f 20 w rodzinie.

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: f 20 w rodzinie.

Post autor: Wspaniale »

Hesse pisze:Nawiązując do pierwszych postów chciałem napisać, że już osoby do związku nie szukam bo jestem w związku małżeńskim. Samotność minęła. Jestem szczęśliwy...
2 lata temu jeszcze szukałaś, a dzisiaj już jesteś po ślubie z kimś, kogo wcześniej nie znałeś. Zatem można. Wcale nie powiedziane, szukajcie a i tak nie znajdziecie :)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

W mojej rodzinie tylko ja jestem chory. Rodzina mnie prosi żebym brał leki, wiem że dla nich moja psychoza to też było wielkie przeżycie. Nie chcę tego przerabiać po raz kolejny, biorę leki zwłaszcza że mieszkam już sam i jestem sam za siebie odpowiedzialny. Zawsze mogę się poradzić i rodzina służy pomocą ale to już moje życie, ja je kształtuje i tylko ode mnie zależy czy będę żył w zdrowiu i szczęściu. Krótko mówiąc dzieckiem już nie jestem ale dorosłym człowiekiem.
unipan
zaufany użytkownik

Post autor: unipan »

hesse miej gdzies diagnoze co inni mysla rob swoje daz do celu i tyle , ja mam zone zdrowa i juz 10 lat minie nie dlugo raz jest lepiej raz gorzej
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Choroba nie jest łatwa zwłaszcza jak rodzina patologiczna, wtedy brak szans na powrót do zdrowia. Muszą być stworzone warunki do powrotu zdrowia i za to rodzina jest odpowiedzialna, tylko że teoria sobie a życie sobie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”