Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
Re: Chcę powiedzieć że...
mysle nad postanowieniami noworocznymi 

A ja myślę, jak zarobić pierwszy milion 

Wzajemnie Sophie
Pieniądze szczęścia nie dają, ale przetrwanie na tym świecie od nich zależy.

Tobie dały szczęście?
Tak
. Kupiłem za nie wiele rzeczy, które dały mi radość: aparat fotograficzny, czytnik e-booków, komputer, z którego piszę. Poza tym mam dach nad głową i co do garnka włożyć. Czy to nie daje dużo radości? Cieszmy się z drobnych rzeczy. Pieniądze i to, co materialne, to wg mnie nic złego. A to, że pieniądze szczęścia nie dają, to wg mnie wymyślili ludzie, którzy ich nie mają i to jest wg mnie obłudne powiedzenie. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby być materialistą, tylko żeby umieć korzystać z tego, co daje nam świat.

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Pieniądze szczęścia nie dają, ale każdy chciałby się o tym przekonać 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
Szczęścia nie klupi się za pieniądze.
jeśłi celem jest szczęście to pieniądze do niego nie prowadzą
Powiedzonko "pieniądze szczęścia nie dają" wydaje mi się jest głębsze. Na świecie liczą się tylko pieniądze, kto ma pieniądze ten ma realną władzę, wojny toczą się o wpływy, a tym samym o kasę. I w tym sensie pieniądze szczęścia nie niosą, jedynie same spory, konflikty i zawiść.Petruccio Petrolini pisze:A to, że pieniądze szczęścia nie dają, to wg mnie wymyślili ludzie, którzy ich nie mają i to jest wg mnie obłudne powiedzenie.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
No wiadomo, że nie liczy się tylko pieniądz, bo to tylko papierek, którego wartość jest umowna. Ale nie mówmy, że pieniądze to tylko same zło. Pieniądze są neutralne. A to, jak je się wykorzysta, zależy tylko od człowieka.

- moi
- moderator
- Kontakt:
Pieniądze dają przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa, stabilizację. Ale w nadmiarze mogą powodować napływ wody sodowej do głowy - widzę to po moim szefie i jego błazeńskich zachowaniach. Generalnie to fajny facet i można się cieszyć, że nie wprowadza terroru w firmie, ale ma takie specyficzne zachowania (właśnie błazeńskie), za którymi stoi właśnie nadmiar miłości własnej z powodu kasy. Rzadko zdarza się, by ktoś miał i klasę i pieniądze.
PS; Ciesz się z pomarańczy
Pozdrawiam.m.
PS; Ciesz się z pomarańczy

Pozdrawiam.m.
Dobre są
.
Ja uważam, że nie powinno się mieć ni mniej, ni więcej pieniędzy, ale właśnie tyle, ile nam trzeba.

Ja uważam, że nie powinno się mieć ni mniej, ni więcej pieniędzy, ale właśnie tyle, ile nam trzeba.

- moi
- moderator
- Kontakt:
Myślę, że z kasą jest tak, jak z apetytem: rośnie w miarę jedzenia. Mój szef obraca milionami, a ile by nie zarobił, zawsze uważa, że to mało.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Kurde, ale farmazonPiotr Kryński pisze:Trzeba zachować umiar i wiedzieć, co nam daje szczęście. Inaczej zatracamy cząstkę siebie. Jeszcze raz powtarzam: pieniądze same w sobie nie mają żadnej wartości.

Ostatnio zmieniony wt gru 24, 2013 6:31 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.