W co aktualnie gracie?
Moderator: moderatorzy
Re: W co aktualnie gracie?
A może to mi się coś pomyliło. Tak czy inaczej interesuje mnie czy słuchacie dialogów 

- Hesse
- zaufany użytkownik
Ja staram się słuchać dialogów jednakże gdy jest ich za dużo to też je przyśpieszam.
Dręczony strachem, wyszydzany, namawiany do samobójstwa. Sam posród szeptów.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Slucham dialogow, bledow nie zauwazylem. Poza tym starałem się robic jak najwięcej misji, ale jakbym wykonywal wszystkie questy poboczne to zajelo by to spokojnie ze 120h. Pauzy nie uznaje, ide na zywiol zawsze
Unikam magow, wyłącznie wojownicy, taka druzyna comando 

Dobra, już się wciągnąłem. Naprawdę fajna gra.
Ja jak byłem dzieciakiem to też preferowałem wojowników, paladynów. Teraz to się zmieniło, dojrzałem, wyspecjalizowałem się. Magowie są świetni, a ostatnio preferuje łotrzyków. 

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Lotrzyk jest niezbędny w każdej druzynie, ale taki podszkolany dobrze w walce 

a ja też zawsze wojownikiem albo paladynem 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Paladyn jest wymagająca postacia, musi zawsze kroczyc sciezka dobra, w jakiejś grze było nawet (chyba w Newerwinter 2) ze jeżeli się paladynem dokonuje złych wyborow, to staje się zwykłym wojownikiem. Troche tez drazni mnie, ze w niektórych grach pladyni sa czesem takimi na pol wojownikami, na pol magami.
Najabrdziej lubie barbarzyncow, nader wszystko
Kto gral w Swiatynie Pierwotnego Zla? Dla mnie to najwiekszy majstersztyk RPG. W tamtej grze barbarzynca jest wlasnie idealna postacia, slepa furia, ogromna sila, zbroja plytowa i dwureczny topor - to jest to, a do tego pol-ork!
Najabrdziej lubie barbarzyncow, nader wszystko

Kto gral w Swiatynie Pierwotnego Zla? Dla mnie to najwiekszy majstersztyk RPG. W tamtej grze barbarzynca jest wlasnie idealna postacia, slepa furia, ogromna sila, zbroja plytowa i dwureczny topor - to jest to, a do tego pol-ork!

Świątynię kupiłem kiedyś, ale nigdy mnie nie porwała jakoś, żebym przetrwał początek
Choć może teraz by było inaczej. Generalnie zaczynałem od takich w stylu Diablo II i Neverwinter i mnie drażniły drużyny jak z Baldurze np., gdzie było po kilka postaci na raz. Teraz rypię w DA i w sumie już mnie to nie atakuje. To może pora wrócić do niektórych tytułów
Może to wpływ Golden Sunów itp. Taki pośredni punkt 
edit: a co właściwie mówią te sercowe znaczniki? Domyślam się, że jak Morrigan się zgadza (+8) to super, ale o co chodzi
jest jakaś opcja romansu tam? Gdzie sprawdzić postęp relacji?

edit: a co właściwie mówią te sercowe znaczniki? Domyślam się, że jak Morrigan się zgadza (+8) to super, ale o co chodzi

- Akatosh
- zaufany użytkownik
Zgadza się, jest bardzo wymagająca (próbowałem grać na normalnym poziomie trudności, ale dość szybko mi na to ochota przeszła i ostatecznie ustawiłem sobie na "łatwy" na którym to zresztą stopniu trudności ukończyłem grę) ale tylko w sferze walki. Z Heroes'ami jest nieco inaczej, bo tutaj równie istotnym elementem jest ogarnięcie ekonomii, choć i sama walka wydaje mi się również większym wyzwaniem niż w DA. Dla mnie strategie są zasadniczo trudniejsze niż RPG, nawet te klasyczne w wydaniu Dragon Age czy chocby Neverwinter Nights, i nie jest to chyba odkrywcza teza, bo strategie po prostu wymagają ogarniecia większej liczby aspektów rozgrywki, a to przekłada się na poziom wyzwania czyli trudność właśnie.AntonPawlowicz pisze:Dragon Age jest gra bardzo trudna i raczej wymagajaca, poza tym na przejście trzeba poswiecic nawet 80 godzinSkonczylem ja z wielkim wysiłkiem.
Nie wiem, Antonie co dokładnie masz na myśli pisząc o pełnokrwistym RPG. Chodzi Tobie o klasyczne RPG? Ja rozróżniam trzy kryteria determinujące przynależność danej gry do klasycznego RPG. A oto i one:AntonPawlowicz pisze: Gothic zdecydowanie nie jest gra RPG akcji, to pełnoprawny, pełnokrwisty RPG i krol gatunku.
1. Fabuła jako szalenie istotny, jeśli nie kluczowy aspekt gry.
2. Możliwość grania (a więc rozwijania i toczenia walki) drużyną bohaterów, z jednym głównym, którego kierunek rozwoju sami wybieramy.
3. Wynikający z 2. punktu taktyczny system walki.
4. Świat przeznaczony do ekspolaracji ma raczej zamkniętą strukturę, tzn sklada się z określonej liczby lokacji, pomiędzy którymi można się przemieszczać, a nie jednej, ogromnej tak jak to masz na przykład w serii The Elder Scrolls.
Ja rozumiem to tak: wszystko co nie pasuje do wymienionych wyżej kryteriów, jest kryterium typowym dla RPG akcji. Jeśli chodzi o Gothica to chyba tylko fabuła się tutaj zgadza. Wydaje mi się, ze reszta przesądza sprawę i seria Gothic jest jednak RPG Akcji. Zresztą na Gry-Online.pl w encyklopedii gier tytuł ów figuruje pod tym właśnie gatunkiem.
Grałem w oba te tytuły (Skyrim bez dodatków niestety) i bardzo sobie je chwalęAntonPawlowicz pisze: Było tez tam Fallout Vegas za 14zl, albo za 24zl ze wszystkimi dodatkami. Zaczalem grac na PS3 ale nie ogarniam tej gdy po angielsku, może drugie podejście będzie lepszeZa 36zl mona było wyrwac Skyrim ze wszystkimi dodatkami
mowa o kluczu na Steama.

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Te znaczniki w postaci serca maja swoje odzwierciedlenie w dialogach, im wyższy jest poziom sercowy tym sklonniejsza jest dana postac by otworzyć przed bohaterem swoje serce, a co za tym idzie by wywiazal się romans zwieńczony upojna noca
Co do RPG akcji, to sa to dla mnie takie gry jak Torchlaght wlasnie, Diablo, Sacred, ogolnie hack'n slashe. Gothic jest dla mnie RPG pelna geba ale w new age, czyli nowe RPG sand boxowe - z ogromnie robudowana wielowatkowa fabula w wielkim zyjacym otwartym swiecie. W przypadku Gothica jest to już cala saga

Co do RPG akcji, to sa to dla mnie takie gry jak Torchlaght wlasnie, Diablo, Sacred, ogolnie hack'n slashe. Gothic jest dla mnie RPG pelna geba ale w new age, czyli nowe RPG sand boxowe - z ogromnie robudowana wielowatkowa fabula w wielkim zyjacym otwartym swiecie. W przypadku Gothica jest to już cala saga

26h gry za mną. Nieźle wciąga. Tylko teraz wrąbałem się w wieżę kręgu, cholernie rozległe zadanie. Ech. Może jutro skończę. Morrigan dostała swój grimuar i czekam na dowody wdzięczności w obozie 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Super gra, wieze robilem az dwa razy, tak bardzo mi się spodobala, fajnie zmienia tam kształt postac, w mysz, zywiolaka, golema, itd., kazde ma inne umiejetnosci
Jeśli masz ochote to zrobie Tobie maly spojler reklamowy co Cie czeka dalej
chyba, ze wolisz mieć kompletna niespodzianke co do następnych rozdzialow.

Jeśli masz ochote to zrobie Tobie maly spojler reklamowy co Cie czeka dalej

Chyba każdy fan gier czy innych rzeczy nie lubi Antonie wiedzieć co będzie za rogiem tylko sam odkrywać fabułę.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dlatego się spytalem 

ok...
W sumie to trochę żałuję, że mi wcześniej tego nie zaproponowałeś. Właśnie mi Morrigan z Lelianą kazały wybierać. Podobno można to było sobie z tym poradzić nie robiąc misji Leliany na razie, a ja już ją zrobiłem. No i na razie wycyrkulowałem jak najniższe straty u Morrigan (odjęło mi bodaj 26) i liczę na to, że do końca gry jeszcze mi powróci. Jak już się prześpię z Lelianą to zobaczymy. Nie wiem, którą wybrać, no
Normalnie dylematy jak w prawdziwym życiu i te wyrzuty sumienia jak najpierw okłamałem Lelianę 
Więc w sumie spoilery mi niestraszne. Dawaj co masz
A no i do tego przez Morrigan zabiłem już dwójkę, która miała być moimi towarzyszami. Czyli Wynne i tego elfa skrytobójcę
Też dowiedziałem się po fakcie.
Wieża tak, bardzo fajna, ale tak długa, że chyba nie mam ochoty ponownie jej robić jednak

Więc w sumie spoilery mi niestraszne. Dawaj co masz

A no i do tego przez Morrigan zabiłem już dwójkę, która miała być moimi towarzyszami. Czyli Wynne i tego elfa skrytobójcę

Wieża tak, bardzo fajna, ale tak długa, że chyba nie mam ochoty ponownie jej robić jednak

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Co do Morigan to otworzy Ci ona w przypadku gdy ja wybierzesz wlasna prywatna misje, majaca na celu osobisty rozrachunek z matka wielka wiedzma z lasu. Szczegolow nie będę Tobie zdradzal, ale uwierz, będziesz zaskoczony! Sam ledwo pozbierałem szczene z podlogi
Jeśli zabawisz sie z Lilka, to u Morigan nadal będziesz miał szanse, ale nie będzie już mowy o milosci, raczej rola marionetki
Ja zrobiłem tak, ze obejrzałem Morigan, a następnym razem (gralem od nowa) już tylko z Liliana
, ale przy koncowce Morigan znow dala mocno o sobie znac, ta mala czarna nie odpuszcza do konca
Przynajmniej w mojej grze tak było, namieszałem strasznie u siebie
Pozniej będzie rozdzial w lesie elfow, będzie drzewo mowiace wierszami, wilkolaki i tragedia milosna, tam się prawie poplakalem, serio - ta gra to male arcydzielo.
Rozdzial w podziemnym miescie krasnoludow to waśnie rodow i rozgrywki polityczne, nie gorsze niż w Grze o Tron!
Pamietaj, nie popłaca być bezlitosnym, tym smutniejsza i mroczna staje się rozgrywka oraz bardzo ponura koncowka. Gra niczego nie odpuszcza i za wszystko odplaca, prawie jak w zyciu

Pozniej będzie rozdzial w lesie elfow, będzie drzewo mowiace wierszami, wilkolaki i tragedia milosna, tam się prawie poplakalem, serio - ta gra to male arcydzielo.
Rozdzial w podziemnym miescie krasnoludow to waśnie rodow i rozgrywki polityczne, nie gorsze niż w Grze o Tron!

Pamietaj, nie popłaca być bezlitosnym, tym smutniejsza i mroczna staje się rozgrywka oraz bardzo ponura koncowka. Gra niczego nie odpuszcza i za wszystko odplaca, prawie jak w zyciu

No właśnie mam już tę misję z Morrigan w dzienniku, ale czekam aż trochę leveli nabiję, bo jestem na 11 dopiero (a pasem z Morrigan miałem już na stówkę nabity - może za szybko?)
Co masz na myśli, że jest marionetką? Jest z nią jakieś miłosne zakończenie? Przyznaje się w końcu do uczuć? Bo tak to w sumie wredna baba z niej
A swoją drogą, ile leveli można wbić na rozdział? Ile jest rozdziałów?
Co masz na myśli, że jest marionetką? Jest z nią jakieś miłosne zakończenie? Przyznaje się w końcu do uczuć? Bo tak to w sumie wredna baba z niej

A swoją drogą, ile leveli można wbić na rozdział? Ile jest rozdziałów?
abagoth lubi wszystko wiedzieć wcześniej 
Ja dziś zakupiłem Call of Duty Ghost i zaraz sobie zagram

Ja dziś zakupiłem Call of Duty Ghost i zaraz sobie zagram