Czy klozapol naprawde działa?

klozapol, leponex

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Re: Czy klozapol naprawde działa?

Post autor: lemro »

Newt pisze:Biorę 25 mg/d
To chyba najmniejsza dawka klozapolu jaką można zastosować w leczeniu, przy tak niskiej wszystkie skutki uboczne jakie ma klozapol nie powinny się raczej pojawić. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

.
Ostatnio zmieniony wt mar 25, 2014 10:01 pm przez Newt, łącznie zmieniany 2 razy.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

W moim przypadku było podobnie , zwiększano mi dawke stopniowo. Redukowano mi seroquel a zwiekszano klozapol do 600mg na dobę. Obecnie jestem na 300 mg klozapolu.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

kurcze boje sie go sprobowac ale moze mi pomoc.... Ja nie mam zadnych pozytywow mam negatywy:( nie wiem dlaczego mi akurat ten lek daje.
mamuska
zaufany użytkownik

fajny artykowl o klozapinie.

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_a ... 968642.ece

Ludzie wypowiadaja sie ze branie klozapiny i jej odstawienie mozna porownac do odstawiania kokainy lub heroiny.
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Mógłby ktoś przetłumaczyc na polski ten artykuł. Z góry dziekuje.
mamuska
zaufany użytkownik

ja sie postram na nstepny tydzien.
mamuska
zaufany użytkownik

artykol jest z marca 24 2009 roku

Glownie chodzi o to ze nie powinien byc dozwolony bo ma duzo skutkow ubocznych i od 1990 roku po wejsciu na rynek zmarlo po nim 950 ludzi ( 1 NA TYDZIEN). 55 ludzi zmarlo tylko w przeciagu kilku miesiecy - bralo lek od pazdziernika do stycznia.

Jest tez ze uzywany jest jako lek ostatniej szansy. Jest jednak jednym z najbardziej monitorowanych.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Wiecie co, wpisałem z ciekawości w Google kwetiapinę, i też mi wyskoczyły jakieś artykuły, że zanotowano po niej zgony :shock:
mamuska
zaufany użytkownik

i niby jak czlowiek ma sie zdecydowac w ciagu tygodnia zeby to brac.
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: jakotako »

tomsoul pisze:Bo klozapol ma bardzo dużo skutków ubocznych.
Jakich?
Newt
zaufany użytkownik

Przepisuję z ulotki możliwe skutki uboczne:

senność, zawroty głowy, szybkie bicie serca, zaparcie, nadmierne wydzielanie śliny, zmniejszenie lub zwiększenie liczby białych krwinek, zwiększenie masy ciała, nieostre widzenie, ból głowy, drżenie, sztywność kończyn, akatyzja, zaburzenia koordynacji, napady padaczkowe, zmiany w ekg, podwyższenie ciśnienia krwi, niedociśnienie ortostatyczne, omdlenia, nudności, wymioty, utrata apetytu, suchość błony śluzowej jamy ustnej, zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych, nietrzymanie lub zatrzymanie moczu, uczucie zmęczenia, gorączka, zaburzenia regulacji temperatury ciała, zaburzenia wydzielania potu, agranulocytoza, złośliwy zespół neuoleptyczny, niedokrwistość, zaburzenia tolerancji glukozy, cukrzyca, splątanie, majaczenie, zapaść krążeniowa, utrata przytomności, arytmia, zapalenie mięśnia sercowego, zapalenie osierdzia, wysięk osierdziowy, powstawanie zakrzepów z zatorami, trudności w połykaniu, zapalenie wątroby, żółtaczka, zapalenie trzustki, zwiększenie wartości cpk, zmniejszenie liczby płytek krwi, ciężka hiperglikemia, kwasica ketonowa, śpiączka hipersmolarna, podwyższenie poziomu trójglicerydów/ cholesterolu we krwi, późne dyskinezy, niewydolność mięśnia sercowego, zatrzymanie czynności serca, spowolnienie lub zatrzymanie czynności oddechowej, powiększenie ślinianek przyusznych, niedrożność jelit, piorunująca martwica wątroby, reakcje skórne, śródmiąższowe zapalenie nerek.
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

To chyba lek dla samobójców

A jakie skutki uboczne obserwujecie u siebie :?:
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

jakotako pisze:A jakie skutki uboczne obserwujecie u siebie
Ogromne zmęczenie, ślinotok, spowolnienie, tycie, cukrzyca, senność, zaparcia, odkąd przyjmuje klozapol czyli od 2009 nie jestem w stanie przejść drogę np. do apteki która znajduje się około 200 metrów od mieszkania bo robi mi się słabo a jak już muszę wyjść gdzieś dalej zmuszony jestem np. brać taxi, przed braniem klozapolu nie miałem tego objawu i mogłem spacerować np. po górach które kocham w tym stanie pewnie padłbym po kilkadziesięciu metrach.
linijka
zaufany użytkownik

Post autor: linijka »

tak tak zgadzam sie z postem powyzej. jezeli nie musicie brac nie bierzcie, ja po minimalnej dawce na noc 25 mg mialam pusta glowe i dopiero ok 12 moglam normalnie myslec. nie mowiac juz o odstawieniu po ktorym na bank pojawia sie nawrot
Newt
zaufany użytkownik

Ja od jutra mam zwiększyć dawkę o jedną tabletkę, ale jestem pozytywnie nastawiona, bo na razie nie mam żadnych skutków ubocznych - w ogóle nie czuję, że biorę jakiś lek.
Ostatnio zmieniony ndz lis 13, 2011 8:02 pm przez Newt, łącznie zmieniany 1 raz.
linijka
zaufany użytkownik

Post autor: linijka »

skoro pomaga :)
mamuska
zaufany użytkownik

przeczytalam dzis ulotke z ABILIFY i musze powiedziec ze skutki uboczne tez sa okropne i jest ich duzo, a jako trzecia napisano smierc. TAkze czy ja wiem czy samobojstwem jest zazywanie klozapiny mysle ze wszytkie te leki nas zabijaja.

A tu cala prawda o lekach troche dlugie ale warto poogladac:)

jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ale to jest po angielsku ...
sony814
zarejestrowany użytkownik

Post autor: sony814 »

Biore dawke 25 mg Klozapolu zeby mnie ten lek tak mocno nie zamulal lekarz u ktorego bylem ostatnio i mu o tym powiedzialem powiedzial ze to zamala dawka zeby leczyla a gdy taka mala dawke odstawilem( ktora on uznal za niemozliwa zeby leczyla) objawy choroby wrocily. Drugi lekarz u ktorego bylem rowniez tak orzekl ale oni oczywiscie tylko teoretycznie oceniaja. Cierpie na shizofrenie prosta w trakcie jej trwania zanim przyjmowalem leki i teraz porownac z tym klozapolem to jednym z glownych objawown bylo wrazenie mega spiecia miesni a po klozapolu miesnie sa rozluznione i mozna sie odprezyc chociazby i nie ma takiego zaburzenia myslenia jak to mialo miejsce przed kuracja tym lekiem. Dawka dziala na mnie usypiajaco i nie mam problemow z zasypianiem jak i rowniez 5 htp dziala usypiajaco i wspomaga podnoszenie serotoniny. Ale nie odczuwam stymulacji biore 5 htp z allegro ktore dodaje troche energi l-tyrozyna(wspomaga podniesienie dopaminy) rowniez wyglada zachecajaco ale jeszczze jej nei wyprobowalem.(nie bierzcie tych suplementow jesli wasze leki dzialaja na serotonine lub dopamine oczywiscie to tylko teoria ale z 2 str teoria mozze sie sprawdzic)
Na ulotkach zawsze jest napisane duzo rzeczy o negatywnych objawach ubocznych. Moim zdaniem jesli twoja kondycja fizyczna jest w dobrym stanie i jestes w dodatku mlody jak w moim przypadku 20 lat w szkole w biegach jezdzilem na zawody albo chociazby nie odsawales od grupy i czyjesz sie na silach to nie masz sie czego obawiac najwyzej skonczy sie tylko strachem. Pozdrawiam i zycze kazdemu szybkiego powrotu do zdrowia :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „clozapina”