Swiadczenie wspierające
Moderator: moderatorzy
- AzureGlass
- bywalec
Re: Swiadczenie wspierające
No wlasciwie dazy do tego, ze wsparcie finansowe od panstwa dla schizoli (i nie tylko) przestanie istniec...
- FreshEscape
- bywalec
Nie bardzo rozumiem
Jakie wsparcie niby jest, ze przestałoby istnieć ?
Nadzieja wg, kryteriów z ustawy Witek, jest w sumie taka, że jak ktoś rozpoznaje potrawy i jeszcze umie je sam sztućami w dodatku zjeć to może o czymkolwiek zapomnieć... Taka polityka PISu dla najbardziej potrzebujących... ehh kolejny wielki projek zalatujący mentalną kupą tego nacjonalistycznego prawcko koscielnego środowiska, gdzie najlepiej by takich ludzi eliminowano, jak w faszyzmie. Bo od nacjonalizmu do faszyzmu tylko kroczek...

Nadzieja wg, kryteriów z ustawy Witek, jest w sumie taka, że jak ktoś rozpoznaje potrawy i jeszcze umie je sam sztućami w dodatku zjeć to może o czymkolwiek zapomnieć... Taka polityka PISu dla najbardziej potrzebujących... ehh kolejny wielki projek zalatujący mentalną kupą tego nacjonalistycznego prawcko koscielnego środowiska, gdzie najlepiej by takich ludzi eliminowano, jak w faszyzmie. Bo od nacjonalizmu do faszyzmu tylko kroczek...
-
- zaufany użytkownik

Dostałem wiadomość od jednego użytkownika. Dla tych co nie potrafią się obsłużyć na kompie aplikacjami.. Podaje jak na tacy tabele za co można dostać punkty. Liczyć i mnożyć to już chyba każdy potrafi. Odpowiadasz TAK na daną czynność i mnożysz przez współczynnik w każdym z okienek. Jak odpowiesz NIE to zero pkt. pozdro
- AzureGlass
- bywalec
Wsadza do krematorium i po problemie.
- piotrs
- zaufany użytkownik
a ktoś podliczył punkty ile schizifrenik ma dostać może dostać
ponoć zasiłki z mops maja zwiekszyć się od stycznia do 950 zł
ponoć zasiłki z mops maja zwiekszyć się od stycznia do 950 zł
- FreshEscape
- bywalec
Daj spokój Azurre, dzis nie trzeba kermatoriów, gośc na zaisłku 700 zł/mc sam sie zawinie, ludzie lądują na ulicy. A shizofrenik nie poradzi sobie na ulicy. Albo mu coś zrobią, albo on sam, sobie. Dziś już krematoriów nie trzeba, bo i tak wielu z prawicy koscielnej powie, ze mu sie robić nie chciało he he he 

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
- FreshEscape
- bywalec
950 Dobre dla kogośc kto mieszka u Albertynów i to jak jest miejsce...
ja podliczyłem i nawet jak za 2 lata ten program wejdzie, nie na 90 pkt, a na min. punktów co trzeba to żaden schozfrenik nie dostanie nic.
A boli mnie to że ta suka Pisowska Witek mówiła, ze to jest świadczenie nie na punkty, tylko jak jakiś apostoł, że to wszystko będzie uzależione wg. potrzeb danego człowieka...ehhh... splunąć na Pisostwo. Jeszcze koleżanki i koledzy możecie do 24.00 Potem cisza wyborcza. I sie zastanówcie, kogo te osobo postacie z was/nas robią... Wielbłady ?
ja podliczyłem i nawet jak za 2 lata ten program wejdzie, nie na 90 pkt, a na min. punktów co trzeba to żaden schozfrenik nie dostanie nic.
A boli mnie to że ta suka Pisowska Witek mówiła, ze to jest świadczenie nie na punkty, tylko jak jakiś apostoł, że to wszystko będzie uzależione wg. potrzeb danego człowieka...ehhh... splunąć na Pisostwo. Jeszcze koleżanki i koledzy możecie do 24.00 Potem cisza wyborcza. I sie zastanówcie, kogo te osobo postacie z was/nas robią... Wielbłady ?
Popieram! czas zmienić rządy. Póki jeszcze można o tym gadać, dobrze radzę - możecie to zrobić w niedzielę.
- FreshEscape
- bywalec
Bijemy sie kochani o wszystko, prawcia, jej celem jest wyjście z UE. A 3 miliony polaków w uni robi, wiekszośc ma domy, rodzine w Polsce. Co sie stanie, zastanówcie sie jak to wszystko zostanie w Polsce bez pracy. Kto pamięta lata 90-te. 40% bezrobocie i jaka była bieda, niech sie zastanowi, a kto nie to tylko przekaże, jak ktoś ogładał film Eurotrip, jak tam wyglądała wschodnia europa i jak na to patrzono. Do jakichś bardziej inteligentnych zwarać mi sie nie chce, ze nacjonalizm, zakrawający o faszym w mixie z komuną... Ehhh
Jak ktoś na Jarka chce głosować, co całe życie przeżył z mamą, ani prawa jazdy, nawet konta bankowego nie miał, tylko jego mama brała jego wypłaty.... zastanówcie sie !!!! Człowiek co rządzi polską nie umie ani zrobić cotygodniowych zakupów ani kibla wymyć, wiec se pomyślcie....
Jak ktoś na Jarka chce głosować, co całe życie przeżył z mamą, ani prawa jazdy, nawet konta bankowego nie miał, tylko jego mama brała jego wypłaty.... zastanówcie sie !!!! Człowiek co rządzi polską nie umie ani zrobić cotygodniowych zakupów ani kibla wymyć, wiec se pomyślcie....
Ostatnio zmieniony pt paź 13, 2023 8:23 pm przez FreshEscape, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
minimum pkt by dostać 40 % kwoty renty socjalnej to 70 sztuk punktów...
Co do zasiłku z MOPS/GOPS to niech rośnie.. i tak jak mówi Fresh to jest i tak za mało.
- FreshEscape
- bywalec
No ale Panie, no ale jak to tak ? Ja musze jedzenie rozpoznawac, jeść sam i to sztućami ? Przeca to miało być dla tych co im wykluczenie społeczne groziło !?!?! 

- FreshEscape
- bywalec
3 000 000 mln osób niepełnosprawnych kontra program PIS dla 50 000 tys ludzi. Ehhh ku..a ten kraj to zaorać i posadzić kartofle. Kartofle po 4 zł za kilogram... 

Te kryteria rzeczywiście są bardzo krzywdzące i do niczego, ale mimo wszystko trzeba głosować przeciwko Tuskowi i jego "bandzie" (Koalicji Obywatelskiej, Trzeciej Drodze, Lewicy) - tylko na PiS, bo Tusk jest proniemiecki, proimigrancki...
- AzureGlass
- bywalec
Czasem natkne sie w internecie na temat bezdomnych w USA. I sa ludzie ktorzy sa za zdrowi zeby im rzad pomagal, a zbyt chorzy zeby byc w spoleczenstwie na rownych zasadach i dzieki temu sa bez domu. Ogolnie rozne chwytajace za serce historie. No i moze nas tez beda tak pokazywac jak juz upadniemy totalnie. I beda zbiorki na litosc. 
Ja w sumie pracowalem 4 dni w sklepie i bylem bardzo zadowolony jak klienci byli trzezwi i nie brali flaczek o 6.30 rano. Wiec wiem ze do jakiejs pracy bym mogl pojsc. Gorzej ze spoleczenstwem w ktorym trzeba zyc. A zarobilem przez te 4 dni mniej wiecej ile w mopsie dostawalem na miesiac... Wiec jesli by byly jakies prace zdalne "gwarantowane" przez rzad to bym przetrwal. A tak to coz... wegetacja.

Ja w sumie pracowalem 4 dni w sklepie i bylem bardzo zadowolony jak klienci byli trzezwi i nie brali flaczek o 6.30 rano. Wiec wiem ze do jakiejs pracy bym mogl pojsc. Gorzej ze spoleczenstwem w ktorym trzeba zyc. A zarobilem przez te 4 dni mniej wiecej ile w mopsie dostawalem na miesiac... Wiec jesli by byly jakies prace zdalne "gwarantowane" przez rzad to bym przetrwal. A tak to coz... wegetacja.
- FreshEscape
- bywalec
Tusk jest jeśli o ciebie chodzi i o Jaruśia, jest pro-Mydłowy !!! I jak ktoś sie 3 miesiące nie myje to go wyp...a w kosmos, a nie podsuwa kartę do głosowania !!!
Tym świadczeniem to można nie powiem co wytrzeć. W najlepszym wypadku dostaniemy za parę lat dodatkowe 600 zł, które pewnie i tak będzie mniej niż teraz warte.
- FreshEscape
- bywalec
Taka sznsa na to najniżesz świadczenie jest. Ale to jest dla kogoś kto już naprawde nie wychodzi z pokoju, w wiekszośc takich ludzi nigdy nie było nawet u psychiatry, aby miec jakieś papiery. Schizofreników jest u nas 400 000 osób, do lekarza chodzi 150 000 z nich !
-
- zaufany użytkownik
https://www.prawo.pl/kadry/skala-oceny- ... 23787.html
Świeży artykuł. Coś się dzieje.
Świeży artykuł. Coś się dzieje.