Kiedys nie było Amisanu, to jak moglas brac jego duże dawkijojo pisze:Anton, całkowicie się mylisz. Nie mam ciężkich objawów chorobowych. Nie mam omamów słuchowych, ani urojeń, a natrętne myśli to nietypowy skutek uboczny, którego się nabawiłam, jak brałam za duże dawki solianu.AntonPawlowicz pisze:Jest zdecydowanie najłagodniejszym lekiem na rynku. Jak na razie lagodniejszy nie istnieje.
Przypomnij sobie jak zazywalas 50mg.
Masz ciężkie objawy chorobowe Jojo, stad se biora Twoje myśli, ale poniekąd sama się doprowadzilas do takiego stanu.
Kiedyś mogłam brać duże dawki Amisan i wszystko było w porządku...

Tak się sklada, ze na każdego lek działa tak samo, dlatego wlasnie jest lekiem, a nie margaryna. Tylko, ze sa wyjątki od reguly, czasem mogą wystepowac skutki ubocznejojo pisze:Tak się składa, że każdy indywidualnie reaguje na leki... A teraz jego 400 mg to dla mnie za dużo... I przestań mi wypominać, że jak odstawiłam leki to sama się doprowadziłam do złego stanu... Prawie dwa lata temu wyszłam ze szpitala i po prostu solian/amisan wywołuje u mnie nietypowy skutek uboczny, w postaci natrętnych myśli...

Nawet nie pomyslalas, ze natrętne myśli sa wywolane nie lekiem, tylko choroba, ze poprzez odstawianie lekow, zmniejszanie, zwiększanie dawek po prostu już dosyć mocno uszkodzilas sobie mozg. Prawda jest taka, ze kazda psychoza wyniszcza organizm, niszczy mozg, tworzy kratery na szarej istocie jak po wybuchu atomowym. Każdy lekarz Ci to powie - natretne myśli sa wynikiem choroby, nadwyrezanej latami psychiki lub zle dobranej dawki.
To, ze Jojo nie ma miesiączki jest w 100% wynikiem podwyższonej prolaktyny, jednak nie jest to ponoc groźne, rozmawiałem na ten temat z lekarzem dużo swego czasu, ponoc to nie szkodliwe i można z tym zyc. Niech Jojo porozmawia o tym ze swoim.
Skoro ma natrętne myśli, tez powinna o tym wspomnieć lekarzowi