W co aktualnie gracie?

Moderator: moderatorzy

Na jakim sprzęcie gracie?

PC
100
63%
ps2
4
3%
ps3
9
6%
ps4
9
6%
Xbox360
10
6%
inne
26
16%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: W co aktualnie gracie?

Post autor: Ralf »

Chciałem się pochwalić że dziś przeszedłem do końca grę Dragon Age Inkwizycja z licznikiem 40 godzin. Uffff...., cieszę się bardzo z tego powodu. Zarazem jest mi trochę wstyd bo przez grę zaniedbałem obowiązki domowe. Jednakże świat tej gry jest wspaniały i ogromny. Gra ma swoje wady jednak zalety przewyższyły je i pozwoliły mi ją przejść do końca. Teraz mam przed sobą po zakończeniu otwarty swiat do dalszej eksploracji. Nie wiem, może jeszcze wrócę do tej pozycji np. by znaleźć i zabić smoków. Jest ich bodajże 10 w całej grze. Ja jak na razie zabiłem tylko jednego.

To będzie jeden z moich ostatnich postów w tym roku.

Życzę wam drodzy gracze udanych łowów growych w 2015 roku i dużo zdrowia!

Ja od stycznia gram w GTA V. ;)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Post autor: abagoth »

Ralf pisze:Chciałem się pochwalić że dziś przeszedłem do końca grę Dragon Age Inkwizycja z licznikiem 40 godzin.
Chciałem w końcu zagrać, ale nagle wyskakuje mi

Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny=Missing DLL:[NxCharacter.dll] Error: 0x7E

I teraz cały 2015 do kitu :shifty:
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

abagoth pisze: Chciałem w końcu zagrać, ale nagle wyskakuje mi

Poważnie? 8)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Brakuje Ci jakichś bibliotek albo DirectX, albo Phisics Nvidia, sporo pisza o tym na forach i tyczy się to roznych gier, nie tylko DA, ale także Battlefield 3, ludzie maja z tym problem, ale latwo to rozwiazac chyba:
http://zapytaj.onet.pl/html_server.php? ... tory1.html
Poinstaluj latki, poprawki oraz biblioteki, później uruchom ponownie.
Dlatego ja osobiście tysiąc razy wole konsole, na PC praktycznie wogole już nie gram, mimo ze mój komp uciągnie nie jedna jeszcze gre.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

OK, dzięki, popróbuję, NVidię już zainstalowałem wczoraj, ale nadal nic.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Sa nvidii sterowniki do Twojej karty graficznej, a sa te do fizyki, to osobne calkiem biblioteki, jeszcze inne sa DirektX, może masz startego, może 10, a potrzebna jedenastka, albo na odwrot. Sprawdz, wszystko jest na forach, wpisujesz nazwe kodu bledu w google i masz kilkanascie stron z rozwiazniem problemu :)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

abagoth pisze:
Ralf pisze:Chciałem się pochwalić że dziś przeszedłem do końca grę Dragon Age Inkwizycja z licznikiem 40 godzin.
Chciałem w końcu zagrać, ale nagle wyskakuje mi

Zainstaluj sterowniki PhysX.
Zgodnie z:
http://www.miastogier.pl/porady,pc,1960.html
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Pisałem wyżej, że zainstalowałem i nic, ale poinstalowałem dzisiaj sobie aktualizacje do windy i w końcu poszło ^^

i kupiłem Sacred w Biedzie dzisiaj. Będzie grania :D
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Ops, pominąłem, nie zauważyłem postów Antona i późniejszych Twoich.
Cieszę się, że już działa.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

To nowe Sacred? Ponoc bardzo ladna bezmyslna siekaninka, mega efektowna, w sam raz na odreagowanie po ciężkim dniu. Szkoda tylko, ze RPG w nim nie zostało wcale. Taki ponoc odmieniony ten Sacred. Jedynka strasznie mi się podobala, 2jke tez polubielm, 3jke zagram pewnie tez jak trochę stanieje :)
abagoth, jak będziesz miał trochę wolnego grosza to kup sobie konsole! Dzis widziałem PS3 160gb za 400zl! To calkiem inny wymiar grania! Obczaj Uncharted, God of War, Killzone, The Last of As, Read Dead Redemption :D
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Nie, to Sacred Gold i Sacred 2 Złota Edycja ;) Powinno się fajnie grać.
Konsolę kiedyś tam sobie kupię, ale XBoxa raczej. To i tak sprawa przyszłości. Najpierw fiordy norweskie, egzaminy, żagle a potem mogę zacząć odkładać kasę na coś innego :D
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

:clap: :D
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Post autor: Akatosh »

Ja po tygodniu przerwy związanej z dekoniunkturą poznawczą znowu zacząłem w coś tam grać. Do Heroes Online mnie już mnie jakoś specjalnie nie ciągnie, zbyt głupi na tę gre chyba jestem, pozostają zatem RPG akcji, które są zdecydowanie łatwiejsze do ogarnięcia. Zacząłem zatem ponownie grać w Gothica, a w kolejce czekają jeszcze kolejne dwa tytuły z tej serii. Póżniej zostaną jeszcze cztery pierwsze częsci sagi HoMM zamówione wraz z Gothicami przed świętami, ale tych zapewne nawet nie ruszę, bo jak już wcześniej wspomniałem, strategie nie na moją głowę. Żałuję trochę tych 30 zł bo można je było wydać na jakąś inną grę np. Risen 2: Mroczne Wody czy Torchlight 2, które cenowo oscylowały na podobnym poziomie. Przewiduję jeszcze w tym roku ponowne zagranie w Torchlight, Sacred: złota Edycja oraz Dragon Age: Początek wraz z dodatkiem Przebudzenie (jeśli oczywiście pozwolą na to możliwości mojego umysłu, bo z tym niestety bywa różnie)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Dragon Age jest gra bardzo trudna i raczej wymagajaca, poza tym na przejście trzeba poswiecic nawet 80 godzin :) Skonczylem ja z wielkim wysiłkiem.
Gothic zdecydowanie nie jest gra RPG akcji, to pełnoprawny, pełnokrwisty RPG i krol gatunku :) .
Risen 2 polecam, skonczylem, bardzo mi się ta gra podobala. Na niskim poziomie trudności gra się niewykle przyjemnie i bez zacinek, na normalu już powoli zaczynaja się schody :)
Torchligta 2 można było kupic na Zimobraniu za 12zl, dawałem linka do tej wyprzedaży. Gra hula oczywiście wyłącznie na Steamie. Ale nic straconego, bo będzie zapewne Wiosnobranie i Latobranie organizowane przez muve.pl :D Tyczy się to jednak zakupu wyłącznie wersji cyfrowych gier, samych kluczy. Było tez tam Fallout Vegas za 14zl, albo za 24zl ze wszystkimi dodatkami. Zaczalem grac na PS3 ale nie ogarniam tej gdy po angielsku, może drugie podejście będzie lepsze :) Za 36zl mona było wyrwac Skyrim ze wszystkimi dodatkami :) mowa o kluczu na Steama.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:Dragon Age jest gra bardzo trudna i raczej wymagajaca, poza tym na przejście trzeba poswiecic nawet 80 godzin :) Skonczylem ja z wielkim wysiłkiem.
A grałeś na normalu? Ja sobie easy właśnie ambitnie wziąłem :D
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Już nie pamiętam, ale chyba tak, a może nawet easy to bylo, w każdym razie koncowka gry (ostatnie kilka godzin) prawie mnie rozlozyla :) Po napisach końcowych siedziałem kilka minut ze spuszczona glowa i było mi bardzo smutno - możliwych jest kilkadziesiąt zakonczen, w zaleznosci od dokonanych wyborow, niektóre sa bestialsko smutne.
Awatar użytkownika
Hesse
zaufany użytkownik

Post autor: Hesse »

Antonie też przeszedłem do końca Dragon Age 1 (na PC) i powiem ci że gra rzeczywiście jest świetna! Ja miałem mniej na liczniku, nie pamiętam dokładnie coś koło 60 h, grałem na normalu i była to jedna z najlepszych gier ostatnich lat.

Teraz szykuje się na zakup ps4!
Dręczony strachem, wyszydzany, namawiany do samobójstwa. Sam posród szeptów.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Oo fajnie! :D
A nie sadzisz ze lepsze by było PS3 - 5 razy tansze, biblioteka gier liczaca setki tytulow, grafika wciąż na wysokim poziomie. PS4 dopiero się rozwija, można powiedzic, ze raczkuje, gier jest jak na lekarstwo, większość to remaki, poza tym sa bardzo drogie. Osobiscie poczekam na rozwój wypadkow. Konsole kupuje dla gier, a po co wydawac 1500zl jak gier nie ma lub sa to odgrzewane kotleciki z poprzedniej generacji. Lepiej tez wydaje mi się poczekać na model Slim, będzie lepsza cena, poprawione bledy wieku niemowlęcego, konsolka się rozwinie, gier będzie więcej i stanieją, wszystko za tym przemawia :)
A PS3 pohula nam jeszcze z 5 lat spokojnie, jak nie dluzej, gry wciąż wychodzą i będą wychodzic :D, a i nie wygladaja dużo gorzej niż odpowiedniki z PS4, np. Destiny, Far Cry 4, Dragon Age Inkwizycja - nie ma wcale tak wielkiej roznicy.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Ale tłumaczenie mają z deka zwalone w tym Dragon Age :D Nie zrobili do końca opcji na płeć i do mojego faceta gadają jak do kobiety :D
btw, Antonie, słuchałeś wszystkich dialogów czy te 80h to sama gra?
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Jakoś nie chce mi się wierzyć w tak duży licznik. Może wiele czasu spędziłeś po prostu na pauzie Antonie?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”