Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
Re: Co ostatnio oglądaliście?
Ja oglądałem Thriller 6 souls. Polecam wszystkim fanom tego gatunku.
Każdy widzi za jakiego uchodzisz, lecz bardzo niewielu wie, kim jesteś...
"Leaving Neverland" o Michaelu Jacksonie i jego rzekomym molestowaniu seksualnym chłopców. Film mną osobiście wstrząsnął. Została mi jeszcze druga część do obejrzenia.

"Czerwona jaskółka". Thriller szpiegowski z Jennifer Lawrence. Polecam.

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Widziałem jeszcze z Sophi film "Nieuchwytni".Ona mówiła,że nudny i chyba poszła spać,a mnie wciągnął i nabrałem takiej ochoty na sport skałka,a rzeczywistość jest taka,że chce wrócić do klubu szachowego.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Oglądałem walkę Gołoty z Molo.Brutalna walka na wyniszczenie.
https://www.cda.pl/video/2497673c3?wersja=720p
"Final Portrait" - reżyseria Stanley Tucci. W rolach głównych Geoffrey Rush i Armie Hammer.
Film opowiadający o przyjaźni amerykańskiego pisarza i miłośnika sztuki Jamesa Lorda i światowej sławy artysty malarza i rzeźbiarza Alberto Giacometti. Akcja filmu rozgrywa się w 1964 roku i ukazana jest z perspektywy Lorda jako wyjątkowy wgląd w piękno, frustrację, głębię i chaos procesu artystycznego. Podczas krótkiej wizyty Jamesa Lorda w Paryżu przyjaciel Alberto Giacometti prosi go o pozowanie do portretu obiecując, że proces potrwa tylko kilka dni... Statyczne i kameralne niskobudżetowe kino z ujmującą wręcz kreacją aktorską tylko dwóch postaci. Kolor i barwy filmu też jak najbardziej wprowadzają element artystyczny uzupełniając się wzajemnie ze znakomitą grą dwóch aktorów. Świetny kontrast charakterów i obyczajowości.
"Final Portrait" - reżyseria Stanley Tucci. W rolach głównych Geoffrey Rush i Armie Hammer.
Film opowiadający o przyjaźni amerykańskiego pisarza i miłośnika sztuki Jamesa Lorda i światowej sławy artysty malarza i rzeźbiarza Alberto Giacometti. Akcja filmu rozgrywa się w 1964 roku i ukazana jest z perspektywy Lorda jako wyjątkowy wgląd w piękno, frustrację, głębię i chaos procesu artystycznego. Podczas krótkiej wizyty Jamesa Lorda w Paryżu przyjaciel Alberto Giacometti prosi go o pozowanie do portretu obiecując, że proces potrwa tylko kilka dni... Statyczne i kameralne niskobudżetowe kino z ujmującą wręcz kreacją aktorską tylko dwóch postaci. Kolor i barwy filmu też jak najbardziej wprowadzają element artystyczny uzupełniając się wzajemnie ze znakomitą grą dwóch aktorów. Świetny kontrast charakterów i obyczajowości.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Big Brothera. Ten program, ten eksperyment społeczny zadziwia mnie i fascynuje. Jestem pełen szacunku i podziwu dla osób biorących w nim udział. Dla siły ich charakteru, wytrzymałości, odwagi, osobowości i poświęcenia. Oglądam każdy odcinek z zapartym tchem. Dawno nic mnie tak mocno nie zainteresowało. Dobrze że można oglądać powtórki na Playerze w innym przypadku nie przebolałbym opuszczonego odcinka.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Przemytnik z Clintem.Film z mocnym przesłaniem.
"Saga pierwotnej puszczy".
Odcinek o wilku uświadomił mi co jest grane.
Odcinek o wilku uświadomił mi co jest grane.
Hardkore Henry. Niby gore, niby zabawny, ale jakoś tak głęboko przeżyłem ten film. Nie umiem powiedzieć czy mi się spodobał, na pewno to dziwny film. Ale gdzieś tam przeniknął do mnie. Na płaszczyźnie emocjonalnej, nie żebym miał później o nim rozmyślać i rozkminiać, bo to nie ta liga. Film oddziaływuje w dziwny sposób. I co ciekawe nie chodzi w tym oddziaływaniu o chorą brutalność, tylko całkiem o co innego.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Pasja,Mela,stary dobry film.
"Wstręt" Romana Polańskiego z 1965 roku z piękną Catherine Denew (nie wiem jak się pisze nazwisko) w roli głównej. Pół filmu chodziła od kosmetyczki, gdzie niby pracowała, ale w sumie to siedziała nieruchomo, do domu gdzie nocami cudzolozyla jej starsza siostra. Karol ta mlodsza nienawidzila słyszeć jęki seksu i faceta siostry. Wyrzuciła rzeczy do golenia kochanka siostry. I od tego momentu zaczyna być horror. Gwałty, morderstwa, i różne koszmarne urojenia. Dla mnie durny, ciężki film pół filmu nudy, a potem nic budujacego. Kicz bo nieudolna próba naśladowania atmosfery dzieł Hitchcocka.
„Miłość i puste słowa”
https://centruminformacji.tvp.pl/415878 ... osna-w-tvp
Trochę prawdopodobnego realnego życia. Skomentuję po emisji.
https://centruminformacji.tvp.pl/415878 ... osna-w-tvp
Trochę prawdopodobnego realnego życia. Skomentuję po emisji.
LaDopamina
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
"Lolita" (1997) o zwiazku seksualnym czternastolatki z czterdziestolatkiem.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.