SAMOBÓJSTWO(wasze przezycia i mysli)

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: SAMOBÓJSTWO(wasze przezycia i mysli)

Post autor: cezary123 »

Wspaniale pisze:Albo się zaprzesz i będziesz zdychać każdego dnia, by ich nie stracić, bo kobieta w każdej chwili może wystąpić o rozwód a sąd na 99 procent jej przyzna opiekę nad nimi, albo... codzienne piekło: jakim zerem jesteś, jakim śmieciem. Porzucenie ciebie to zaś wręcz obowiązek takiej kobiety - musi to zrobić dla siebie i dla dzieci, by nie brały przykładu żyjąc "z czymś takim" pod jednym dachem. Muszą mieć wzór do naśladowania, a ty nim nie jesteś.
Jeżeli przeżyłeś coś takiego to współczuję. Jeżeli to jakiś lęk to pociesz się, że tak naprawdę nie jest pewnie nawet w połowie małżeństw.
W tych, w które ludzie wchodzili dla siebie nawzajem i dla drugiego człowieka a nie dla dorabiania "się".
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Wykasowane.
Ostatnio zmieniony śr lip 17, 2013 5:06 am przez F20, łącznie zmieniany 1 raz.
agatcon
zaufany użytkownik

Post autor: agatcon »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:26 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Każdy widzi swoje urazy, kompleksy i problemy, nawet doradzając innym.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

mal pisze:Każdy widzi swoje urazy, kompleksy i problemy, nawet doradzając innym.
Najgorzej, jeśli dotyczy to psychoterapeuty...
Pamal
zaufany użytkownik

Do diabła z nimi!
Pamal
zaufany użytkownik

Z psychoterapeutami.
Pamal
zaufany użytkownik

Z drugiej strony to dziwne, czytałam kiedyś cytat znanej profesor "a o ile bym więcej osiągnęła, gdybym MIAŁA ŻONĘ", te wszystkie żony artystów: sekretarki, pierwsze krytyczki, zdejmujące wszystkie ciężary, wychowujące dzieci, gotujące obiadki, piorące skarpetki, wspierające i wierzące w talent muzy, czasem jako jedyne.
A na tym forum z wypowiedzi panów niepracująca żona jawi się jako kula u nogi.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Przede wszystkim jakich czasów dotyczy wypowiedź tej 'znanej profesor"? To jedno, bardzo ważne. Poza tym większość mężczyzn nie robi karier, tylko pracuje, często zwyczajnie haruje zarabiając niewiele, by przeżyć. Co więcej, dzięki siedzącej w domu kobiecie, którą musiałby ze swojej cienkiej pensji utrzymać (z czasem też dzieci), mógłby osiągnąć taki kierowca autobusu, listonosz, śmieciarz, sprzedawca czy choćby nauczyciel w szkole? Nie z każdego miejsca można awansować i nie każdy się nadaje na szefa.
Pamal
zaufany użytkownik

Czasów komuny chyba.
cezary123
zaufany użytkownik

mal pisze:Z drugiej strony to dziwne, czytałam kiedyś cytat znanej profesor "a o ile bym więcej osiągnęła, gdybym MIAŁA ŻONĘ", te wszystkie żony artystów: sekretarki, pierwsze krytyczki, zdejmujące wszystkie ciężary, wychowujące dzieci, gotujące obiadki, piorące skarpetki, wspierające i wierzące w talent muzy, czasem jako jedyne.
To mi się podoba. Nawet Jezus aby uczynić cud chciał akceptacji i wiary otoczenia w swoje możliwości. :)
Czasem dzięki dobrej i wspierającej żonie życie nabiera dopiero rozpędu i dynamiki, o które nikt by faceta nie posądzał.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Według mnie fantazjujesz na temat związków, Cezary :) Życie to proza. Kiedy brakuje pieniędzy lub jest ich mało, zaczynają się kłopoty. Dobra, wspierająca żona na niewiele się zda w obliczu rynku pracy, gdzie na jedno miejsce pracy dla magazyniera jest chętnych 50 osób, a pensja to 1200 złotych.
cezary123
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze:Według mnie fantazjujesz na temat związków, Cezary :) Życie to proza. Kiedy brakuje pieniędzy lub jest ich mało, zaczynają się kłopoty. Dobra, wspierająca żona na niewiele się zda w obliczu rynku pracy, gdzie na jedno miejsce pracy dla magazyniera jest chętnych 50 osób, a pensja to 1200 złotych.
Nie fantazjuję. To ma solidne podstawy psychologiczne. Osoba samotna czy w nieszczęśliwym związku nie osiągnie nawet połowy potencjalnej wydajności i nie widzi sensu w tym co robi.
Wyobraź sobie sportowca, któremu tłum kibiców zamiast radosnego dopingu zawodzi smętnie i poniża. Nie osiągnie nawet tyle co bez samotnie w neutralnych warunkach.
Dobra, wierząca w męża partnerka potrafi zdziałać cuda. I tak samo na odwrót- kochający mąż doprowadza żonę do rozkwitu.
Pamal
zaufany użytkownik

Ja też znam pary, gdzie ludzie sami osobno do niczego by nie doszli, a doskonale nauczyli się uzupełniać.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Wy tu o sportowcach, o jakichś jednostkach, a ja o jakimś 99 procent ludzi pozbawionych większych ambicji, możliwości.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Post autor: farnkensztajn »

samobójstwo to dowaga, czy trzchórzostwo? ja twierdzę żę ciekwość
Hardcore Will Never Die
Obrazek
cezary123
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze:Wy tu o sportowcach, o jakichś jednostkach, a ja o jakimś 99 procent ludzi pozbawionych większych ambicji, możliwości.
Każdy jest ambitny i ma możliwości. Najwyżej o tym zapomniał.
Jakaś muza musi mu przypomnieć :)
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Nie, nie każdy, jak nie każdy jest dobry czy zły. A może to muzę należałoby
zachęcić do rozwoju osobistego dzięki któremu mężczyzna mógłby się 'domatorzyć'? :)
cezary123
zaufany użytkownik

farnkensztajn pisze:samobójstwo to dowaga, czy trzchórzostwo? ja twierdzę żę ciekwość
A ja twierdzę, że bezsilność. Jak przy naturalnej śmierci ostatecznie schorowanego organizmu.
Bezsilne zrezygnowanie z tego co na pozór nieodwracalne przeminęło.
Dlatego grzechem i wielkim złem jest udawać, że to już, kiedy jeszcze nie czas. Nic więcej nie dostaniemy, a mogliśmy.
Pamal
zaufany użytkownik

Rzadko który mężczyzna lubi zajęcia domowe i czułby się dobrze, gdyby największym wyzwaniem było wybranie ładnej cielęciny na obiad.
ODPOWIEDZ

Wróć do „autoagresja”