forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Nie mam dołów.Czuje pustkę.Otchłań.Nie czuję ani radości ani smutku.Pustkę i ogromne napięcie w ciele.Rozrywa mnie na drobne strzępy.Jestem tylko bezwolną kukiełką.
Nie mam pomysłu na pytanie.Co widzisz za oknem?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
To zależy jaki odsetek ludzi czyta gazety. Przyjmuje się, że osoby czytające gazety (a jest ich ok 1 mln, według najbardziej optymistycznych szacunków 1,5mln) są lepiej zorientowane w temacie polityki i gospodarki i mniej podatne na manipulacje. Cała reszta informacje czerpie z telewizyjnych serwisów telewizyjnych (np Wiadomości w telewizji partyjnej - nie mylić z publiczną, czy z Fucktów - nie mylić z faktami - na TVN) i są oni odbiorcami znacznie bardziej infantylnymi i mniej wymagającymi od czytelników gazet.
Wydaje mi się, że część polityków ma o niej pojęcie, jednak by utrzymać poparcie dla swoich partii muszą na tyle umiejętnie lawirować, że świadomie działają na niekorzyść większości obywateli, po to tylko, by kawałek sukna z flagi naszego nieszczęśliwego kraju oderwać mogli homoseksualiści, rolnicy, cykliści, itp.
W jaki sposób dorosły człowiek powinien stymulować swój mózg, by ten nie zardzewiał?
Pytanie:
Gdybyś znał kobietę, która ma już ośmioro dzieci, z czego dwoje jest głuchych, dwoje jest ślepych, a jedno upośledzone umysłowo, przy czym owa kobieta jest chora na syfilis – czy zalecałbyś aborcję, gdyby się okazało, że po raz kolejny jest w ciąży?
.
.
.
.
.
.
A przy okazji… Jeśli odpowiedzieliście „tak” na pytanie, to właśnie zabiliście Beethovena.