Na jakiej dawce solianu zostaja odhamowane emocje?
Moderator: moderatorzy
- Roland89
- zaufany użytkownik
Re: Na jakiej dawce solianu zostaja odhamowane emocje?
Chciałbym ten Solian walnąć, ale nie w maksymalnej dawce, bo urosną mi cyce .
Ale ponoć niechętnie przepisują, czy nie ??
Abilify działa na mnie degradująco, to nie jest dobry lek dla mnie, a Solian, może okazać się celnym strzałem .
Ale ponoć niechętnie przepisują, czy nie ??
Abilify działa na mnie degradująco, to nie jest dobry lek dla mnie, a Solian, może okazać się celnym strzałem .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Mnie lekarz chętnie przepisał Solian, polecał mi go wręcz, biorę 800 mg na dobę, i w sumie nie odnotowuje żadnych skutków ubocznych, ale działania pozytywnego też za bardzo nie czuję, może jedynie jestem spokojniejsza, mniej stresu odczuwam na co dzień.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Roland89 pisze:Ale ponoć niechętnie przepisują, czy nie ??
Mnie też bardzo chętnie przepisywalithink pisze:Mnie lekarz chętnie przepisał Solian

Mnie też. Trzem osobom chętnie. Z sondażu na bieżącą chwilę jedocznacznie wynika, że Solian jest chętnie przepisywany przez psychiatrów pacjentom z rozpoznaniem takim a takimPetruccio pisze:Roland89 pisze:Ale ponoć niechętnie przepisują, czy nie ??Mnie też bardzo chętnie przepisywalithink pisze:Mnie lekarz chętnie przepisał Solian

- Roland89
- zaufany użytkownik
Szanowni Państwo - ale zamienili Wam na Solian po jakimś tam czasie choroby, czy od początku jedziecie na nim ?? A może ktoś jedzie tylko na Soliane ?? Może jest tak silny, że nie trzeba więcej lekarstw ??
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Ja po roku brania olanzapiny sam ją odstawiłem ze względu na tycie i zwiększoną senność. Po kilku miesiącach powiedziałem o tym odstawieniu olanzapiny lekarce i lekarka sama zaproponowała mi solian. Póki co biorę małe dawki 150 mg ale ostatnio senny jestem bardziej i nie wiem czy to od leku czy nie.
- Roland89
- zaufany użytkownik
Być moze, ale tu nie napiszę kiedy ci to zejdzie .
Ja na mniejszych dawkach niz 400mg solianu tez bylam strasznie senna.
Może solian nie wpływa negatywnie na emocje, ale mam na nim mniejszy napęd życiowy niż na serdolect. Czasem, jak mam wolne, mam ochotę leżeć na łóżku i wpatrywać się w sufit. Jestem apatyczna, prawie ciągle się nudzę i prawie nie mam na nic ochoty.
Jednak serdolect mógł źle wpływać na moje serce (wydłużać odcinek QT) i na nim wróciły mi omamy słuchowe i urojenia. Groził mi na nim nawrót...
Solian biorę od ponad dwóch miesięcy, więc może jeszcze do niego nie przywykłam.
Po jakim czasie solian zacznie działać?
Jednak serdolect mógł źle wpływać na moje serce (wydłużać odcinek QT) i na nim wróciły mi omamy słuchowe i urojenia. Groził mi na nim nawrót...
Solian biorę od ponad dwóch miesięcy, więc może jeszcze do niego nie przywykłam.
Po jakim czasie solian zacznie działać?

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Prawie. A prawie robi wielką różnicę ;-) Skoncentruj się na tym "prawie" i rozwijaj, co możesz.jojo pisze:prawie ciągle się nudzę i prawie nie mam na nic ochoty.

- Roland89
- zaufany użytkownik
z wglądem w dietę, tudziez michę, jak ładnie młodzież mówi . 

Petruccio, dzięki za radę.Petruccio pisze:Prawie. A prawie robi wielką różnicę ;-) Skoncentruj się na tym "prawie" i rozwijaj, co możesz.jojo pisze:prawie ciągle się nudzę i prawie nie mam na nic ochoty.

Wracając do tematu, odczuwam normalne emocje, w tym smutek, zniechęcenie, jednak nadal jestem bardzo apatyczna. Wciąż miewam napady panicznego lęku, jednak rzadziej niż dawniej.
U mnie solian w dawkach 600 i 800 mg wywoływał napady panicznego lęku. On był nieznośny. Jego źródłem były natrętne myśli.
Teraz miewam paniczne lęki sytuacyjne, jednak od dość dawna nie brałam leków na uspokojenie.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- zyprexa78
- zaufany użytkownik
Miałem podobnie. Teraz jestem na dziennej dawce 100 mg Solianu i z emocjami już lepiej. Wróciło jako takie poczucie humoru, coś mnie śmieszy coś mnie smuci nawet wzrusza. Na szczęście nawrotu nie ma ale musiałem skorygować godziny brania leku. Teraz biorę 50 mg o godz 12 w południe i drugie 50 mg o godzinie 17 i jest ok.fizia pisze:Biore solian 400mg i mi kur*a blokuje emocje! :twisted: NIby mam ich pelno gdzies w srodku ale sa zahamowane co mnie irytuje. Ile najmniej solianu mozna brac po psychozie paranoidalnej? Czy na dawce 300mg-200mg czuc juz normalne emocje czy sa jeszcze zahamowane przez te j*bane leki????? Zawsze bylam osoba zywiolowa z duzym poczuciem humoru a te leki zrobily ze mnie impotenta emocjonalnego
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Duzo lepsza by byla jednorazowa dawka 100mg na dobe zazywana z rana, doradz sie lekarza w tym temacie.
Wazne tez by zazywac lek osobno od jedzenia, z co najmniej godzinnym odstepem, gdyz weglowodany zaklocaja wchlanianie tego leku.
Wazne tez by zazywac lek osobno od jedzenia, z co najmniej godzinnym odstepem, gdyz weglowodany zaklocaja wchlanianie tego leku.
- zyprexa78
- zaufany użytkownik
Dzięki Anton za radę. Rozważę to. Jak rozmawiałem ze swoim lekarzem to powiedział że daje mi wolną rękę czy brać jednorazowo 100 mg czy dzielić po 50 mg. Ja zauważyłem że jak dzielę dawkę to trochę lepiej się czuję
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Aha, chyba, ze tak, jednak wolalem wspomniec
Dawka Solianu 50mg dziala idealnie antydepresyjnie, natomiast dawka 100mg juz jest bardzo dobra przeciwpsychotycznie oraz aktywizujaco! Skoro i tak masz zazywac 100mg, to wydaje mi sie, ze lepiej skorzystac ze wszystkich dobrodziejstw tej dawki. Zreszta nic na sile, rob jak Ci wygodnie, wyrazam tylko moje zdanie, ale poparte wieloletnim doswiadczeniem