dzieła chwały i łaski Jezusa Chrystusa

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Re: świadectwa, manifestacje i dzieła chwały i mocy Boga

Post autor: Tal »

Eden pisze:Ale zrozum mnie - ja sie innym nie wtracam - ale o siebie chce zadbac, abym ja byl zadowolony z tego co. Mam - jako bog tutaj nie pracuje jesli ktos grzeszy niech sie bogowie martwia - nie jestem bogiem aby wnikac czy istnieja grzesznicy - ale przyjaciele, samochod, rodzina dzieci a zycie mialbym lepsze.
Bog niech sie martwi ze ktos do komunii nie chodzi i do yahushua mnie to w ogole nie obchodzi tylko jakie zycie mi osobiscie dal bog.
Nerke watrobe do przeszczepu i. Jalmuzny niech bog oddaje, ja mam 2 nerki i nie dam nikomu - wzorem swiadkow jehowy nawet krwi nie oddam bo mi szkoda, niech yahushua wam da swoja nerke serce do przeszczepu i jalmuzne mi szkoda czasu

Samochod ferrari zona modelka willa z basenem i na oierwszej stronie gazety michnika w nekrologu napisze - czyli dobrego boga i dobbreo yahuszuje mialem. :-) :-)
Eden bałaganisz w tym wątku, skończ z off-topem!
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2015 1:59 am przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
marecki292
bywalec
Status: wolny
Gadu-Gadu: 1329713

Post autor: marecki292 »

Arq piszesz pierdoły o Bogu i o tym chrystusie daj dowód ze komuś np odrosła kończyna NIE MA TAKIEGO DOWODU
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
marecki292
bywalec

Ja sie pytam komu odrosła amputowana konczyna
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

marecki292 pisze:piszesz pierdoły o Bogu i o tym chrystusie daj dowód ze komuś np odrosła kończyna NIE MA TAKIEGO DOWODU
Widzisz Marecki, jeśli te dowody na youtube Cię nie przekonują i świadectwa nawróconych, nowo narodzonych ludzi nie rzadko wyratowanych z takiego dna i problemów również nie docierają do Twojego serca, to już Boża wola niech ma Cię w opiece. Widzisz nie musi komuś odrosnąć kończyna, by był szczęśliwy i wolny w Chrystusie, a to najwspanialszy przykład i świadectwo: niezwykły Nick Vujicic
Przychodzą mi też na myśl słowa Jezusa do apostoła Tomasza, który dopóki nie zobaczył śladów po gwoździach i nie włożył palca w ślady gwoździ i bok Jezusa, to nie był w stanie uwierzyć, że Jezus zmartwychwstał.

„..Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli” (Ew J 20.29)
Diabeł lubi w nas budzić lęk. Lubi, żebyśmy się bali. Żebyśmy się bali przyszłości, żebyśmy się bali naszych grzechów i słabości. Wszelkie nerwice tego typu, że wróci jakaś moja słabość, wróci mój nałóg, jakaś skłonność - one tak naprawdę nie sprzyjają wcale wolności, nie sprzyjają wyzdrowieniu - one nas wystawiają na pokuszenie. Nie mamy się bać. Lęk jest tym, co osłabia naszą wiarę. Gdy dzisiaj Jezus mówi o słabej wierze, o małej wierze, gdy zwraca uwagę, gdy upomina Swoich uczniów, że mają małą wiarę, to właśnie głównie ta sprawa dotyczy strachu, który w nich był. Demon opętał człowieka i ich ogarnął strach wobec tej sytuacji. Nas również niejednokrotnie ogarnia lęk właśnie przed drzemiącym w nas złem, przed złem, które wydaje się że jest silniejsze niż jakiekolwiek dobro i piękno wokół nas, w świecie, w innych ludziach. Nie wolno nam się bać. Bóg nam daje prawo do tego, żebyśmy z głęboką wiarą wołali: tak Boże, ja wierzę w Twoje zwycięstwo, wierzę że świat jest w Twoich rękach, że cała rzeczywistość jest ostatecznie w Twoich rękach; jakkolwiek bezczelnie by sobie poczynało zło dzisiaj na naszych oczach - chcę wierzyć w Twoje zwycięstwo, w Twoją moc Panie Boże; daj mi silną wiarę, która nie pozwala sparaliżować się przez lęk.
Mat 17.14 A gdy przyszli do tłumu, podszedł do niego pewien człowiek, upadł przed nim na kolana;
Mat 17.15 I powiedział: Panie, zmiłuj się nad moim synem, bo jest obłąkanym i bardzo cierpi. Często bowiem wpada w ogień i często w wodę.
Mat 17.16 Przyprowadziłem go do twoich uczniów, ale nie mogli go uzdrowić.
Mat 17.17 A Jezus odpowiedział: O pokolenie bez wiary i przewrotne ! Jak długo będę z wami? Jak długo mam was znosić? Przyprowadźcie mi go tutaj.
Mat 17.18 I zgromił Jezus tego demona, i wyszedł z niego. Od tej chwili chłopiec był zdrowy.
Mat 17.19 Wtedy uczniowie, podszedłszy do Jezusa, zapytali go na osobności: Czemu my nie mogliśmy go wypędzić?
Mat 17.20 A Jezus im odpowiedział: Z powodu waszej niewiary. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarno gorczycy, powiecie tej górze: Przenieś się stąd na tamto miejsce, a przeniesie się. I nic nie będzie dla was niemożliwe.

1 Kor 15.12 A jeśli się o Chrystusie głosi, że został wskrzeszony z martwych, jak mogą niektórzy pośród was mówić, że nie ma zmartwychwstania ?
1 Kor 15.13 Jeśli bowiem nie ma zmartwychwstania, to i Chrystus nie został wskrzeszony.
1 Kor 15.14 A jeśli Chrystus nie został wskrzeszony, to daremne jest nasze głoszenie, daremna też wasza wiara.
1 Kor 15.15 I okazuje się, że jesteśmy fałszywymi świadkami Boga, bo świadczyliśmy o Bogu, że wskrzesił Chrystusa, którego nie wskrzesił, jeśli umarli nie są wskrzeszani.
1 Kor 15.16 Jeśli bowiem umarli nie są wskrzeszani, to i Chrystus nie został wskrzeszony.
1 Kor 15.17 A jeśli Chrystus nie został wskrzeszony, daremna jest wasza wiara i nadal jesteście w swoich grzechach .
1 Kor 15.18 Tak więc i ci, którzy zasnęli w Chrystusie, poginęli.
1 Kor 15.19 Jeśli tylko w tym życiu mamy nadzieję w Chrystusie, jesteśmy ze wszystkich ludzi najbardziej nieszczęśliwi.
1 Kor 15.20 Tymczasem jednak Chrystus został wskrzeszony z martwych i stał się pierwszym plonem tych, którzy zasnęli.
1 Kor 15.21 Skoro bowiem śmierć przyszła przez człowieka, przez człowieka przyszło też zmartwychwstanie umarłych.
1 Kor 15.22 Jak bowiem w Adamie wszyscy umierają, tak też w Chrystusie wszyscy zostaną ożywieni.
1 Kor 15.23 Ale każdy w swojej kolejności, Chrystus jako pierwszy plon, potem ci, którzy należą do Chrystusa, w czasie jego przyjścia.
1 Kor 15.24 A potem będzie koniec, gdy przekaże królestwo Bogu i Ojcu, gdy zniszczy wszelką zwierzchność oraz wszelką władzę i moc.
1 Kor 15.25 Bo on musi królować, aż położy wszystkich wrogów pod swoje stopy.
1 Kor 15.26 A ostatni wróg, który zostanie zniszczony, to śmierć.

Hebr 11.1 A wiara jest podstawą tego, czego się spodziewamy, i dowodem tego, czego nie widzimy.

Ps. Zachęcam do przeczytania całego 11-ego rozdziału Listu do Hebrajczyków.
marecki292
bywalec

Pytam sie czy twój Chrystus sprawił by odrosła konczyna
marecki292
bywalec

Skacz pisac o tych debilnych bożkach i ludzie zaczną naprawdę odkładać leki a psychoza może skaczyc sie samobójstwem lub innymi nieszczesciami a i dalej sie pytam czy twoji bozkowie sprawili ze odrosła komuś amputowana kończyna
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

"Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, ale przeciw zwierzchnościom, przeciw władzom, przeciw rządcą ciemności tego świata, przeciw duchowemu złu na wyżynach niebieskich." (Ef 6.12)
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2015 7:03 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
marecki292
bywalec

Widzisz to miałaś szczęście a nie opatrzność boża jeszcze nikomu na świecie nie odrosła amputowana kończyna co dla mnie jest tylko jednym dowodem
Awatar użytkownika
paulus
zaufany użytkownik

Post autor: paulus »

marecki292 pisze:Widzisz to miałaś szczęście a nie opatrzność boża jeszcze nikomu na świecie nie odrosła amputowana kończyna co dla mnie jest tylko jednym dowodem
http://adonai.pl/cuda/?id=36 ;)
marecki292
bywalec

Ta w średniowieczu to papież nawet uzdrawiał odcięta glowe
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Ja wierzę w ten przypadek ze średniowiecza. Wierzę że jeśliby ktoś miał odpowiednio wielką wiarę to odrośnie mu nawet kończyna jeśli taka będzie wola Boża.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

marecki292 pisze:Widzisz to miałaś szczęście a nie opatrzność boża..
Nie zdążyłeś chyba zauważyć Marecki, ale jestem "On" i uchwyć to w końcu i załap, że prawdziwe szczęście to ja teraz mam.

Tak Pawel, jeśli taka jest wola Boga, to nie ma dla Niego rzeczy niemożliwych.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Z wolą Boga to jest tak: można się modlić całe życie o wygraną w totka a nigdy nie kupić kuponu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

JagodowyWilkołak pisze:Z wolą Boga to jest tak: można się modlić całe życie o wygraną w totka a nigdy nie kupić kuponu.
Wolą Boga jest nakłonienie kilku milionów naiwnych ludzi, żeby w tej chwili złożyli się na szóstkę właśnie mi? :D
Bóg stworzył prawa statystyczne i prawdopodobieństwa po to, żeby jednostka nigdy nie wygrała na loterii.
Za to za moralność i grzechy zostaniemy rozliczeni skrupulatnie i indywidualnie.
marecki292
bywalec

Perzecierz chodzisz do spowiedzi to grzechy zostaną ci wybaczone hehe nawet jak zabijesz i ksiądz da ci pokutę do Częstochowy na kolanach to zostaniesz rozgrzeszona i dalej możesz zabijać i sie rozgrzeszać fajny system a moje sumienie jest przejebane bo nie mam u kogo
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

marecki292 pisze:a moje sumienie jest przejebane bo nie mam u kogo
Spowiadam się Bogu Wszechmogącemu i wam bracia i siostry...
marecki292
bywalec

Ale spowiadać sie ksiedzu
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

zwycięstwo jest po stronie naszej więc nie należy się zbytnio przejmować siedmiogłowym apokaliptycznym Smokiem
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Re: dzieła chwały i mocy Jezusa Chrystusa

ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”