Solian jest super :)

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: Solian jest super :)

Post autor: Antonio Kontrabas »

Zakrecona pisze:
tomsoul pisze:Ja od 9 dni biore solian, a konkretnie od 2 dni jestem na dawce 400 mg solianu i czuje się chusteczkowo. Podobno ten lek ma mnie aktywizować i działać antydepresyjnie. A ja mam depreche i nic mi się nie chce. Jak pomyśle o jakiejś pracy czy pójscie do pracy zawodowej to mnie dosłownie mdli i przeraża. Ile musze czekać aby solian zaczął działać? Pewnie jak znam siebie minimum miesiąc.
Biorę solian 200-0 200 już od roku, na początku miałam kłopoty z zaśnieciem w chwili obecnej spie po 16 godzin dziennie .Nie jestem po nim zamulona ,ale miał mnie zaktywizować i nie bardzo to wszystko wyszło jestem leniwa i zaraz po przyjsciu z pracy zjadam obiad i kładę się spać .Jak idę na drugą zmiane spie średnio do 10 (myśle ,że mogłabym nawet dłużej ) Solian rozlegurował mi hormony (brak miesiączki od pół roku) Chciałabym zmienić ten lek na coś co mi doda kopa, ale zupełnie nie wiem na co .Sporo też przytyłam (ale nie ze względu na apetyt )tylko brak ruchu :(.Rozleniwia mnie ten lek i odbiera chęci do działania ...dni mijają mi na spaniu ,leżeniu .Biorę tez antydepresant Asertin trochę pomógł ,ale nie wiele spodziewałam się czegoś więcej .Dodam ,że choruje na schizofrenie paranoidalną ( w szpitalu brałam rispolept ) po wyjsciu zmienili mi na solian .
Może biorę za dużą dawke nie wiem ...może powinnam porozmawiać o tym z lekarzem ?
Porozmawiaj z lekarzem o obnizeniu dawki do 200mg na dobe, na poczatek, jak bedziesz sie dobrze czula bedzie mozna obnizyc do 100mg. Szkoda by bylo rezygnowac z tak dobrego leku, tylko z powodu zle dobranej dawki. Powyzej 200mg solian dociaza i jest zero aktywizacji jedynie ogromne dzialanie zapobiegawczo przeciwpsychotyczne. Aktywizujaco dziala jedynie dawka od 200mg w dol. Tez mi sie rozregulowala prolaktyna przy wysokiej dawce, po zmniejszenie z poczatku do 200 potem do 100 wszystko sie unormowalo.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

tomsoul pisze:moi a ile bierzesz tego zeldoxu? Ja brałem 160 mg i miałem straszne kłopoty z nogami.
Ja biorę na razie 80 mg, ale mam zwiększyć w razie potrzeby. Na razie nie miałam takich objawów ubocznych, jak opisujesz, jedynie senność i osłabienie, występujące zaraz po zażyciu.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Zakrecona
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Zakrecona »

Dzisiaj byłam u lekarza ,nie zmniejszył mi dawki solianu a zamienił na abilify0,015 mam brać jedną tabletke rano (podobnież ten lek tak nie wpływa na hormony -zobaczymy).Jeszcze nie odebrałam go z apteki nie miałam okazji poczytać ulotki .Musze poszperać w necie .Lekarz zważył mnie i zmierzył obwód pasa kolejne 3 kilo wskoczyło :/ Ale jak się tylko spało to nie dziwota ! Abilify maja mnie jeszcze bardziej zaktywizować mam nadzieje ,że nie do spania :D . Dziękuje wam za pomoc i pozdrawiam :)
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Abilify rzeczywiście dość mocno aktywizują. Ze wszystkich leków, jakie brałam, moim zdaniem, właśnie abilify aktywizują najbardziej. Ale trzeba uważać, bo czasami powodują nawrót psychozy.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Zakrecona

Po miesiącu mam się zgłosić na konsultacje (jak moje samopoczucie )mam nadzieje, że do tego czasu nie sfiksuje na tych abilifach :D Podczas nawrotu mojej choroby można by było nakręcić niezły film szpiegowski ze mną w roli głównej :lol: a tego bym nie chciała .:/
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja na abilify miałem zwiększone urojenia ale tylko takie wzrokowe. Tzn. wydawało mi się że ludzie mnie nie lubią i że patrzą się "krzywo" na mnie.
Awatar użytkownika
Baz
bywalec

Post autor: Baz »

Ja dalej będę zachwalał Solan :D
Zdałem prawko na Solianie co nie udało się bez 2 razy. Myślałem że mnie otumani, aż tu taka niespodzianka :)
Choć nie sposób opisać jak mi się noga na sprzęgle trzęsła, aż się egzaminator na mnie dziwnie patrzył gdy "rapowałem" nogą :D Dziś czuję szczęście i tylko tyle od 21go. Małe szczęścia wszak budują nasze poczucie wartości. Wróciłem na studia moje ukochane i też jest bosko. Wybaczcie że się tak chalę, ale musiałem to z siebie wydalić :)
"Filozofia nie jest „wiedzą", którą można by nabyć i bezpośrednio zastosować. Nic z niej nie można zrobić. To ona robi coś z tych, co się jej oddają."
Martin Heidegger
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Brawo, Bazyli. Życzę dalszych sukcesów! :)

Pozdrawiam.m.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Fajnie... Szkoda że ze mną też tak nie jest.
Awatar użytkownika
Zakrecona

Ja po solianie zgubiłam miesiączke ,brałam pózniej tabletki antykoncepcyjne (logast) na wywołanie owszem dopóki je brałam okres był, jak przestałam w dalszym ciągu nie mam...teraz ostatnio brałam Luteine moze ona wywoła mi miesiączke choć się na to nie zanosi :( Teraz zmieniłam solian na abilify od jutra zaczynam je brać .Chciałabym aby mi się te hormony ustatkowały, bo nic innego nie robię tylko wcinam jakieś tabletki na wszystko co się da . Mnie Solian usypiał (w takich dawkach co brałam ,a zmniejszyć mi nie chcieli ) Zobaczę co będzie na abilifach.
Pozdrówko
lekarz mi powiedział ,że rzadko występują kłopoty z miesiączką po Solianie ,ale jak czytam to forum to nie jestem jedyna.
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Awatar użytkownika
Zakrecona

Gratuluje zdanego prawka! Bazyli.
Ja jak zaczęłam chodzić na prawko przed chorobą to wylądowałam w szpitalu taką miałam jazdę .To jest strasznie stresujące .
Egzamin oblałam na polu manewrowym .Sama mam ochotę rozpocząć ponowny kurs ...ale najpierw musze sprawdzić działanie leku.
Jak ja Tobie zazdroszcze ,że masz to już za sobą .
Pozdrówko !
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Odstawiłem Solian. Czułem się po nim fatalnie. FATALNIE. Pora na inny lek.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Ja sie czuje wciaz znakomicie, juz ponad 3 lata na nim :) Na ogolna porawe hormonalna dla regulacji dobry jest tez buzdryganek ziemny, tylko niskie dawki, bo wysokie w roznych suplementach dzialaja mocno podnoszac libido.
Awatar użytkownika
Zakrecona

Owszem wpadło dodatkowe pare kilo :( lekarz zalecił mi diete i podarował ksiązeczke i mam kontrolować wagę i zapisywać.
Jak tu schudnąć gdy musze nałykac sie hormonów żeby wywołac okres ! :roll:
W chwili obecnej waże 88 kg małe słoniątko :(
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 04, 2014 5:25 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Baz
bywalec

Mona li, widzisz mam podobnie :) Także się boję że to epizod manii, bo szczęście mnie po prostu rozpiera - czuję się po prostu zaje****** :D Zero z dołu, który miałem, brałem nawet leki na depresję a tu taki sztos :D Miejmy nadzieję że tak po prosu ma być :)
"Filozofia nie jest „wiedzą", którą można by nabyć i bezpośrednio zastosować. Nic z niej nie można zrobić. To ona robi coś z tych, co się jej oddają."
Martin Heidegger
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Hehehe witamy w swiecie Solianu :D Ja tak mam od przeszlo 3 lat! :)
Az chce mi sie to wykrzyknac: A NIE MOWILEM! :)
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Nie podniecaj się Anton za bardzo :D
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Czemu nie, skoro to zdrowa i szczera radosc, ze komus tez ten lek pomaga :)
Awatar użytkownika
Baz
bywalec

Generalnie jak już wcześniej pisałem, mam cały zestaw :Zalasta 20, Solian 800 i Depakine 1k, choć regularnie biorę tylko S. Nie uważam się jednak za takiego, coby musiał tyle brać, więc koryguję we własnym zakresie poczynania lekarza, wszak głowę też trza oszczędzać przed nadmiarem leków :) Ogólnie trochę popiłem przez weekend, zwłaszcza w piątek, ale już czuję się lepiej -i tu pytanie do doświadczonych- jakie tak naprawdę są konsekwencje picia i brania leków naszej sprawy ? Ja póki co nie zauważam żadnych :D Wszak nie reklamuję spirytualiów i leków jednocześnie :)
Martin Heidegger
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”