Wprowadzenie amisanu

amisulprid

Moderator: moderatorzy

klenos113
zaufany użytkownik

Re: Wprowadzenie amisanu

Post autor: klenos113 »

Odpuścić to nie bardzo, bo lato to czas redukcji wagi, a myślę że amisan w tym pomaga.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Swiete słowa! Dolacz L-Karnityne i duuzo spacerow :)
klenos113
zaufany użytkownik

Do spacerów warto pojeździć na rowerze, od razu po treningu 15-20min. Tłuszcz pali się lepiej niż po 1h aerobów. Tak się zastanawiam czy to pocenie po amisanie minie z czasem.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Oo może i racja z tym rowerem.
Pocenie to nie po Amisanie. Minie jak zejdzie woda z organizmu po kreatynie, jak wiesz kreatyna gromadzi i zatrzymuje wode w mięśniach i tkankach całego organizmu.
klenos113
zaufany użytkownik

Tak, tylko kreatyny już nie ma, a pocenie jest. Jest jeszcze możliwość, że to kawa a piję jej dużo, ponieważ poprawia mi samopoczucie.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A kiedy przestales zazywac kreatynę? Z miesiąc musi minac, az wyjdzie nagromadzona przez nia woda.
Teraz jak to mówisz, to tez sobie przypominam, ze miałem okresy wzmożonej potliwości. Hm, może kawa, może w sumie lek, ale na takiej zasadzie, ze organizm musi się dostosować, serce musi się dostosować i przyzwyczaic. Przeciez to obcy składnik ciagle we krwi. Przejdzie Ci to na bank, spokojnie, tez tak miałem, wlasnie wrocilem z godzinnej przechadzki i koszule miałem tylko bardzo lekko wilgotna, pryszniczek i jest ok :)
Z innej beczki, może masz przerost mięśnia sercowego od tych cwiczen, ja się nabawiłem swego czasu. Mam tez nadciśnienie i musiałbym zazywac na to lekarstwa, ale Amisan obniza ciśnienie tętnicze i czuje się dobrze. Mierzyles sobie ciśnienie? Może trzeba będzie zrobić EKG lub Echo serca. To by wyjasnialo dlaczego się pocisz, obciążone serce zwyczajnie nie wyrabia.
klenos113
zaufany użytkownik

Ciśnienie mam dość wysokie, zwłaszcza po wypiciu kawy. Z sercem mam problemy, bo choruje na arytmie. Z tego co wyczytałem w necie, to amisulpiryd też zatrzymuje wodę w organizmie, w jakiś sposób. Myślę też, że na niższych dawkach człowiek jest bardziej ruchliwy i może to w pewnym stopniu powoduje pocenie. Problemem może być też moja waga, ponad 100kg.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Tak to wszystko wyjasnia. Jeżeli masz arytmie to chyba nie wolno cwiczyc wysiłkowo, znaczy zero hantli itd., tylko ćwiczenia aerobowe, spacery, nawet birgac nie można bo to zbyt forsowne. Kawe odstaw, zastap ja zielona herbata z dodatkiem Yerba Mate, poweruje znacznie mocniej, a ciśnienie obniza. Zjadaj każdego dnia zabek czosnku - reguluje bardzo skutecznie ciśnienie.
Solian faktycznie zatrzymuje wode w organizmie, Amisan jest nowszy i już tego problemu przy nim nie zauwazylem, raczej tu jest wszystko w normie.
Musisz bardzo uwazac żeby nie obciazac serce. Wazne tez żeby spac te 9-10h na dobe, nie chodzic za pozno i nie wstawac za wcześnie.
klenos113
zaufany użytkownik

Arytmia raczej nie ma tu znaczenia, bo ataki mam bardzo, bardzo rzadkie. Na treningu, ani po treningu kołatania nie miałem kilka lat. Nawet powiem, że trening, trening siłowy, czyli spokojny z długim odpoczynkiem między seriami, pomaga. A z kawy nie potrafię zrezygnować, ponieważ czuję się po niej bardzo dobrze. Zostaje przeczekać i mieć nadzieję, że potliwość przejdzie.
Ostatnio zmieniony sob kwie 26, 2014 10:46 pm przez klenos113, łącznie zmieniany 1 raz.
klenos113
zaufany użytkownik

I z spaniem jest gorzej, bo właśnie niedawno urodził mi się syn:)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Boze to wspaniale! Moje najszczersze gratulacje! :D Masz szczęście chlopie! :D
Z tymi treningami to jednak nie przesadzaj :)
Przynajmniej po 18 kawy nie pij, no i może trochę ja ograniczaj. Sprobuj tej zielonej herbaty, jest swietna, daje mega powera i przeczytaj o Yerba Mate.
Pozdrawiam!
klenos113
zaufany użytkownik

Dziękuje:) wiem, że mam szczęście:)
klenos113
zaufany użytkownik

Anton, ile czasu parzysz zieloną herbatę?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

To zależy na jaka mam ochote. Jeżeli 3-5min to jest mocno pobudzajaca, idealna o poranku. Dluzej parzona, az do wystygnięcia jest bardziej relaksacyjna i mocno obniza ciśnienie, ta lubie najbardziej, pije ja na zimno, lub w temperaturze pokojowej, w sumie to sacze kiedy tylko moge :)
Szczypta Yerby podwaja, albo potraja działanie zielonej herbaty, ma wtedy intensywniejszy smak i jeszcze bardziej pobudza.
Zielona herbata ma wlasciwosci wychladzajace organizm, stad jest idealna na upalne dni, no i przeciwdziała poceniu się, a poza tym oczyszcza majac lekkie działanie moczopędne. Dla nas to bardzo ważne, bo zażywamy leki na codzien. Rewelacyjnie tez rozjasnia umysl.
klenos113
zaufany użytkownik

Dziwne, ale lepiej czuję się po kawie. Po herbacie jestem jakby lekko wystraszony, natomiast po kawie jest pewnosc siebie i chęci. Tylko jest tez potliwosc. Z herbatą jest to dziwne, ze czuje jakby cos się ze mną dzialo od razu po wypiciu. A, i kawa musi byc wybranej firmy, bo inaczej czyje DD.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

:D To autosugestia, tez tak miałem, z czasem takze minie :)
klenos113
zaufany użytkownik

Więc mój mozg sam sie nakreca. Sprobuje, moze wytrwam.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Polecam, naprawdę tez tak miałem, wkrecalem sobie, ze mam agresje po z. herbacie, nawet lekarzowi o tym mowilem, odpowiedział mi, ze to wszystko jest w mojej glowie :)
klenos113
zaufany użytkownik

Po jakim czasie Ci minelo?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Orany, raczej długo to było, rok, dwa, może trzy, jakos tak, już nie pamiętam, lecze się ponad 12 lat, czego to ja tylko nie roilem sobie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”