Odnośnie Jezusa Chrystusa i tych jego wywodów.;
- on tam na krzyżu wisząc zdaje się naturalnie: przeklinał wszystkie narody, choćby z bólu...
Ciekawa jestem jak brzuchaty budda odpowiada na zmartwienia typu zabezpieczenie na przyszłość

Moderator: moderatorzy
Milusia , bo wiesz ja z bólu na przykład się modlę, nie mam takiego zwyczaju aby z bólu przeklinać, nigdy. Podczas porodu - tak krzyczałam przyznaję - wykrzykiwałam cały pacierz. Trzeba było to zobaczyć.milusia12 pisze: ↑wt cze 14, 2022 9:53 am at Bright Angel:
Odnośnie Jezusa Chrystusa i tych jego wywodów.;
- on tam na krzyżu wisząc zdaje się naturalnie: przeklinał wszystkie narody, choćby z bólu...
Ciekawa jestem jak brzuchaty budda odpowiada na zmartwienia typu zabezpieczenie na przyszłość- zdaje sie zbiera daniny...
![]()
No to już po mnie bo mam 40 latAcidHouse pisze: ↑czw cze 16, 2022 6:59 pm Należy najpóźniej w wieku 39 i pół lat, zwabić na lasso wymarzoną kobietę, potem przynosić kwiaty i opowiadać ciekawe historie, nawet te z książek.
Potem uprawiać z nią turbo seks, a następnie porzucić dotychczasowe zawody, jeżeli nie są pewne i założyć wspólny biznes w duecie.
Kobieta może być nieciekawa dla innych, ale ja jak coś w niej znajdę to będzie moją najpiękniejszą kobietką.
Zanim zacząłem zarabiać na giełdzie, straciłem 12 000 zł. O czym tu mowa, mowa o ludziach co mają 1 200 zł renty i muszą sie za to utrzymać.. A gdzie tu jeszcze jakies resztki na inwestycje ?
Ciezko tu w ogóle zaprzeczyć.FreshEscape pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:03 pmZanim zacząłem zarabiać na giełdzie, straciłem 12 000 zł. O czym tu mowa, mowa o ludziach co mają 1 200 zł renty i muszą sie za to utrzymać.. A gdzie tu jeszcze jakies resztki na inwestycje ?
Pracuj i oszczędzaj systematycznie.Co miesiąc po wypłacie coś odłóż a wkrutce uzbiera się sumka.Gorylcio pisze: ↑pt wrz 04, 2020 8:17 pm Już niedługo 30. Byłem bardzo rozrzutny przez te wszystkie lata, więc przez ten okres nic nie zaoszczędziłem. Dopiero w ubiegłym roku zacząłem oszczędzać, więc do tej pory uzbierałem prawie 9tys. Miałbym więcej gdybym nie wydawał na pierdoły, przez co zdarzały się miesiące, gdy byłem na równo z finansami.
Jakieś pomysły?
I nie palić dużo papierosów bo na to gówno potrafi iść niezły hajs.Jak się już pali to max,jednego na godzinę to maks.Ja palę jednego na półtorej godziny a nie jak kiedyś co chwila papieros,jeden za drugim.Paliłem z 50-55 papierosów dziennnie a teraz palę max +- 20 i nie wydaję tak jak kiedyś 1350 zł na fajki tylko max 500.Jest różnica?
Bright Angel pisze: ↑wt cze 14, 2022 9:44 am Najlepszym zabezpieczeniem jest oddanie się ukochanemu JEHSZUA ha MASZIJACH (JEZUSOWI CHRYSTUSOWI).
(25): Dlatego wam powiadam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, co będziecie jeść lub co będziecie pić, ani o swoje ciało, w co je ubierzecie - czy życie nie jest ważniejsze od jedzenia, a ciało od ubrania?
(26): Przypatrzcie się ptakom, które latają w powietrzu, nie sieją i nie żniwują, i nie zbierają do spichlerzy, a wasz OJCIEC niebieski żywi je. Czyż wy nie jesteście więcej warci od nich?
(27): A któż z was, tak zatroskanych o wszystko, może dodać jedną chwilkę do swojego życia?
(28): I dlaczego martwicie się o ubranie? Przypatrzcie się kwiatom polnym, one nie pracują i nie przędą,
(29): a powiadam wam: Nawet Salomon w całym swym przepychu nie był tak ubrany, jak jeden z nich.
(30): Jeżeli więc BÓG tak przystraja polną trawę, która dziś jest, a jutro w piec będzie wrzucona, to o ileż bardziej was, słabej wiary? (31): Nie troszczcie się zatem, mówiąc: Co będziemy jedli, albo: Co będziemy pili, albo: W co się ubierzemy,
(32): bo o to wszystko zabiegają poganie. A OJCIEC wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie.
(33): Szukajcie najpierw królestwa BOŻEGO i jego sprawiedliwości, a to wszystko będzie wam przydane.
(34): Nie troszczcie się zatem o jutro, bo jutro samo o siebie będzie się troszczyć. Dosyć ma dzień każdy swojej biedy.
[Biblia Poznańska, Mt 6]
Szkoda że nie można tego tak na zawołanie.