Tego nikt nie wie.
Rxulti ,czy ktoś to brał?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?
Tak fil o geniusz matematyku chorym na schizofrenie. Polecam obejrzeć
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
-
- bywalec
Obejrze skoro to taki dobry film.
-
- bywalec
Ponownie biore Rxulti. Narazie 1 mg. Czy mieliście po nim takie objawy jak zawroty głowy, dekoncentracja i sztywne ręce i nogi?
-
- bywalec
OK bo czytałem tak jak w ulotce. Sam jestem po pierwszej tabletce i zobaczymy jak to będzie. Bo wypełniałem wniosek na świadczenie wspierające i miałem kłopoty z koncentracją.
-
- bywalec
Jest ŻLE. Chyba od tej pregabaliny. Bo odstawiłem 1 i 1/4 tabletki i mam urojenia. Silne urojenia. Że się ludzie patrzą wrogo że komentują że się śmieją. Moja pani psycholog mówiła mi że pregabalina silnie uzależnia(brałem i biore już 9 lat) i ciężko się ją odstawia.
Ale wracając do Rxulti bo to o nim wątek. Biore dopiero 2 dzień ale mam nadzieje z tym lekiem że pomoże mi na urojenia. Ale z drugiej strony zauważyłem że jestem psychicznie osłabiony, że nic mi się nie chce.
Ale wracając do Rxulti bo to o nim wątek. Biore dopiero 2 dzień ale mam nadzieje z tym lekiem że pomoże mi na urojenia. Ale z drugiej strony zauważyłem że jestem psychicznie osłabiony, że nic mi się nie chce.
Czemu uparles się na Rxulti skoro tak średnio na Ciebie działa już któryś raz?
-
- bywalec
Czemu? Bo nie mam innego wyjścia. Na samej olce żle się czuje. Więc próbuje z Rxulti. Tym razem biore dużo mniej pregabaliny bo już tylko 3/4 tabletki a poprzednie próby z Rxulti miałem jak brałem 2 tabletki pregabaliny. Zresztą nie wiem, no próbuje coś poprawić. Choć czasami czuje się jak " Don Kichot który walczył z wiatrakami".
A próbowałeś innych leków? Nowszych, starszych? Trzeciej generacji np Latuda czy Arpixor.
-
- bywalec
Próbowałem. Na latudzie nie było tak żle tylko byłem bardzo niespokojny, wręcz agresywny. Pamiętam że na przystanku o mało komuś nie wpierd... em bo coś tam, jakaś błachostka. A to drugie to chyba abilify tak? Na abilify chodziłem i czułem się jak naćpany. Ja ogólnie nie moge brać leków aktywizujących. Nie jestem jakimś przymułem aby brać takie abilify. Ja potrzebuje na uspokojenie.
Rozumiem. No ja na trzeciej generacji czuję się najlepiej. A Rxulti to dla mnie lek idealny, zero urojeń i skutków ubocznych, totalnie inny komfort życia.
Jeszcze co do braku koncentracji - mam ten problem praktycznie od zawsze, nie zauważyłam żeby ten lek go pogłębił.
Moja pani doktor przepisała mi Neurovit żeby trochę ożywić mózgownicę.
Jeszcze co do braku koncentracji - mam ten problem praktycznie od zawsze, nie zauważyłam żeby ten lek go pogłębił.
Moja pani doktor przepisała mi Neurovit żeby trochę ożywić mózgownicę.
-
- bywalec
Udało mi się zejść z 2 tabletek pregabaliny na 3/4 tabletki i osiągnąłem to co chciałem czyli w dużej mierze puścił ten zakupoholizm ale niestety chusteczkowo się czuje... Lęki, niepokój, przygnębienie, depresja, sorki że pisze w temacie o Rxulti ale może ten lek mi pomoże? Taką mam nadzieje... Z drugiej strony jestem sam, rodzice nie żyją, mam tylko kota, i sam se musze radzić. Sytuacja nie jest optymistyczna.
Jaką dawkę pregabaliny obecnie przyjmujesz?
Rxulti to typowy neuroleptyk, raczej nie pomoże w stanach depresyjnych, ja się muszę wspierać escitalopramem...
Rxulti to typowy neuroleptyk, raczej nie pomoże w stanach depresyjnych, ja się muszę wspierać escitalopramem...
Akurat w USA, Rxulti stosuje się jako dodatek do antydepresantów, bo on sam ma działanie antydepresyjne.
-
- bywalec
Biore obecnie pregabaliny 37,5 mg rano i jakieś 18,7 mg wieczorem(musze kroić) czyli już nie dużo. Z tym zakupoholizmem mi się poprawiło tzn. nie ciągnie mnie już tak do nadmiernych zakupów.
-
- bywalec
Wziąłem dziś 4 tabletke Rxulti i zauważyłem że jakoś pod względem libido się mi poprawiło i troche się uspokoiłem. Co do libido to ciekawe bo w ulotce najczęstsze skutki uboczne to wzrost prolaktyny. Na szczęscie jest to wzrost a nie hiperprolaktynemia jak po sulpirydzie czy solianie.
Tak, niestety z prolaktyną to się użeram.
A tej pregabaliny to bierzesz malutko, ja swego czasu 800mg.
A tej pregabaliny to bierzesz malutko, ja swego czasu 800mg.
-
- bywalec
Lekarze mówili mi że pregabalina to nowoczesny lek. Ja pozatym że przymula i przytępia mnie oraz że mnie osobiście podnosi impuls to ja nie widze żeby to był nowoczesny lek.
Nowoczesny to może on był 15 lat temu