Czy ludzie poznają po Was chorobę
Moderator: moderatorzy
Re: Czy ludzie poznają po Was chorobę
on w obecnym stanie (który się pogarsza) jest co najmniej 2 lata. i niestety nikt nie wie co zrobic by trafił na leczenie. Matka niestety umarła 2 tygodnie temu
Przykra sprawa. I mieszka teraz sam?Paranoja pisze:on w obecnym stanie (który się pogarsza) jest co najmniej 2 lata. i niestety nikt nie wie co zrobic by trafił na leczenie. Matka niestety umarła 2 tygodnie temu
Mieszka sam, pomocy z mopsu nie chce (kobietom powiedział: wypierrdalać stąd!
Po mnie nawet nie widać ostrej fazy chorobowej, nie wspominając o remisjach, jestem ekscentryczką od urodzenia, dużo śmiechu, dużo uśmiechu i lot na pełnym baku.
spacjalistka od własnych: F20, F20.4, hipomanii, traum i załamania nerwowego. interesuję się szamanizmem, buddyzmem.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
To tak jak ja,hehehesophie pisze:po mnie choroby raczej tez nie widac, ale ludzie w okolicy o wszystkim wiedza, bo kiedys pare razy sie wyglupilam![]()
I od tej pory jetsem juz wariatka

Michal
- amigo
- zaufany użytkownik
Jak bedziesz mogla porozmawiac z lekarzem to zasugeruj lekko o takim leku jakim jest klozapina do tego solian i bedzie jak nowo narodzony.
Jeszcze wyjdzie z tego, trzymam kciuki.
Jeszcze wyjdzie z tego, trzymam kciuki.
Po mnie poznają, ostatnio koleżanka z klasy zapytała się mnie czy nie mam schizofrenii.
F20.3
- Catastrophique
- bywalec
To bylo pisane w 2013.Catastrophique pisze: ↑sob gru 14, 2013 8:43 pm Pewnie widać. Po roztargnieniu, ciągłym spięciu i czasami jąkaniu się wśród obcych. To nie jest normalne.
Przez ten czas calkowicie zmienilem siebie i swoje zachowanie.
Gdy mowie o diagnozie ludzie sa bardzo zdziwieni.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Nie mam remisji ponad 3 lata ale ludziemówią ze wygladam na zdrową
Ja staram się żyć normalne,nie różniąc się niczym od nikogo normalnego kto żyje w społeczeństwie,czasami jak mam blokadę to rezygnuję ze wszystkiego,ale dzieje się to sporadycznie i nie za długo .
-
- zaufany użytkownik
Chyba nie.
no ja się wyalieniłem, nikt nie ocenia jak się zachowuje ;l
aczkolwiek parę lat temu słyszałem dosyć mocne obelgi...
Psychopata, *słowo niedozwolone*, dziwny, zjebany...
ach ;o
Jestem psychopatą, który nie krzywdzi ludzi ;B
aczkolwiek parę lat temu słyszałem dosyć mocne obelgi...
Psychopata, *słowo niedozwolone*, dziwny, zjebany...
ach ;o
Jestem psychopatą, który nie krzywdzi ludzi ;B
P e K a
Chorzy i mówią że wyglądam na zdrowego a zdrowi ? nie wiem , bo nie utrzymuję z nikim kontaktu.
- amigo
- zaufany użytkownik
Niekotrzy mowia, ze widac chorobe a szczegolnie moja mama poznaje po mnie zniszczenie przez Schizofrenie oraz leki.
Moja mama znów widzi po mnie kiedy ze mną źle i widzi że moja twarz się zmieniła na spokojniejszą, nie to co kiedyś na mega dawkach leków 

Mi sie wydaje ze raczej wiedzà ze jestem chory , lecze sie od 15 roku zycia , 10 lat izolowalem sie nie wychodzilem z domu , na poczatku mialem przez kilka lat ogromne tiki nerwowe caly podskakiwalem ,czèsto drźaĺem ze strachu , unikam ludzi , bardzo czesto przebywalem w szpitalu psyvhiatrycznym , doszedl mi nowy objaw uboczny mam mimowolne ruchy ust , kupuje psychotropy u mnie w miescie . Choroby raczej nie da sie ukryç tak mi sie wydaje . Do nie dawna bylo tak w szpitalach ze wystarzylo wpisaç imie I nazwisko I tam wyskakiwala informacja czy legato sie w tym szpitalu jako sie ma chorobe , kolega z izby przyjeç mi mowiĺ. Czyli male Szanse ze nie wiedza ze jestem chory.
Moi dawni znajomi brali grzybki halucypki, a mnie wystarczyły dwa piwa, by im dotrzymać kroku... 

- amigo
- zaufany użytkownik
Jak zadbam o wygląd to raczej nie odbiegam od wyglądu zdrowego.
Ale często chodzę zarośnięty i nie ubieram się zbyt modnie... Tylko oby czysto.
Ale często chodzę zarośnięty i nie ubieram się zbyt modnie... Tylko oby czysto.
Nie wszystko , nawet bardzo malo , a juz w ogole nie rozumiem dlaczego tak reagowalem , a co do pytania w temacie , teraz widac i slychac , kiedys nie , ale ludzie zawsze mieli mnie za glupiego emocjonalnie , bo wstrzymywalem sie od reakcji , zamykalem sie , tracilem watek , teraz jest tylko gorzej , coraz gorzej