Jestem zdrowy
Moderator: moderatorzy
Re: Jestem zdrowy
Czy po tym też uważasz że ja jestem podły dla kata czy też jestem jego błogosławieństwem naprowadzającym go na właściwą drogę
viewtopic.php?p=649769#p649769
viewtopic.php?p=649769#p649769
CzescDigital pisze: ↑pt wrz 24, 2021 1:06 pmNie ma otyłości, ewentualnie lekką nadwagę.
Biorę lekarstwa przez wielu uważane za najgorsze: haloperidol od przeszło 30 lat, rispolept od chyba 15 i sulpiryd jakoś 20 albo dłużej nie pamiętam.
Kato bierze lekarstwa 10 lat, skąd takie informacje? Może w niewielkim dawkowaniu, w małych ilościach zupełnie nie szkodzą. Gorzej jak miesza się je z alkoholem albo narkotykami.
Jakim cudem wytrzymujesz taką ilość leków?
Zwłaszcza haloperidol po trzyletnim stosowaniu trwałe uszkadza mózg według badań nad nim , pracujesz?
-
- zaufany użytkownik
Zdrowy jest jeden, wypraszam sobie. 

Cześć, ale jaka ilość? Staram się unikać wysokich dawek, tym bardziej, że lekarstwa w nadmiarze mi bardzo szkodzą. Wspomagam się więc także naturalnymi metodami.
Przykładowo Halo biorę bardzo rzadko, bo to niezwykle silny środek i wyłącza mnie błyskawicznie więc wchodzi w grę jak jest ogromny stres w pracy i nie mogę spać. W nadmiarze powoduje mimowolne ruchy, tak zwane objawy pozapiramidowe.
Rispolept w sumie jest skuteczny i nawet działa jak należy ale zupełnie wyłącza libido i powoduje zaburzenia orgazmu więc także nie mogę z mim przesadzać.
Sulpiryd w sumie jest najlepszy, prawie bez skutków ubocznych ale także staram się zażywać go rozsądnie zgodnie z zaleceniami lekarza, tak by nie nabawić się hiperprolaktynemii.
I w sumie takie rozsądne i świadome leczenie farmakologiczne w połączeniu z homeopatią zdaje jak widać egzamin w moim przypadku.
Jest mi bardzo przykro, że zostałeś zbanowany, to raz.
Dwa, neuroleptyki niczego trwale nie uszkadzają i jestem tego naocznym przykładem. Co innego to, że mają liczne często bardzo uciążliwe skutki uboczne ale na szczęście zupełnie odwracalne i mijają całkowicie wraz z obniżeniem dawkowania lub zmianą lekarstwa na inne.
Późne dyskinezy podobno są nieodwracalne albo mam złą wiedzę.Digital pisze: ↑wt wrz 28, 2021 11:16 amJest mi bardzo przykro, że zostałeś zbanowany, to raz.
Dwa, neuroleptyki niczego trwale nie uszkadzają i jestem tego naocznym przykładem. Co innego to, że mają liczne często bardzo uciążliwe skutki uboczne ale na szczęście zupełnie odwracalne i mijają całkowicie wraz z obniżeniem dawkowania lub zmianą lekarstwa na inne.
Absolutnie nie namawiam do zaprzestania leczenia stwierdzam jedynie fakt
Także czytałem, że podobno jest tak jak piszesz ale są przecież korektory które to korygują jak choćby Akineton czyli innymi słowy odwracają, prawda? Może nie były odwracalne kiedy te publikacje powstawały czyli jakieś 15 lat temu. Może też być tak że nie są odwracalne w bardzo podeszłym wieku, może po 80 roku życia? Nie wiem, nie jestem ekspertem.
Przykładowo mimowolne ruchy kończyn dolnych zaliczamy do dyskinez, a zupełnie jest to odwracalne, wystarczy nie zażywać przez kilka dni lekarstwa po którym wystąpiły albo zmienić je na inne. Oczywiście zaliczane jest to skutków ubocznych i należy to niezwłocznie zgłaszać lekarzowi prowadzącemu i on zdecyduje co z tym zrobić.
Przykładowo mimowolne ruchy kończyn dolnych zaliczamy do dyskinez, a zupełnie jest to odwracalne, wystarczy nie zażywać przez kilka dni lekarstwa po którym wystąpiły albo zmienić je na inne. Oczywiście zaliczane jest to skutków ubocznych i należy to niezwłocznie zgłaszać lekarzowi prowadzącemu i on zdecyduje co z tym zrobić.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Akineton ... to lepiej Uszatkowi powiedz to Uszatkowi, który powstrzyma w ostatniej chwili zgagę z moją pomocą, moją pomocą, bo ja do tego nie dopuszczę ...Digital pisze: ↑śr wrz 29, 2021 5:35 pm Także czytałem, że podobno jest tak jak piszesz ale są przecież korektory które to korygują jak choćby Akineton czyli innymi słowy odwracają, prawda? Może nie były odwracalne kiedy te publikacje powstawały czyli jakieś 15 lat temu. Może też być tak że nie są odwracalne w bardzo podeszłym wieku, może po 80 roku życia? Nie wiem, nie jestem ekspertem.
Jestem zdrowy
Do połowy xd
A dokładniej niepełna remisja od 9 lat

A dokładniej niepełna remisja od 9 lat

- amigo
- zaufany użytkownik
Ja zawsze jestem zdrowy jak mnie zlapie psychoza. 

- abergnaum
- zarejestrowany użytkownik
Cieszę się, że niektórzy czują się lepiej.