Z premedytacją..!

Moderator: moderatorzy

Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Z premedytacją..!

Post autor: Meduzola »

Moje wyobrażenie sprzężone z przekonaniem, że mam mimo choroby umysłowej jakieś tam konstytucyjne prawo do samostanowienia jest takie: rentgen i na stół operacyjny. A nie badać w poradni dentystycznej każdego zęba osobno przy takiej wrażliwosci na ból i przy zębach, które już do niczego się nie nadają. Tylko, że nie mam funduszy, by zrobić to prywatnie. Przydałoby się też, żeby zbadał mnie neurolog w kierunku stwardnienia rozsianego lub neuropsychiatra.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 5:01 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 5 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

A co poza tym.. Electronic harassement...
markdev
bywalec

Post autor: markdev »

Meduzola jak jesteś z Łodzi to zainteresuj się darmową przychodnią Zgryz (ul.Przędzalniania).Leczenie pod znieczuleniem ogólnym NFZ,ale trzeba czekać z pół roku
głęboka asceza
Meduzola
zaufany użytkownik

Dzięki, jestem w województwie łódzkim, ale nie w Łodzi.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 5:55 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Jem tylko chleb z masłem i to bez skórki, ciepłe posiłki nie wchodzą w grę. Zabieram go na salę i jem ostrożnie, delikatnie przeżuwając. Chcę jeszcze dodać, że nie tylko niski próg bólu jest moim problemem. Wyrywanie zębów na żywo polega na tym, że słyszę to chrobotanie w szczęce, a nawet całej czaszce.
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2025 2:19 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Jak nie jesteście zaczipowani, to Was raczej nie zaatakują. Chociaż przez telefon też można ustalić położenie geograficzne ofiary. Albo przez DNA, które u każdego wibruje inaczej.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 9:20 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Psychiatrzy to nie lekarze, ale poszukiwacze osobliwości chętni do pomocy w powrocie człowieka do społeczeństwa rękoma psychologów i terapeutów.
Meduzola
zaufany użytkownik

Właśnie oprawcy atakują mi z lekka lewe śródstopie. Tym razem ma nie boleć, bo tylko przypominają o sobie, mówią, nie podskakuj, mając wgląd w to, co robię. Może w nocy jakiś zawał serca. Ps. Dziś skasowali na fejsbookowym profilu pewnego dość znanego psychiatry, którego lubię jego post, który dziś pięć razy skomentowałam, ale możliwość odkrycia tego faktu była możliwa dopiero wtedy, gdy założyłam sobie nowe, jeszcze nie zhakowane konto w tym serwisie społecznościowym. Pan profesor ma teraz też zhakowane konto.
Meduzola
zaufany użytkownik

Moje zęby nie pozwalają mi zjeść kolacji. Już nawet chleba bez skórki boję się jeść. Nikt nie pyta, dlaczego. I czuję, że brakuje mi witamin.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 5:25 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Hakerzy ci ciągle robią mi na moim nowym facebookowym koncie ustawienie "blokuj powiadomienia".
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

A kiedy wizyta u dentysty?
Meduzola
zaufany użytkownik

Dentysta nic nie zaradzi, bo to m.in. dwa ukruszone zęby z tkwiącym korzeniem i jeden ząb trzonowy, który jest nadpęknięty i grozi pęknięciem, to robota dla chirurga dentystycznego. A skierowanie do niego może wydać zarówno internista, jak i psychiatra. Jestem bardzo zalęknioną pacjentką, mającą niski próg bólu, więc najlepiej znieczulenie ogólne z premedykacją jakiegoś benzo. A jeszcze wcześniej pewnie jakiś antybiotyk na rozległy stan zapalny. Dzięki za odzew.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 8:52 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Żaden psychiatra (no chyba że neuropsychiatra) na podstawie wywiadu z pacjentem nie odróżni, czy dana schizofrenia jest wrodzona (geny), nabyta (zakażenie wirusowe, schizofrenogenna matka, przyczyna neurorozwojowa) czy ktoś został uformowany na schizofrenika poprzez zdalne oddziaływanie. Nigdy się nie dowiemy, jaki jest procentowy rozkład.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 9:38 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 3 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Dostałam od koleżanki kisiel błyskawiczny.
Meduzola
zaufany użytkownik

Chory kraj!
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2025 9:59 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Meduzola pisze: czw mar 27, 2025 8:41 pm Żaden psychiatra (no chyba że neuropsychiatra) na podstawie wywiadu z pacjentem nie odróżni, czy dana schizofrenia jest wrodzona (geny), nabyta (zakażenie wirusowe,schizofrenią matka, przyczyna neurorozwojowa) czy ktoś został uformowany na schizofrenika poprzez zdalne oddziaływanie. Nigdy się nie dowiemy, jaki jest procentowy rozkład.
Ciekawy podział na czynniki powodujące schizofrenie.
Meduzola
zaufany użytkownik

Dziękuję.
Meduzola
zaufany użytkownik

Chory kraj!
Meduzola
zaufany użytkownik

Z diagnozą schizofrenii paranoidalnej, bo taka jest stwierdzana najczęściej, tkwisz dożywotnio w rozdziale F (ICD), a reszta organizmu nie istnieje. Nie dajcie się też nabrać, gdy Wam mówią o holistycznym podejściu do danej osoby, to tylko pusty slogan, wyświechtany frazes. Oprawcy natomiast już dawno mają dokładną mapę ludzkiego ciała, wiedzą, jak wywołać konkretny objaw czy reakcję. A ludzie z zawodem zaczynającym się od "psycho-" jeszcze ciągle filozofują nad tym, gdzie jest świadomość.Tutaj taki rozwój, technologia i sztuczna inteligencja, a tu to po prostu Ciemnogród. Nawet fakt, że "kognitywny" przetłumaczono na "poznawczy" świadczy o tym, że psychiatria to nie gałąź medycyny, tylko filozoficzne ujęcia rzeczywistości. Polskich psychiatrów nie interesują skany mózgu, oni wolą gotową papkę z Zachodu. Natomiast, gdy sztuczna inteligencja zwróci się przeciwko nam, będziemy kompletnie bezradni, bo nasze odruchy obronne są tłumione m.in. przez psychiatrów. Czy to tzw. lekami czy to przez warunkowanie. Klasyczne i instrumentalne.
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2025 1:20 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Gdybym dostała pośmiertnie nagrodę pieniężną, to dajcie te pieniądze Danieli i Leonowi, a nie członkom mojej rodziny w Polsce. Bo ten mój manifest i postulaty mogę tylko napisać, ten parkinsonizm wtórny nie pozwala mi wyjść z mojej dziupli. Ja nie chcę iść przez życie na farmakologicznej lonży.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”