Solian zejście z 200mg na 100mg

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Solian zejście z 200mg na 100mg

Post autor: wowo »

rumcajs pisze: pt gru 01, 2017 9:06 pm A długo chorujesz że musisz takie duże dawki brac?
Choruję już ponad 13 lat. W mojej chorobie objawy to przede wszystkim pozytywy i objawy wytwórcze. Czytałem w necie że jeśli u chorej osoby występują takie objawy to bierze się od 400 mg do 800 mg na dobę. Ja dawkę leczniczą miałem 600 mg na dobę, teraz chcę zejść do podtrzymującej minimum 400 mg. Niestety psychozy są u mnie silne i doznania wytwórcze duże dlatego taka dawka i wcale nie uważam że jest duża bo niektórzy biorą maksimum czyli 1200 mg a ja brałem połowę tego. Niestety lek musi mnie utrzymać i poniżej 400 mg lepiej żebym nie schodził, wiem osobiście że taka dawka mnie nie leczyła a jako podtrzymująca może być dobra.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

wowo sprubuj mysle ze 400 mg wystarczy mi wystarczylo ale nie u wszystkich nie jestem jasnowidzem oby ci ustaly objawy pozytywne z czasem jak sie bierze leki ustaja
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

piotrs pisze: pt gru 01, 2017 9:24 pm wowo sprubuj mysle ze 400 mg wystarczy mi wystarczylo ale nie u wszystkich nie jestem jasnowidzem oby ci ustaly objawy pozytywne z czasem jak sie bierze leki ustaja
Objawy wytwórcze mi ustały na dawce leczniczej 600 mg na dobę. Chodzi teraz tylko o dawkę podtrzymującą i myślę że te 400 mg może dać radę.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

to zapewniaja PRODUCENCII SOLIANU AMISANU ,ze 400mg AMISULUPRUDU wystarczy na objawy pozytywne przebadane na ilus tysiacach chorych ale nie na wszyskich puszczone do obrotu mi i wiekszosci wystarczylo
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

piotrs pisze: pt gru 01, 2017 9:33 pm to zapewniaja PRODUCENCII SOLIANU AMISANU ,ze 400mg AMISULUPRUDU wystarczy na objawy pozytywne przebadane na ilus tysiacach chorych ale nie na wszyskich puszczone do obrotu mi i wiekszosci wystarczylo
Spoko by było gdyby ta dawka mi wystarczyła.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Kolejny dzień na zmniejszonej dawce i nie mam objawów pozytywnych. Ostatniej nocy myślałem że nie zasnę ale jednak spałem. Zobaczymy jak w dłuższym okresie spisze się ta dawka leku. Mam czas mogę sobie powoli schodzić, nawet w okresie jednego miesiąca, oby tylko udało się utrzymać objawy w ryzach to będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

jestem 2 dzien na dawce 125mg i narazie czuje sie fanatastycznie wrocily mi emocje ale nie sa tak silne jak na 100mg chce mi sie zyc, nie jestem tam przymulony jak robot na dawce 150mg miejmy nadzieje ze bedzie tylko lepiej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Jestem 4 dzień na dawce 125 mg i czuje się fantastycznie. Są emocje cieszą mnie małe rzeczy, nawet bym powiedział że mam taki stan euforyczny. Umysł pracuje jak rzyleta, jest wspaniale. Mam nadzieję że taki stan się utrzyma
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

I polecam solian dlatego że można sobie dostosować dawkę zobaczcie jaka jest różnica pomiędzy 150 A 125 coś niesamowitego. Najlepszy lek jaki brałem
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

8 dni na dawce 125mg, czuje sie super, bardzo polepszylo mi sie myslenie, jestem w stanie zapamietywac i sie uczyc, ciesza mnie male rzeczy, czuje sie jak zdrowy czlowiek, czuje jak moja glowa pracuje, chce mi sie zyc, jest nadzieja, jestem szczesliwy, moze to nie jest jeszcze taka bystrosc umyslu jaka bym chcial ale czuje sie wspaniale, czuje ze juz moglbym odstawic leki calkowicie ale nie narazie tego nie zrobie, czuje sie dobrze niechce tego zmieniac, mam motywacje i ambicje wszystko co mialem kiedys wraca, nie wyobrazalem ze bede sie jeszcze kiedys tak czul, jakby porownojac to jak sie kiedys czulem a jak jest teraz to jest przepasc, cos niesamowitego, niewiem tez czy choruje na schize czy czlowiek ze schiza moze tak sie wspaniale czuc, tak sie nigdy nie czulem, ide na test mmpi i zobaczymy co on pokarze, zobaczymy jak bedzie, Przyjmujcie leki, wiem na poczatku jest ciezko, leki strasznie otumaniaja zabieraja wszystko co najlepsze motywacje, ambicje, wiare w siebie, ale kiedys bedzie lepiej ja w to wierzylem i teraz jest jak jest, myslalem ze nigdy sie nie doczekam takiego uczucia, jestem pewny siebie, wszystko co kiedys stanowilo dla mnie problem dzis przychodzi z wielka latwoscia. Mozna wyjsc z psychozy i zyc szczesliwie trzeba miec tylko nadzieje i byc cierpliwym, czas robi swoje. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

nie odrzucaj leków bierz jakis czas jeszcze chociaz 100 mg solianu to zawsze jakas OCHRONA przed nawrotem i powodzenia
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

rumcajs pisze: pt gru 08, 2017 10:48 am 8 dni na dawce 125mg, czuje sie super, bardzo polepszylo mi sie myslenie, jestem w stanie zapamietywac i sie uczyc, ciesza mnie male rzeczy, czuje sie jak zdrowy czlowiek, czuje jak moja glowa pracuje, chce mi sie zyc, jest nadzieja, jestem szczesliwy, moze to nie jest jeszcze taka bystrosc umyslu jaka bym chcial ale czuje sie wspaniale, czuje ze juz moglbym odstawic leki calkowicie ale nie narazie tego nie zrobie, czuje sie dobrze niechce tego zmieniac, mam motywacje i ambicje wszystko co mialem kiedys wraca, nie wyobrazalem ze bede sie jeszcze kiedys tak czul, jakby porownojac to jak sie kiedys czulem a jak jest teraz to jest przepasc, cos niesamowitego, niewiem tez czy choruje na schize czy czlowiek ze schiza moze tak sie wspaniale czuc, tak sie nigdy nie czulem, ide na test mmpi i zobaczymy co on pokarze, zobaczymy jak bedzie,
Uważam że aby dobrze ocenić jak człowiekowi służy określona dawka leku psychotropowego, a zwłaszcza neuroleptyku naprawdę potrzebny jest dużo dłuższy czas niż 8 dni. Powiedziałbym że kilka tygodni minimum :!:

PS. Dawka solianu typu 125 mg czy 100 mg nie ma działania neuroleptycznego, ale stymulujące :!:
W takiej dawce solian jest agonistą dopaminy, a nie antagonistą.

Z powyższego wynika że takie dawki nie chronią przed nawrotem psychozy.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Przyjmuje leki juz ponad 1,5 roku, niewiem czy choruje na schize bo zaden psychiatra a bylem u 4 takiej diagnozy mi nie postawil, ja juz pisalem wczesniej jakie mialem urojenie ze brat chce mnie skrzywdzic to bylo najwazniejsze no jeszcze kiedys takie ze skrzywdzilem ludzi w tym brata i Bog mnie za to ukara ale to odeszlo jak przestalem wierzyc w Boga, mozliwe ze jeszcze mialem ale niewiem czy to nazwac urojeniem ze jestem zajebisty i najlepszy. Zadnych omamow nie mialem jakis nierealnych urojen ze np sa kamery albo ze czytam ludzia w myslach. Choc jest to dziwny przypadek bo jestem stosunkowo mlody a to musialo sie zaczac jak miale 20 pare lat. Mozliwe ze ta dawka 125mg nie jest za duza ale jak sie na niej dobrze czuje to niezamierzam tego zmieniac. Leki mam zawsze przy sobie jak zobacze cos niepokojacego to zawsze moge wziasc wieksza dawke, a ja niechce byc robotem bez uczuc jak to jest juz na dawce 150mg, wstaje jem sniadanie ide do pracy odpoczywam ide spac tak mniejwiecj wygladal moj dzien na dawce 150mg, nic mnie nie cieszylo teraz jest inaczej ciesze sie ze zyje ze mam uczucia i emocje jest zupelnie inaczej naprawde czuje sie zdrowy, bede tu jeszcze co jakis czas opisywal co sie u mnie dzieje i jak sie czuje. Trzeba byc dobrej mysli.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Witam. 13 dzien na dawce 125mg i nadal jest wspaniale czuje sie zdrowy, wychodze na miasto, mysle tak klarownie przejzyscjie, zobaczylem swoja przysloszc, czuje jak by to byl sen i nagle sie przebudzil, czuje jak zylem w jakims koszmarze, zycie jest wspaniale, naprawde przez te 1,5roku czulem sie fatalnie a teraz zmiana o 180 stopni, moze ten 1 lekarz mial racje mialem F22 ( uporczywe zaburzenie urojeniowe ) jeszcze dzisiaj ide na test mmpi i zobaczymy co on pokarze. Naprawde trzeba brac leki, kilka lat sie balem isc do psychiatry, Boze jaki ja bylem glupi, ja jakby doswiadczylem jakiegos oswiecenia, poprostu szok.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

rumcajs pisze: śr gru 13, 2017 10:18 am Witam. 13 dzien na dawce 125mg i nadal jest wspaniale czuje sie zdrowy, wychodze na miasto, mysle tak klarownie przejzyscjie, zobaczylem swoja przysloszc, czuje jak by to byl sen i nagle sie przebudzil, czuje jak zylem w jakims koszmarze, zycie jest wspaniale, naprawde przez te 1,5roku czulem sie fatalnie a teraz zmiana o 180 stopni, moze ten 1 lekarz mial racje mialem F22 ( uporczywe zaburzenie urojeniowe ).
Według mnie jest dość naturalne że na mniejszej dawce neuroleptyku czujesz się psychicznie lepiej! Jednak naprawdę trzeba odczekać dużo dłużej z oceną, czy takie obniżenie dawki nie spowoduje u Ciebie jakiegoś pogorszenia, pogorszenia w kierunku nawrotu objawów wytwórczych. Będzie dobrze miesiąc, dwa, trzy miesiące to dopiero wtedy będzie czas by odetchnąć z ulgą i się tylko cieszyć.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja mialem tylko urojenia ze brat chce mnie skrzywdzic i ze skrzywdzilem brata i Bog mnie ukara.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Ja zylem z urojeniami kilka lat, mialem dziewczyne i mnie rzucila i wtedy dopiero zrozumialem ze jest ze mna cos nie tak.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Czyli mozna powiedziec ze moje urojenia byly dosc realne bo tym bardziej brat mi kiedys grozil, a urojenia ze Bog mnie skrzywdzi mialem tylko jak wierzylem w Boga jak przestalem wierzyc juz ich nie mialem
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Ja też miałem ongiś urojenia bardzo realne lub zupełnie abstrakcyjne, a przez to całkowicie nieweryfikowalne. W każdym razie na pewno nie dziwaczne czy niemożliwe do zaistnienia. Mimo tego lekarze na których trafiałem nigdy nie podważali diagnozy F20. Może się im nie chciało podjąć tu wysiłku intelektualnego lub nic ich do takiego wysiłku nie motywowało. W każdym razie mnie też do funkcjonowania wystarcza jedynie mała dawka solianu! No i jednak z poczuciem wyrządzonej mi krzywdy wspominam czasy gdy brałem "Pernazynę" (o tej truciźnie haloperidolu to już nawet nie wspominam, podawanie haloperidolu bez istotnej przyczyny powinno być po prostu karalne!!!).
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

O tak te halo i pernazyna, dla mnie jednak gorszym był fenactil, ścierwo które po jakimś czasie wycofali a ja brałem to z dwa lata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”