szukam chłopaka

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Bunia19
zarejestrowany użytkownik

Re: szukam chłopaka

Post autor: Bunia19 »

Też szukam chlopaka w którym bym miała przyjaciela :D Mam 32 lata i schizofrenie.
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

A skąd jesteś
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Bunia19 zdecyduj się: chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania. :)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Chlopak czyli po prostu mlodszy facet, Cezary ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

cezary123 pisze: wt cze 21, 2022 10:08 pm chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania.
Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

FreshEscape pisze: śr cze 22, 2022 7:42 am Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.
Zgadzam się. Każdy poważny związek (czyli małżeństwo) powinien opierać się na 3 filarach miłości, przyjaźni i seksie.
I z tego najważniejsza jest przyjaźń. Bo z miłością różnie bywa, najpierw jest ogień, później przygasa, potem często nie ma w ogóle. A przyjaźń może trwać zawsze.
Ostatnio zmieniony śr cze 22, 2022 8:30 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

cezary123 pisze: wt cze 21, 2022 10:08 pm Bunia19 zdecyduj się: chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania. :)
Ta kwestia wymaga rozwinięcia, ale tak, zgadzam się z tym. :icon-smile:
cezary123
zaufany użytkownik

Czasem łatwo o nieporozumienia w takich sytuacjach.
Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.
Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.
Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.

Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.
"Przyjaciel słucha a chłopak ...." :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

cezary123 pisze: śr cze 22, 2022 8:29 pm Czasem łatwo o nieporozumienia w takich sytuacjach.
Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.
Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.
Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.

Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.
"Przyjaciel słucha a chłopak ...." :icon-mrgreen:
Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi. A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda. Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

FreshEscape pisze: śr cze 22, 2022 8:39 pm
Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi. A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda. Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...
Za tego typu żarty następnym razem dostaniesz ostrzeżenie
cezary123
zaufany użytkownik

Spróbujemy subtelniej:

"Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę,

Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę;

Jednakże gdy cię długo nie oglądam,

Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam;

I tęskniąc sobie zadaję pytanie:

Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie?"

"Niepewność"
Adam Mickiewicz

https://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0025.htm

Marek Grechuta śpiewał o tej tajemnicy. :angelic-cyan:
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

miłość, bez przyjaźni dla kobiety jest uboga. Mężczyzna umie tak zrobić, umie być tylko zakochany, a raczej nazwę to zauroczeniem. Obiecuje wtedy gruszki na wierzbie, aby osiągnąć stan posiadania :angry-banghead: . Kobieta , która jest kłębkiem emocji potrzebuje w mężczyźnie przyjaciela, tu rzadziej występuje tylko erotyzm sam w sobie.
Na początku związku, wiadomo - motylki w brzuchu ale potem jest stan , w którym kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.

:chores-chopwood: :chores-laundry: :chores-mop:
No bo kto nazwie te czynności powyżej substytutem miłości ?
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jaskolka pisze: czw cze 23, 2022 3:50 am kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.
Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. Ale przez 8 miesięcy ani razu nie zrobiła zakupów, raz w życiu nie posprzatała mieszkania, nigdy nic nie ugotowała, nawet z praniem był problem. Wszystko robiłem JA ! Czy tak sie zachowuje przyjaciel ? Siedząc za granicą gdzie jest na prawde cięzko, wsparcie i wspólne obowiązki to podstawa. Jedynym jej hobby było osmieszanie mnie przed ludzi z pracy ze sie na to wszystko godze. Dzisiaj ona ma udane życie, a ja siedze na schizofrenia.evot.pl
Dla faceta kobieta musi chciec byc tez przyjacielem, a nie wyzywac swoje emocjonalne bujanie na facecie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: czw cze 23, 2022 12:34 pm Dzisiaj ona ma udane życie...
Ona może tak, ale czy jej facet też????
Myślę, że z Tobą też miała udane :)
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

O to własnie bright chodzi. Dla wielu ludzi związek jest walką o panowanie i nic nie robienie. I ktoś ma bardziej gówno studia i mieszkał w akademiku tym gorzej. Z pewnymi ludzmi lepiej nie wchodzić w żadne relacje. Ale wtedy, mimo ze byłem kierownikiem firmy. Moja wiedza psychologiczno-psychiatryczna nie odróżniała psychiatry od psychologa. Dopiero kilka miesiecy rozmów z zagranicznym psychologiem nauczyła mnie żeby nie nieść z innytch krzyża i poświecac sie czy to w domu czy to w pracy. A zwłaszcza zeby nie zamykać się w sobie tylko patrząc prosto w oczy mówić takim ludziom że ich wartość jest wyrażona w ilości worka karmy dla psów które z ich kośći i mięsni da się zrobić...
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: czw cze 23, 2022 1:21 pm A zwłaszcza zeby nie zamykać się w sobie tylko patrząc prosto w oczy mówić takim ludziom że ich wartość jest wyrażona w ilości worka karmy dla psów które z ich kośći i mięsni da się zrobić...
Z tym się nie zgodzę zupełnie. Twoja prawdziwa wartość jest taka, jak traktujesz innych ludzi.
Upadlać ludzi to nie jest rozwiązanie, jak nie chcesz się dla nich poświęcać. Upadlając innych, niszczysz siebie tak naprawdę.
Miłuj bliźniego swego, jak siebie samego. To jest święta prawda. Czy chciałbyś, aby ktoś Cię tak upadlał?
Twoje dziewczyna wykorzystywała Cię i nabijała się z Ciebie i co? Myślisz, że ludzie traktowali ją z szacunkiem? Że uważali ją za wartościowego człowieka, czy kobietę?
A to, że Ty poświęcałeś się tak dla kobiety, myślisz, że jakaś kobieta odrzuciła by Cię z tego powodu? Czy wręcz przeciwnie?
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

FreshEscape pisze: czw cze 23, 2022 12:34 pm
Jaskolka pisze: czw cze 23, 2022 3:50 am kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.
Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. .
@FreshEspace wyjątek potwierdza tylko regułę . To co opisujesz nie było ani miłością ani przyjaźnią z jej strony. To była zależność podejrzewam Twoja od niej. Ale nie będę się wymądrzać, bo wiem jak to z miłością jest. Człowiek jest w stanie wiele znieść w poszukiwaniu miłości.
Ja jestem sama bo mam konkretne oczekiwania wobec faceta. Nie mam na myśli królewicza, tylko partnera i zero przygód. Trzy razy zakochałam się tak że góry bym przeniosła dla niego. Ale nie napotkałam w nich przyjaciela. Teraz kiedy nie tylko mogę dawać ale też potrzebuję tak konkretnie brać ( zdrowie) nie ma kandydata. Tak kocha mężczyzna w moim życiu.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

@bright wiesz co, ja juz to tyle lat przerabiałem... Głupszemu sie ustępuje itd... To jest czysty komunizm. Jak sam o siebie nie zadbasz to nikt o ciebie nie zadba. Jak sam sobie nie wyrobisz marki w każdej sytuacji zyciowej to będziesz wykorzystywany. Ja w taki komunistyczny sposób byłem wychowywany od dziecka. Jak ktoś mnie kopnie-moja wina. Jak ktoś na mnie napluje-moja wina. Jak ktoś mnie zeklnie to ja powinienem sie wstydzic. Tylko zachodnia terapia leczy z takiego gnoju.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Miałem kolegę, który zachorował po 30-stce. Miał już ułożone życie, pracę, dziewczynę etc. Zachorował i wszystko stracił. Nie mógł się z tym pogodzić, nie dało się z nim normalnie porozmawiać. Ciągle wracał do tego, co miał, i że to stracił. Niedawno popełnił samobójstwo.
Ale Ci, co zachorowali w młodości mają bardziej przerąbane, nie zaznali w ogóle normalnego życia.

FreshEscape, byłeś bardzo rozgoryczony, że zachorowałeś. Ty pomagałeś, ustępowałeś i zachorowałeś, straciłeś normalne życie, a Ci którym pomagałeś, ustępowałeś są zdrowi i mają normlane życie. Ale to nie jest tak, że zachorowałeś, bo pomagałeś, ustępowałeś.
A oni są zdrowi, bo to dostawali.
Ostatnio zmieniony czw cze 23, 2022 10:20 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

@bright Jeżeli ktoś to będzie kiedyś czytał. To nigdy nie planuje popełnienia samobójstwa. Co było a nie jest, nie pisze sie w rejestr ;) Tak tylko o tym wspomniałem żeby się lepeiej poznać...
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”