forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Modlitwa szaleńca jest REWELACYJNA.
Ja też napisałem kilka lat temu wiersz wzorowany na modlitwie Ojcze Nasz i zamurowało mnie po prostu, jak zobaczyłem Twój.
wiktor, na portalu literackim napisałem swój komentarz do 'modlitwy szaleńca'..
osobiście uważam, że to chyba najlepszy twój utwór jaki tu przeczytałem. naprawdę niezłe.
i bardzo zdziwiło mnie, że 'szanowni redaktorzy' z portalu nie zobaczyli głębi w tym utworze. co to za redaktorzy, którzy znają się na poezji jak ja na mechanice samochodowej?
ostatnio wrzuciłem tam pewien swój erotyk i komentarze owych 'redaktorów' wprawiły mnie wręcz w złość. bezczelnie zakpiono ze mnie. gdybym tylko miał taką sposobność, nie omieszkałbym dać jednemu czy drugiemu po prostu w pysk.
Jeremi z tego co pamiętam te złośliwości prawili nie redaktorzy, a zwykli użytkownicy. Ktoś tu już pisał, że fora prowadzone przez tak zwanych zdrowych są pełne chamstwa i złośliwości. Ja uważam, że nasze forum, schizofrenia evot jest oazą kultury i życzliwości. Przyjmij to ze spokojem, w większości to staruszkowie po czterdziestce, wygadani i wyładowujący swoją frustrację.
A dlaczego nie zamieściłeś tutaj wiersza "powoli", moim zdaniem świetnego i w ogóle wrzucaj tutaj więcej wierszy.
Pozdrawiam!
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Tylko kilka jego utworów, w mojej bibliotece go nie ma, a i w sieci też nic nie znalazłem. Gdybyś miał coś w formie pdf, czy jakimś dostępnym na ekranie to pisz na priva, wtedy podam ci adres mailowy.
Pozdrawiam!
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
w sieci są dwa eseje na jego temat. łatwo je znaleźć wpisując po prostu jego imię i nazwisko w google.
niestety, w elektronicznej formie jego nie mam nic. mam stare, już trochę zniszczone, wydanie wyboru jego wierszy z 85 roku, już pośmiertne.
jak będę miał chwilę to coś poprzepisuję i wyślę ci, bo uważam, że naprawdę warto. mimo iż jego utwory są bardzo chaotyczne i rozbudowane, jest tam wiele - moim zdaniem - bardzo ważnych i wielkich artystycznie tez.
A rough attempt at poetry
Dyscyplina
Motywacja
Szklanka wody - nie - kolacja
Cel
Dążenie
Wbrew szkwałom
Chandrom
I upałom
Wciąż naprzód ku spełnieniu
Cała naprzód
Cel pal!