Porozmawiaj z lekarzem o obnizeniu dawki do 200mg na dobe, na poczatek, jak bedziesz sie dobrze czula bedzie mozna obnizyc do 100mg. Szkoda by bylo rezygnowac z tak dobrego leku, tylko z powodu zle dobranej dawki. Powyzej 200mg solian dociaza i jest zero aktywizacji jedynie ogromne dzialanie zapobiegawczo przeciwpsychotyczne. Aktywizujaco dziala jedynie dawka od 200mg w dol. Tez mi sie rozregulowala prolaktyna przy wysokiej dawce, po zmniejszenie z poczatku do 200 potem do 100 wszystko sie unormowalo.Zakrecona pisze:Biorę solian 200-0 200 już od roku, na początku miałam kłopoty z zaśnieciem w chwili obecnej spie po 16 godzin dziennie .Nie jestem po nim zamulona ,ale miał mnie zaktywizować i nie bardzo to wszystko wyszło jestem leniwa i zaraz po przyjsciu z pracy zjadam obiad i kładę się spać .Jak idę na drugą zmiane spie średnio do 10 (myśle ,że mogłabym nawet dłużej ) Solian rozlegurował mi hormony (brak miesiączki od pół roku) Chciałabym zmienić ten lek na coś co mi doda kopa, ale zupełnie nie wiem na co .Sporo też przytyłam (ale nie ze względu na apetyt )tylko brak ruchutomsoul pisze:Ja od 9 dni biore solian, a konkretnie od 2 dni jestem na dawce 400 mg solianu i czuje się chusteczkowo. Podobno ten lek ma mnie aktywizować i działać antydepresyjnie. A ja mam depreche i nic mi się nie chce. Jak pomyśle o jakiejś pracy czy pójscie do pracy zawodowej to mnie dosłownie mdli i przeraża. Ile musze czekać aby solian zaczął działać? Pewnie jak znam siebie minimum miesiąc..Rozleniwia mnie ten lek i odbiera chęci do działania ...dni mijają mi na spaniu ,leżeniu .Biorę tez antydepresant Asertin trochę pomógł ,ale nie wiele spodziewałam się czegoś więcej .Dodam ,że choruje na schizofrenie paranoidalną ( w szpitalu brałam rispolept ) po wyjsciu zmienili mi na solian .
Może biorę za dużą dawke nie wiem ...może powinnam porozmawiać o tym z lekarzem ?
Pozdrawiam