Boję się życia
Moderator: moderatorzy
- Słonecznik1
- bywalec
Re: Boję się życia
od lat z różnym nasileniem mam qda . Czasem czuje się zdrowy ale wtedy obawiam się że i tak zaczne czuć się tak że przebywanie z ludźmi jest już męczące albo nie do wytrzymania
- Słonecznik1
- bywalec
chodzi o tą bańkę i zmiane odbierania rzeczywistości . I dlatego też na studiach pomimo że byłem trzeźwy prawie półtora roku i było widać efekty w sensie wyników w szkole np. z głupka co zdał ze średnią 2.0 w liceum przez opuszczanie lekcji miedzy innymi i palenie trawy to na studiach z wielu przedmiotów miałem najlepsze oceny (lub pkt)na całym roku nie licząc klas z biachemii ,anatomii i i jeszcze z 2 czy 3 ale stare demony wróciły .Na drugim semestrze źle się czułem już i przestało mi to przynaosić radość aż w końcu zaczęło mi przynosić nerwy i w wakacje chciałem sobie przyćpać a nawet nie wiedziałem że dekstrometophan to właściwie opioid a był on wtedy za 5 zł za 30 tabletek .Bo to dysocjant i później dużo się dowiedziałem czemu szybko się od niego uzależniłem bo to słabsza morfina
No i dupa...dzisiaj znowu boję się życia. Że nawet z domu wyjść nie potrafię. A muszę zrobić zakupy. I jak tu żyć?
I jak Jagienka?
Minęło już? Jak sobie poradziłaś?
Minęło już? Jak sobie poradziłaś?
Hej qda. Wyszłam wtedy z domu i zrobiłam to co miałam zrobić...ale było mi tak dziwnie
Odpukać gdzieś od około miesiąca jest naprawdę dobrze!! Lęki były sporadyczne i szybko odpuszczały...może jednak psychoterapia trochę skutkuje??
W paru kwestiach zmieniłam nastawienie...i jest naprawdę dobrze. Lęki są znacząco mniejsze
O wiele lżej mi się żyje...chyba kombinacja diety, terapii i pracy nad sobą przynosi powoli efekty. Chyba powoli się dystansuje i zyskuje więcej pewności siebie
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Gratulacje, Jagienka!
Znowu parę razy wróciły lęki...