Odstawiam psychotropy!
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Re: Odstawiam psychotropy!
Ja mam takie przekonanie, że osoba chora powinna brać leki, stosować odpowiednią dietę i uczęszczać na terapie.
Wybranie jednej drogi nic w tych przypadkach nie da.
Co innego w moim przypadku, zresztą ja nawet już sam nie wiem, czy jestem chory, czy nie. Powinienem chyba brać lekarstwa, bo odstawiając je znowu, nawet łagodniejszym stylem to nie będę wiedział czy znowu wystąpi hiper bezsenność, czy nie ?
Jeśli chcecie odstawić leki to nie pytajcie mnie jak to zrobić, bo ja nie mam o tym pojęcia.
Wolna wola, każdy ją powinien mieć, a słuchać się powinno osób z doświadczeniem, niekoniecznie z papierami w ręku, chociaż nie zaszkodzi.
Mogę tylko wygłosić zdanie, że osoby rzekomo źle zdiagnozowane mogą negocjować i wyrażać głośno swoje zdania w gabinecie.
Wybranie jednej drogi nic w tych przypadkach nie da.
Co innego w moim przypadku, zresztą ja nawet już sam nie wiem, czy jestem chory, czy nie. Powinienem chyba brać lekarstwa, bo odstawiając je znowu, nawet łagodniejszym stylem to nie będę wiedział czy znowu wystąpi hiper bezsenność, czy nie ?
Jeśli chcecie odstawić leki to nie pytajcie mnie jak to zrobić, bo ja nie mam o tym pojęcia.
Wolna wola, każdy ją powinien mieć, a słuchać się powinno osób z doświadczeniem, niekoniecznie z papierami w ręku, chociaż nie zaszkodzi.
Mogę tylko wygłosić zdanie, że osoby rzekomo źle zdiagnozowane mogą negocjować i wyrażać głośno swoje zdania w gabinecie.
-
- bywalec
Tak miałem ponad tydzień bez przespanej nocy w roku 2016, chociaż nie neguje wystąpienia w moim przypadku kilkunastominutowego snu paradoksalnego w ciągu dnia, niemniej nie pamiętam wtedy, że coś w ogóle spałem.
jak odstawisz leki to psychoza, to jest pewne, tak samo jak po kiszonych ogórkach i zsiadłym mleku SRACZKA XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- precelik
- bywalec
- Status: samozatrudnienie - Wonders4you.com
- Kontakt:
W grudnu byłem w spzitalu po raz ostatni, wcześniej miałem 2 lata podczas których 7 razy byłem w psychiatrykach, praktycznie co chwila, wychodziłem ze spzitala i kolejna jazda mi się nakręcała, odstwiałem leki zaraz po wyjściu ze spzitali, udało mi się z tego wyjść całkowicie!!!Walet Pikowy pisze: ↑pn sie 06, 2012 5:22 pm Witam.
Nie odstwiaj ketrelu calkiem,moze da sie brac dawke minimalna,ktora Ci pomoze i nie bedzie skutkow ubocznych.Skonsultuj to z lekarzem.W szpitalu dopiero ciebie beda faszerowac lekami juz bez wyboru.Trudno jest wrocic ze szpitala do normalnosci.
Pozdro.
Jest to bardzo proste!
Lekarze mówili ze po dwóch episzodach co conajmniej leki przez 5 lat, a po wiecej to do końca życia... NIE BIORE LEKÓW i żyje nie mam nawrotów ani NIC!!! da się
Tu o tym opowiadam:
Moje strony: Żółte Papiery - blog o schizofrenii | Tomek - strona domowa - obrazki... wiersze.. i inne... | Moje małe poradniki: Jak to zrobić?
Moja praca: Tworzenie i aktualizowanie stron www
Moja praca: Tworzenie i aktualizowanie stron www
-
- zarejestrowany użytkownik
Ja też nie biorę leków ale nie czuje się ostatnio za dobrze.
-
- zarejestrowany użytkownik
Jednak już nie wytrzymuje bez leków nie udało mi się odstawić leków najdłużej wytrzymuje do pół roku robiłem to kilka razy i muszę znowu je brać podziwiam takie osoby jak precelik którym się to udało.
-
- bywalec
pół roku to jest bardzo długi okres.
Zależy jeszcze w jaki sposób te leki odstawiałeś, jak się wysypiałeś, czy miałeś jakieś stresowe sytuacje, na jakiej byłeś diecie, czy uprawiałeś sport itp.
Jeżeli te pół roku było męczarnią, mimo dbania o powyższe fundamenty to pozostań na lekach.
Zależy jeszcze w jaki sposób te leki odstawiałeś, jak się wysypiałeś, czy miałeś jakieś stresowe sytuacje, na jakiej byłeś diecie, czy uprawiałeś sport itp.
Jeżeli te pół roku było męczarnią, mimo dbania o powyższe fundamenty to pozostań na lekach.