W co aktualnie gracie?

Moderator: moderatorzy

Na jakim sprzęcie gracie?

PC
100
63%
ps2
4
3%
ps3
9
6%
ps4
9
6%
Xbox360
10
6%
inne
26
16%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Re: W co aktualnie gracie?

Post autor: Akatosh »

schizo11 pisze:Lineage II (MMORPG)
Który level? :)
Grałem w Lineage 2 co najmniej kilka miesięcy, kiedy jeszcze chodziłem do liceum. Wstyd się przyznać, ale bywało, że niekiedy rezygnowałem z zajęć szkolnych, tylko po to żeby popykać sobioe w tę gierkę. Chyba żadne inne rodzaje gier nie uzależniają tak bardzo jak właśnie MMORPG, dlatego trzeba szczególnie uważać. Mimo wszystko jakiś sentyment do Lineage pozostał. Najbardziej lubiłem zdobywanie zamków i "rajdy" i to głównie z tym zawsze mi się będzie kojarzył L2.
narkotyk666
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: narkotyk666 »

W gry! Na gry się wymienić! Djablo Draj z Tearwat Jhonas'em podmienić! Jonan Band KONTRAband nam zagra u szwagra, a czarodziej powie: Abra Kadabra! Abrodin Kabrodin z Armenii...a broda BrodinA × DWA! DyRyGeNt DENT DENTY DENtist!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!

http://www.pieknyumysl.com

Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Kotlet pisze:
schizo11 pisze:Lineage II (MMORPG)
Który level? :)
Dopiero w sumie zaczynam, gladiator 45 lvl na polskim serwerze Graveland.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Spellforce 1 z dodatkami - od czasu KOTOR nic mnie tak nie wciągnęło.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
shogun990
zarejestrowany użytkownik

Post autor: shogun990 »

3 dni temu odebralem UFC3 mam zamiar poświecić jej trochę czasu :P
narazie z braku chceci do życia zagrałem jedną walkę na najniższym poziomie co by się nie przemęczyć ;)
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

przeglosowany pisze:czuję tylko podczas tej rozrywki jak zegar tyka. Jestem chyba starej daty.
Właśnie z tego powodu skończyłem z tym syfem. Jeszcze z niecały rok temu grywałem sobie w FM.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

JudasHonor pisze:Spellforce 1 z dodatkami - od czasu KOTOR nic mnie tak nie wciągnęło.
Spellforce Zakon Świtu? :) Grałem, ale bardzo dawno temu. Naprawdę fajna gierka. Bardzo ciekawy pomysł z połączeniem strategii z elementami RPG.

W tej chwili czekam z niecierpliwością aż cena Diablo 3 znacznie spadnie w dół, ponieważ wydanie prawie dwóch stów na grę komputerową to zdecydowanie za dużo. W międzyczasie kupiłem sobie dwójkę, bo nigdy nie miałem okazji zagrać. Narazie jestem w drugim akcie, i już mi się niestety zaczyna trochę nudzić. Albo może to nie rozgrywka wydaje się nudna, tylko grafika ostraszająca? Albo i jedno i drugie. W każdym razie zrobiłem sobie na jakiś czas przerwę od Diablo 2, i mam nadzieję, że przyjdzie mi wreszcie ochota do grania, bo w przeciwnym razie to by znaczyło, że wydałem te 40 zł na marne.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A co z gier byście polecili dla 9-latka. Oprócz Need for Speed, oczywiście, bo tę serię mamy już obczajoną. Dodam, że wolałabym, aby to nie były strzelanki.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Szczerze mówiąc, to sam nie wiem. Moje zainteresowania grami komputerowymi ograniczają się głównie do "erpegów". Strzelanek i tak bym nie polecił, bo nie lubię w nie grać, poza tym tak jak wspomniałaś, dla dziewięciolatka to zdecydowanie za wcześnie.
Chociaż jakby się nad tym zastanowić, to kupienie synkowi jakiejś "sportowej" gierki może byłoby dobrym pomysłem? Ostatnio grałem w Fifa11 - poza możliwością rozgrywania meczy towarzyskich, istnieje tryb kariery - transfery, mecze ligowe, puchary i tym podobne sprawy. Wymieniłem akurat Fifa11, bo z piłkarskich tylko w tę grę grałem. Ale równie dobrze można pomysleć o innej grze z tej serii.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Wydaje mi się, że syn by jeszcze nie zrozumiał tych wszystkich transferów, itd. To trochę za trudna dla niego gra.
Kiedyś była taka gra w zakładanie państw, nazywała się chyba "Cywilizacja". Mówi Wam to coś?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

Cywilizacji nie znam, ale to coś w stylu... no właśnie, może strategię? Tam też co prawda się tłuką, ale trzeba np. w Age of Empires budować farmy, wyznaczać pracowników do różnych zadań jak zbieranie złota, kamienia czy drewna, przeprowadzać różne reformy... Ja chyba w podstawówce zacząłem grać w strategie (później z braku dobrych strategii przerzuciłem się na strzelanki :mrgreen:)
Przychodzi mi do głowy jeszcze jedna gra - spore. Buduje się własnego kosmitę, chyba od komórki i karmi się go rozwija, później zakłada stado, następnie miasta aż w końcu podbija się kosmos ;)
Tutaj filmik:
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
narkotyk666
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: narkotyk666 »

Virtua Fighter 7 i Tekken 8 oraz Mortal Kombat dwadzieściatrzy!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!

http://www.pieknyumysl.com

Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

moi pisze:A co z gier byście polecili dla 9-latka. Oprócz Need for Speed, oczywiście, bo tę serię mamy już obczajoną. Dodam, że wolałabym, aby to nie były strzelanki.

Pozdrawiam.m.
Niech pogra w jakąś grę ekonomicznę gdzie musi np. zarzadzać siecią pizzerii hehe :)
Albo np. liniami lotniczymi. Podejrzewam jednak, że to bedzie dla niego nudne.

Ja sam bym czasami pograł ale wiem, że mogę się za bardzo wciągnąć.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

LittleFighter 2 , gra stara ale nadal grywalna, można w nią grać także ze znajomymi.

Edit: Jest już Little Fighter 3.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Epatujący
bywalec

Post autor: Epatujący »

SpaceChem - fajnie się giercuje w tą gierkę. w takich reaktorach siem tworzy zw. chemiczne.trudna gierka, bo trza myśleć. ja z moim IQ wole zbierać bazie na łące.

portal 2 - trza skakać i latać przez 'portale' można poczuć się jak ptasiek. znaczy białe miękie, ściany drzwi bez klamek jak u narkotyka666 w domu.

Rajman origins - gierka fajna - platformowa, wystarczy nawalać w pada. Nie trza zawiele myśleć podobnie jak w Shank 2
"Dzik Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo szybko zmyka."
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

WoW
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

moi pisze:A co z gier byście polecili dla 9-latka. Oprócz Need for Speed, oczywiście, bo tę serię mamy już obczajoną. Dodam, że wolałabym, aby to nie były strzelanki.
Polecam Audiosurf - Ride Your Music.

Opis:
"Audiosurf jest grą autorstwa tylko jednej osoby, niezależnego developera - Dylana Fitterera. Sam twórca zaklasyfikował ją jako „music-adapting puzzle racer”, co rozumieć należy jako „gra logiczno-wyścigowa dopasowująca się do muzyki”.

Esencją tego tytułu jest podróż, jedną z 14 dostępnych do wyboru postaci, wijącą się trasą, której kształt i kolorystyka zależy od grającej w tle muzyki. Gracz otrzymuje punkty grupując wedle koloru napotkane klocki. Otrzymane wyniki trafiają później do internetowego rankingu, gdzie można je porównać z osiągnięciami innych fanów tej produkcji.

Oprawa Audiosurf jest raczej umowna – kojarzy się z pełnoekranowymi wizualizacjami widma znanymi chociażby z WinAmpa. Nie jest to skojarzenie przypadkowe – gracz może bowiem załadować do gry swoje pliki muzyczne w takich formatach, jak: MP3, iTunes M4A, WMA, Flac, CD i OGG.

Audiosurf korzysta z dobrodziejstw technologii Steamworks, takich jak np. Steam Achievements (system zdobywania różnych osiągnięć). W 2007 roku jurorzy kalifornijskiej imprezy Independent Games Festival nagrodzili ją w następujących kategoriach: doskonałość w warstwie dźwiękowej oraz techniczna doskonałość. Ponadto otrzymała nagrodę im. Seumasa McNally’ego."
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Prototype 1 i 2, FEAR, Skyrim i Oblivion z modami.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Moi jeśli lubi wyścigi to jest trochę tego typu gier na rynku, można poszukać czegoś na motocykle. Albo symulacja pociągu, czy ciężarówki, wbrew pozorom bardzo wciągające. Jeśli chodzi o Cywilizacje to jest to ciekawe połączenie ekonomii ze strategią, jest nawet darmowa pełna produkcja o nazwie FreeCiv do ściągnięcia z neta. Jeśli chodzi o ciekawe strategie i na dodatek darmowe to polecam grę Wesnoth - bardzo miodna, także można zaciągnąć z neta.

Jeśli chodzi o ceny nowych gier to nie ma się co zbytnio zrażać. Można się nastawić na to, że przykładowo kupuje się grę za 150 PLN, przechodzi i sprzedaje na Allegro za powiedzmy 100 PLN. Wtedy rzeczywista cena gry to około 50 PLN.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

czy prototype 2 jest dobre ?????
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”