W co aktualnie gracie?

Moderator: moderatorzy

Na jakim sprzęcie gracie?

PC
100
63%
ps2
4
3%
ps3
9
6%
ps4
9
6%
Xbox360
10
6%
inne
26
16%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Re: W co aktualnie gracie?

Post autor: JudasHonor »

Kupiłem w Empiku Shogun 2 Total War w wersji gold, z dwoma dodatkami i 10-cioma DLC, za 34,99 PLN. Fajna gierka, mocno rozbudowana.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

No jak się lubi strategie, to lepszej nie znajdziesz :) No chyba ze klasyka Total War Rzym, ale jej już prawie nie ma jak dorwać. Tak czy tak gratuluje znakomitego zakupu! :)
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Mam oryginał Rome Total War, z dodatkami, także z jakiejś extra klasyki. Oryginał Shogun 1 Total War także mam ;)
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

JudasHonor pisze:Kupiłem w Empiku Shogun 2 Total War w wersji gold, z dwoma dodatkami i 10-cioma DLC, za 34,99 PLN. Fajna gierka, mocno rozbudowana.
Grałem tyle że tylko w wersje podstawową bez DLC. Gra świetna lecz czasochłonna i trudna. Ale gratka szczególnie dla fanów Japonii. :D
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
Daniel1
zarejestrowany użytkownik
Status: webmaster

.

Post autor: Daniel1 »

.
Ostatnio zmieniony pt lut 20, 2015 9:26 pm przez Daniel1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Życie to rozmowa z Bogiem.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Czasu mam nadmiar. Nie mam aktualnie pracy, nie mam dzieci, żony. Siedzę sobie w domu i zabijam czas Internetem i grami. Oczywiście gdy znajduję robotę, to mój plan dnia zmienia się całkowicie.

Polecam radio internetowe na http://open.fm, jak już mówimy o radiu. Nie ma tam tej bezsensownej paplaniny jak w normalnym stacjach radiowych i reklamy to rzadkość.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Post autor: abagoth »

Ticket to Ride
Awatar użytkownika
michal1418
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 3938403

Post autor: michal1418 »

metal gear solid 4 ,nadrabiam zaległości
Robert22
bywalec

Post autor: Robert22 »

gram w Silent Hill Homecoming bo lubię tą serię ale zagrywam się w Vietcong starszy FPS o wojnie w Wietnamie nie wiem czy ktoś z was grał ale gierka jest boska, klimatyczna i dużo więcej drugi raz już do niej powracam.
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Post autor: Akatosh »

Po nieco ponad dwumiesięcznej przerwie wróciłem do grania. Doszedłem do wniosku, ze to chyba najbardziej optymalna metoda na w miarę skuteczne radzenie sobie z problemami braku koncentracji no i przede wszystkim znów zaczęło mnie to interesować. :D

A w co aktualnie gram?
W ubiegłym tygodniu ukończyłem Gothica i zaraz potem wziąłem się za drugą część sagi uzupełnioną o dodatek Noc Kruka. Jestem w drugim rozdziale i samemu nie daję w ogóle rady orkom :( oczywiście do ukończenia aktu wcale nie jest konieczne ubicie choćby jednego orka, jednak warto to robić bo z tego co wiem to po powrocie do Górniczej Doliny w rozdziale czwartym w przypadku ewwentualnej eksterminacji tych monstrów we wcześniejszym etapie gry, w ich miejsce pojawiają się nowe, toteż warto zbierać doświadczenie, bo pod koniec gry może to się okazać niezwykle ważne.

Czytałem że wraz z wprowadzeniem dodatku drastycznemu podwyższeniu uległ poziom trudności więc to pewnie stanowi jakieś wytłumaczenie dla braku skuteczności w walce z orkami. Ale chyba nie jedyne. Wydaje mi się że to również w dużej mierze pokłosie niewłaściwie obranej strategii rozwoju bohatera ukierunkowanej w początkowej fazie gry na inwestowanie w broń dwuręczną przy częściowym bagatelizowaniu współczynnika siły. W rezultacie nie mogę nosić żadnej zadającej w miarę przyzwoite obrażenia broni, bo po prostu mam zbyt mała wartość siły.

Na orków znalazłem narazie patent taki, że jeden z bohaterów niezależnych - Diego w ramach zaoferowanej przez niego pomocy, wspiera mnie w walce z nimi (no i oczywiście z innymi bestaimi ale tylko w granicach pewnego obszaru ustyuowanego głównie w południowej części GD) w ten sposób, że szyje do nich z łuku podczas gdy ja bawię się z orkami w ganianego i oczywiście exp idzie na moje konto :D Sporo orków jest jednak poza obszarem pomocy Diego dlatego w takiej sytuacji doskakuję do orków będących poza zasięgiem działania naszego przyjaciela i uciekam w kierunku Diego a ten się nimi wówczas zajmuje. Ale taka taktyka wymaga nielichej cierpliwości :mrgreen:
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Darmowa strzelanka 2D, w starym, dobrym stylu. W tej grze wpierw strzelasz, później myślisz. Pozwala trochę się odstresować ;)

[youtube]tmL0PkR-sq4[/youtube]
http://games.softpedia.com/get/Freeware ... bros.shtml
Awatar użytkownika
EB
bywalec

Post autor: EB »

Jakiś czas temu kupiłem sobie Skyrima i powoli go sobie przechozdę
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

ja juz nie gram 4 miesiace.
Robert22
bywalec

zainstalowalem sobie Half Life'a 2 . Musze powiedzieć ze gra jest dobra, kiedys gralem w pierwsza czesc ale nie przeszedlem bylo to za malolata wiec teraz pewnie bym skonczyl. Polecam kazdemu klimat miazdzy
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Robert, jakiś czas temu wydano odświeżoną wersję HL1 na silniku HL2, polecam. Dla mnie jeszcze żaden FPS nie zbliżył się do jedynki, dwójka też była dobra ale nie miała tego klimatu zaszczucia który tak mi podpasował.
Robert22
bywalec

słyszałem że do Half Life'a 2 tez wydali patch ktory usprawnia grafike do tego stopnia ze trzeba miec na prawdę mocny komp żeby to udźwignął. 1 tez sobie zainstaluje jak 2 przejde
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Post autor: abagoth »

JudasHonor pisze:Darmowa strzelanka 2D, w starym, dobrym stylu. W tej grze wpierw strzelasz, później myślisz. Pozwala trochę się odstresować ;)l
Nowe Contra :D
Ralf pisze:ja juz nie gram 4 miesiace.
Ja tyle nie, ale też już trochę ;)
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Thiefa już sprzedałem na allegro. Jutro idę grę wysłać na pocztę. Teraz chyba kupię Lords of the fallen czy jakoś tak. Gra zrobiona przez polskie studio. Widziałem używkę za 50 zł i chyba się zdecyduje ;)
Awatar użytkownika
Faur
zaufany użytkownik

Post autor: Faur »

Ukończyłem Mass Effect. Pierwszą część uściślając. Na podstawie całej serii można by było pewnie napisać kilka tomów drukiem. Zabrałem się teraz za drugą. Nie jestem wielkim entuzjastą SF, ale zaprawdę polecam. Co pozostało z jedynki? Zapamiętałem bardzo oryginalny, dość mroczny, momentami złowieszczy klimat. Jego specyfika komponowała się z fabułą niemalże perfekcyjnie. Wiele osób krytykuje system walki. Owszem, w ME 2 jest on bardziej dynamiczny i intuicyjny, ale jak się okazuje dla mnie w jedynce był on prostszy. Nie chcę dotykać fabuły i rozwodzić się nad nią. To tak jak z Nową Prawicą, czyli nowa Mistyka, podbudowana przez obecność obcych ras. Kupcie sobie paluszki i powiadam: Grajcie!
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.

Grzegorz Ciechowski
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Mam ME3 ale na razie w to nie gram. Gra zapowiada się ciekawie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”