Na konsole możliwość pozyskiwania tanich gier jest znacznie wieksza! Ba nawet gry nie musisz czasem kupować, możesz zamienic stara za symboliczna oplata na inna, bo gry nie sa przypisywana do konta jak na Steamie. Poza tym w przypadku konsoli czujesz to co masz, to co kupiles, jest to rzeczowo namacalna gra, która się nie przeterminuje, nie zniknie wraz z serwerem, która masz w pudełeczku i możesz w każdej chwili sobie puscic.
Inna sprawa jest wygoda gry na padzie, gdzie tam klawiaturze i myszy do tej wygody. Od kiedy mam PS3 nie mogę się już zmusic do gry na PC. Gdy niegdyś ktorys z redaktorow CDAction wspominal o takim przypadku sam się dziwiłem, a teraz mam tak samo

Granie na konsoli to potega, to jakość doznania sama w sobie.
PS3 przewyzsza XBoxa 360 pod każdym względem - nie płacimy za gre przez siec, gry kupione sa faktycznie darmowe, biblioteja exluziwow jest naprawdę imponujaca, samo God of War 3 z Linda jest warte każdych pieniedzy

The Last of Us, Uncharted, Killzone, można by długo wymieniac. Xbox to taki zmodernizowany PC, wiadomo wygodniejszy, ale większość gier z niego ogramy na kompie, no i kaze placic abonament za multi, to jest zdzierstwo nie do przyjęcia dla mnie. Cenowo konsolka Sony także wygląda znacznie lepiej, wczesna wersje fat kupisz już nawet za 350zl, a jest bardzo dobra. Za najnowszego slimika trzeba dac już około 500zl. Gry sa w przedziale od 15-100 za najnowsze, no i można wymieniac w punktach z uzywkami.