Klozapol - wasze opinie i doświadczenia
Moderator: moderatorzy
Re: Klozapol - wasze opinie i doświadczenia
A są jakieś leki, aby się tak nie ślinić? W nocy to przeżyję, ale w dzień też mam ten ślinotok i czasami bełkoczę od nadmiaru śliny.
-
- zaufany użytkownik
Może by pomógł diphergan, tak myślę najlepiej skonsultuj z lekarzem.............
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
No właśnie tylko teraz nie wiem czy brać, bo już mój organizm sporo bierze, czyli rispolept, abilify i klozapol, do tego jeszcze coś dokładać. Co zrobili byście na moim miejscu?
-
- zaufany użytkownik
zdecydowanie za dużo za dużo mi wystarcza sam klozapol.......... ale nie jestem lekarzem... i nie znam przebiegu Twej choroby..........
No co prawda lekarza zmieniłem, ale jak byłem u poprzedniego i chciałem, żeby mi na sen coś przepisał, to nie chciał mi nic dać, a mówił żeby aktywnie spędzać czas np. sport jakiś/
Brał ktoś może 400 mg klozapolu na noc? Biorę aktualnie na noc 300mg i będę zwiększał nie chce brać w dzień bo jestem zombie, a za tydzień mam wizytę u lekarza i mi pewnie zwiększy, tylko czy na noc czy na rano?
-
- zaufany użytkownik
Ooo jej tyle na noc to straszne ja na dobę biorę 400mg i czuję się świetnie... ale co jednemu lekiem drugiemu trucizną....
Gdzieś czytałem tu na forum, że ktoś bierze 350 na noci 50 w dzień.
Może jednak mam nadzieje da się 400 mg.
Może jednak mam nadzieje da się 400 mg.
Mam kolejne pytanie odnośnie klozapolu,a w zasadzie to odstawienia go. Jak długo się go odstawia, bo już nie chce być na nim. Pytanie czy trwa to 2-3tyg, czy dłużej?
-
- zaufany użytkownik
a tego to nie wiem potrzebna konsultacja z lekarzem.... ale ja czasem się napiję piwka na klozapolu to mam o wiele słabszą głowę do picia niż jak go nie brałem................
Mam pytanie, lekarka mi powiedziała, że robiąc badania krwi przy branym klozapolu trzeba patrzeć na leukocyty.
Leukocyty mam w normie, natomiast teraz spojrzałem w robiony nie caly miesiąc temu wyników krwii, że mam zniżony Eozynofile. Są dwa Eozynofile w wynikach krwii, jedno mi pokazuje, że mam 0.07 na przedział(0.10-0.50).
Natomiast drugi ten niżej eozynofile mam w normi.
Wiecie o co chodzi z tym, odpiszcie ludzie jak wiecie, bo się troche denerwuje.
Leukocyty mam w normie, natomiast teraz spojrzałem w robiony nie caly miesiąc temu wyników krwii, że mam zniżony Eozynofile. Są dwa Eozynofile w wynikach krwii, jedno mi pokazuje, że mam 0.07 na przedział(0.10-0.50).
Natomiast drugi ten niżej eozynofile mam w normi.
Wiecie o co chodzi z tym, odpiszcie ludzie jak wiecie, bo się troche denerwuje.
Robię badanie ze względu na klozapol, ale wyniki sprawdza mi lekarz rodziny. Wystarczy, że zadzwonię na drugi dzień i problem z głowy. Może spróbuj podobnie uzgodnić wyniki z lekarzem rodzinnym. Pozdrawiam
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Gadałem z lekarzem dzisiaj i schodzę z klozapolu co 3 tygodnie zmniejszam o 50 mg na razie jestem na 200 mg i dzisiaj schodzę na 150 mg.
Otóż lekarka powiedziała, że schodzenie z klozapolu jest niebezpieczne z tego względu, że klozapol działa na wiele receptorów i z tego powodu może pojawić się pogorszenie jeśli ktoś przyjmuje jednocześnie inne leki które też działają u pacjenta.
Otóż lekarka powiedziała, że schodzenie z klozapolu jest niebezpieczne z tego względu, że klozapol działa na wiele receptorów i z tego powodu może pojawić się pogorszenie jeśli ktoś przyjmuje jednocześnie inne leki które też działają u pacjenta.
Ponoć klozapol może spowodować odstawiając go, zanik działania wcześniejszych leków które się brało przed i razem z klozaopolem. Ja biorę jeszcze oprócz klozapolu, abilify i rispolept consta. Miałem dwie taki chwile, odkąd zmniejszam i jestem na 100 mg, że dostaje bardzo silnych lęków, odkąd biorę abilify nigdy takich lęków nie miałem, dopiero gdy schodzę z klozapolu to się pojawiało. Przechodziło mi to w momencie gdy wezmę na sen 100 mg klozapolu.
Pytanie brzmi, czy komuś klozapol zniszczył dzialąnie wcześniejszych leków?
Pytanie brzmi, czy komuś klozapol zniszczył dzialąnie wcześniejszych leków?
Otóż sprawa ma się tak biorę klozapol i chyba będę go brał do końca życia, choć wcale on nie działa.
Próbowałem odstawić go od tygodnia jestem na dawce 75mg i od 3 dni mam takie potężne lęki w nocy, że nawet w TV nie mogę patrzeć.
Czy taki stan już będę mieć do końca życia????
Ktoś też się użera z klozapolem i nie może go odstawić?
Próbowałem odstawić go od tygodnia jestem na dawce 75mg i od 3 dni mam takie potężne lęki w nocy, że nawet w TV nie mogę patrzeć.
Czy taki stan już będę mieć do końca życia????
Ktoś też się użera z klozapolem i nie może go odstawić?
Mi dopiero włączyli ten lek i biorę go razem z solianem. To co tutaj piszecie nie nastraja mnie optymistycznie. Trzeba będzie przeczekać ten początkowy okres.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam"
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
no cóż, leki trza brać
i żyć zdrowo
nie są najlepsze ale są jakieś
i żyć zdrowo
nie są najlepsze ale są jakieś
mi klozapol pomógł ale nie odrazu, biorę tylko klozapol 3x 100 mg, mam skutki uboczne
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
brałem klozapol długo
jakoś udało się zdać studia, ale gdybym miał abilify od razu, to może moje życie by teraz lepiej wyglądało
jakoś udało się zdać studia, ale gdybym miał abilify od razu, to może moje życie by teraz lepiej wyglądało
Co do skutków ubocznych, to na mnie ten lek jak na razie wpływa tylko fizycznie, bo dodatkowo śpię coraz dłużej. Bardziej mnie interesuje negatywny wpływ na intelekt i funkcje poznawcze. Po wyjściu ze szpitala chciałbym podjąć pracę i mam sporo planów z tym związanych.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam"