nie stracić. A to nie daje szczęścia ani jej ani jemu.
Z kolei jedną próbowałem namówić na romantyczną letnią wycieczkę nad jeziora albo w góry. To mnie pasjonuje, tam przeżywam najintensywniej wszystko. Niestety damulka zamknęła się w czterech ścianach betonowego bloku i leżała bezwładnie dusząc się i oglądając migoczący po oczach telewizor wprawiający w marazm i beznadzieję.
Z tego widać, że wszystko zależy od punktu widzenia i co jest dobre dla jednego i sprawia mu radość nie musi być takie dla drugiego. Warto żyć w zgodzie ze sobą i być sobą. Wtedy żyje się najpełniej i bez fałszu i obłudy.
Zresztą nawet to za mało, bo jak nie będzie uczucia, wzajemnej atrakcyjności, niekoniecznie seksualnej, fizycznej, to każdy z każdym będzie się nudził w każdej sytuacji.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
cezary123 pisze:Kiedyś pewna dziewczyna chciała zaciągnąć mnie na mecz piłki nożnej. A ja nie znoszę tego sportuLuc84 pisze: Nie będę czymś się interesował na siłę dla kogoś, bo tak się nie da.![]()
Ona chciała sobie pooglądać atrakcyjnych piłkarzy i poryczeć z atrakcyjnymi kibolami.
Jak się znajomi oburzyli, że dla wielkiej damy nie zrobiłem wszystkiego, żeby tylko jej się przypodobać.
Zrozumiałem wtedy, że mają mnie za człowieka i tak bez szans u niej, a tylko gdybym usilnie jej nadskakiwał, to może by mnie łaskawie obdzieliła choć cieniem zainteresowania. I potem mężczyzna staje się na całe życie niewolnikiem jakiejś megiery i robi wszystko wbrew sobie aby tylko jej nie stracić. A to nie daje szczęścia ani jej ani jemu.
Z kolei jedną próbowałem namówić na romantyczną letnią wycieczkę nad jeziora albo w góry. To mnie pasjonuje, tam przeżywam najintensywniej wszystko. Niestety damulka zamknęła się w czterech ścianach betonowego bloku i leżała bezwładnie dusząc się i oglądając migoczący po oczach telewizor wprawiający w marazm i beznadzieję.
Z tego widać, że wszystko zależy od punktu widzenia i co jest dobre dla jednego i sprawia mu radość nie musi być takie dla drugiego. Warto żyć w zgodzie ze sobą i być sobą. Wtedy żyje się najpełniej i bez fałszu i obłudy.
Zresztą nawet to za mało, bo jak nie będzie uczucia, wzajemnej atrakcyjności, niekoniecznie seksualnej, fizycznej, to każdy z każdym będzie się nudził w każdej sytuacji.
Masz po prostu niską samoocenę. Wszędzie u Ciebie przejawia się atrakcyjność i seksualność. Stary wylecz to.
Da się. Niepotrzebne obawy kobiet. Prawdopodobnie taki mit krążący gdzieś, bo już słyszałem to od kobiet.bertha pisze: Najwazniejszy jest charakter faceta, bo tego zmienic sie nie da!!!
Różne wydarzenia z naszego życia kształtują naszą osobowość od dziecka do starości. Ktoś sprzed 10 lat nie był taki jak teraz, za 10 lat już by nie poznał siebie obecnego. Wydarzenia tragiczne, jakiś wstrząs potrafi zmienić charakter człowieka o 180 stopni, wydarzenia radosne, szczęście też budują nową osobowość, tak, że wypierają wszystko co było przedtem i nie wspomina się tego nawet. Ciężkie przeżycia szkolą człowieka, kształtują, dodają doświadczenia, umiejętności, człowiek zmienia się przez cały czas.
Może chodzi Ci o moralność faceta. To trudniej zmienić, bo nikt i nic nad tym nie ma władzy. To zależy tylko właśnie od duszy ludzkiej. Jeżeli dzieciak za młodu niszczył złośliwie wszystko, wyrywał kotom ogony, w młodości kradł, nie szanował bliźniego,zabijał, to może podążać coraz dalej tą złą drogą ze złośliwym uśmieszkiem do końca. To zależy od wolnej woli jednostki i raczej nie ma się co spodziewać dobra. (człowiek o złym charakterze by powiedział od "mojej łaski").
Tyle, że też, na przykład śmierć bliskiej osoby, własna choroba śmiertelna itp., potrafi tak wstrząsnąć złoczyńcą, że sięgnie wyżyn swojego jestestwa i zacznie naprawiać wszystko.
Związek damsko-męski polega na wzajemnej atrakcyjności i seksualności. Inaczej to nie jest związek, a różnorakie przyjaźnie, miłości platoniczne, kumpelstwa, interesy, powinowactwa itd.Chłopiec Papuśny pisze:
Masz po prostu niską samoocenę. Wszędzie u Ciebie przejawia się atrakcyjność i seksualność. Stary wylecz to.
Nawet najpiękniejsze przyjaźnie "od serca", gdzie kobieta i mężczyzna dzielą się wszystkim, kochają się nad życie, żyją razem, obejmują się czule na szpitalnym łóżku w chwili śmierci nie musi być związkiem damsko-męskim. Taka prawda.
Oczywiście jeżeli jest to prawdziwe, to wcale nie tracą tak dużo w porównaniu do życia w związku damsko-męskim, ale jednak to jest coś innego

Nie mam niskiej samooceny. Po prostu taka jest przyroda. Trzeba umieć uczciwie nazwać rzecz po imieniu i nie udawać obłudnie. A poza tym kto nie chciałby mieć najatrakcyjniejszej dziewczyny z tego forum albo w ogóle ze swojego środowiska? Ty nie?

Dziewczyny chcą mieć najatrakcyjniejszego pod każdym względem, my mamy być gorsi?
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
W poprzednich wątkach zaprzeczałeś sam sobie. Teraz piszesz co innego. Więc?
Ale co zaprzeczałem? Że miłość to nie dobór seksualny? To się w niczym ze sobą nie kłóci, to są różne zjawiska.Chłopiec Papuśny pisze:W poprzednich wątkach zaprzeczałeś sam sobie. Teraz piszesz co innego. Więc?
Dobrze, jeżeli występują równocześnie w relacji do tej samej osoby.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
*słowo niedozwolone* katoliku. Pora na doktora.cezary123 pisze:Ale co zaprzeczałem? Że miłość to nie dobór seksualny? To się w niczym ze sobą nie kłóci, to są różne zjawiska.Chłopiec Papuśny pisze:W poprzednich wątkach zaprzeczałeś sam sobie. Teraz piszesz co innego. Więc?
pogrzebany żywcem pisze: A charakter wcale nie tak trudno zmienić. Ja zmieniałem kilkukrotnie.
Tylko po co?? To mistyfikacja... gdzie jest twoje prawdziwe ”ja”?
Charakter to fundament to nasze geny, to wzorce, ktore wynosimy z naszego domu, to moralnosc, a osobowosc ksztaltuje sie w nas przez cale zycie...
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
Jesteś prosty jak patyk.
-
- bywalec
Tylko krowy nie zmieniają poglądów. Może po to by nie być krową? Tobie też by się to przydało jak i większości (jeśli nie wszystkim) użytkownikom.bertha pisze:pogrzebany żywcem pisze: A charakter wcale nie tak trudno zmienić. Ja zmieniałem kilkukrotnie.
Tylko po co?? To mistyfikacja... gdzie jest twoje prawdziwe ”ja”?