Czy to prawda że Abilify aktywizuje?
Moderator: moderatorzy
Re: Czy to prawda że Abilify aktywizuje?
Już 3 miesiac na abilifaju i 0 aktywizacji - w sumie ciesze sie ze nie mam za mocnych ubocznych efektow ale to tylko dlatego ze biore 7,5 mg.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
a na jakie objawy bierzesz Abilify ???zalew pisze:Już 3 miesiac na abilifaju i 0 aktywizacji - w sumie ciesze sie ze nie mam za mocnych ubocznych efektow ale to tylko dlatego ze biore 7,5 mg.
Ja nie zauważyłam różnicy od kiedy biorę abilify, po zmianie z olanzapiny. Fakt, że abilify nie zamula.
Biorę abilify dopiero od kilku dni, więc na razie mam prawie same negatywne skutki uboczne: ból w klatce piersiowej, szybkie męczenie się, brak sił na cokolwiek, ogromne problemy z koncentracją i nauką, czuję się zamulona. Ale zauważyłam 2 +...Obudziłam się dziś o 8:30 a nie jak ostatnio bywało 10:00-11:00 i jestem spokojniejsza, nie irytuję się i nie denerwuję już tak bardzo jak wcześniej.
Napiszę na 2 tygodnie jak będzie działać dalej. Biorę 5 mg.

Napiszę na 2 tygodnie jak będzie działać dalej. Biorę 5 mg.
5 mg? To znaczy, że dzielisz tabletkę na trzy części? To bardzo mała dawka..
Mnie Abilify podkręcało... Aż za bardzo...
mnie tak zaktywizowało, że nie mogę usiedzieć na miejscu;/
Mnie abilify tak zaktywizowało że przestałam spać w nocy...
Melisa
- W KRAINIE TRAW
- zaufany użytkownik
Hej!
Z moich doświadczeń z tym lekiem wiązało się nie mało różnych zachowań i wrazeń.
Tak jak większość z Was tez miałem kłopoty z ruchem,aktywnością jakimkolwiek animuszem czy działaniem wiec moja pani doctor zasugerowała mi Abilify i zaczęło się dziać oj dziać!to było spory kawałek czasu temu bo po około 2 miesięcy rzuciłem w diabły ten medykament oczywiście za konsultacją lekarki.A mianowicie przez ten okres:
Po pierwsze-nie mogłem usiedzieć w miejscu,cały czas coś mnie rozpraszało.
Po drugie-wszelakie objawy pozytywne wróciły,miałem urojenia ze jak tylko zadzwoni telefon,damofon itp. zaraz zdarzy się coś przykrego,nawet w domu nie czułem się bezpiecznie.Natłok przerazających wizji,tłumienie emocji co było dla mnie fatalne w skutkach,mój wewnętrzny świat doznał "trzęsienia ziemi"
Po trzecie-ze spaniem,mogłem tylko pomarzyć o spokojnym śnie,przez cały czas się kręciłem,chodziłem od kuchni do pokoju i tak w kółko,zerkałem na Judasza czy czasem ktoś nie stoi
jak Nakręcona Małpa
Ale rzeczywiście ten lek aktywizuje ale w moim przypadku do granic mozliwości i do powtórnego przezywania piekła.Oczywiście to kwestia indywidualna ale jak sobie przypomnę to doświadczenie az mnie cos gnębi i porusza
Z moich doświadczeń z tym lekiem wiązało się nie mało różnych zachowań i wrazeń.
Tak jak większość z Was tez miałem kłopoty z ruchem,aktywnością jakimkolwiek animuszem czy działaniem wiec moja pani doctor zasugerowała mi Abilify i zaczęło się dziać oj dziać!to było spory kawałek czasu temu bo po około 2 miesięcy rzuciłem w diabły ten medykament oczywiście za konsultacją lekarki.A mianowicie przez ten okres:
Po pierwsze-nie mogłem usiedzieć w miejscu,cały czas coś mnie rozpraszało.
Po drugie-wszelakie objawy pozytywne wróciły,miałem urojenia ze jak tylko zadzwoni telefon,damofon itp. zaraz zdarzy się coś przykrego,nawet w domu nie czułem się bezpiecznie.Natłok przerazających wizji,tłumienie emocji co było dla mnie fatalne w skutkach,mój wewnętrzny świat doznał "trzęsienia ziemi"
Po trzecie-ze spaniem,mogłem tylko pomarzyć o spokojnym śnie,przez cały czas się kręciłem,chodziłem od kuchni do pokoju i tak w kółko,zerkałem na Judasza czy czasem ktoś nie stoi

Ale rzeczywiście ten lek aktywizuje ale w moim przypadku do granic mozliwości i do powtórnego przezywania piekła.Oczywiście to kwestia indywidualna ale jak sobie przypomnę to doświadczenie az mnie cos gnębi i porusza
"Odejdzmy za nim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki".
Świetnie, kolejna osoba, która miała nawrót po Abilify...
A ja mam brac ten lek od połowy stycznia... Troche to niepokojące.
A ja mam brac ten lek od połowy stycznia... Troche to niepokojące.
Ja, na szczęście, nie mam nawrotu choroby na abilify, a biorę go jakoś rok. Jednak mnie on nie aktywizuje, czuję się normalnie.
A odczuwasz działanie przeciwdepresyjne ?
Jesteś zamulona?
Dzięki za odpowiedź.
Jesteś zamulona?
Dzięki za odpowiedź.
Nie, nie jestem zamulona. Stanów depresyjnych raczej nie mam. Ogólnie rzecz biorąc, czuję się dobrze na abilify.
Kurde, mam nadzieje, że to prawda z tym działaniem antydepresyjnym. Czuje się coraz gorzej ostatnio, nie mam na nic siły, ciągle chodze smutna i nawet z nikim nie rozmawiam..
Potrzebuje czegoś co mi pomoże, a leków antydepresyjnych brać nie mogę bo wpadam od nich w psychozy..
Ma ktoś jeszcze opinię na temat antydepresyjnego działania Abilify ?
Wyczytałam w skutkach ubocznych, że on może wywoływać depresję więc już nic nie rozumiem..
Potrzebuje czegoś co mi pomoże, a leków antydepresyjnych brać nie mogę bo wpadam od nich w psychozy..
Ma ktoś jeszcze opinię na temat antydepresyjnego działania Abilify ?
Wyczytałam w skutkach ubocznych, że on może wywoływać depresję więc już nic nie rozumiem..
Abilify jak dla mnie jest cudownym lekiem. Gdy zażywałam rysperydon wystąpił u mnie szereg objawów ubocznych min. bardzo dużo leżałam, przytyłam. Gdy zażywam abilify czuję się bardzo dobrze, normalnie funkcjonuję, zapisałam się do szkoły.
- KAMELEON
- zaufany użytkownik
mam takie pytanie,bierze ktoś z was abilify na noc?,lekarz przepisał mi go i napisał żeby brać rano ale pozniej w pracy jestem zamulony i chce mi sie spać i stad moje pytanie 
"...Charakter niespokojny,niepokorny,trudny,chociaż nie ciągnie się za nim
aż siedem grzechów głównych...."
aż siedem grzechów głównych...."
mi lekarz kazal brac rano ale bralam o 6 wieczorem.Lepiej czulam sie rano.
hej , przed chwilą wzięłam pierwszą dawkę leku - przez najbliższe 10 dni mam go brać razem z rispoleptem a potem przechodzę na samo Abilify. Odezwę się wtedy i napisze jak sie czuje.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Witam!
Jak brałam solian wstawałam o godz.13-15 i nic mi się nie chciało robić tylko telewizja i komputer. Teraz po abilify zaczęłam wstawać 6-8 godzinie, i więcej mi się chce robić (sprzątać, czytać książki itp.).
Pozdrawiam!
Jak brałam solian wstawałam o godz.13-15 i nic mi się nie chciało robić tylko telewizja i komputer. Teraz po abilify zaczęłam wstawać 6-8 godzinie, i więcej mi się chce robić (sprzątać, czytać książki itp.).
Pozdrawiam!
megan
Wystarczy przeczytać ulotkę. Abilify to lek który stosuje się u osób z nadmiarem energii. Aktywizuje on do życia w ten sposób, że chcę nam się rano wstawać.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski