Papierosy

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Re: Papierosy

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

mandrynka pisze:Ja akurat mam najtańszą i najprostszą ;)
A jak byś miała pieniążki to którą byś kupiła ?

...... :roll: a może powinniśmy sie bliżej poznać, choćby przez komunikator.....a może razem coś poskręcać (oczywiście z tytoniu).....
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Mniszek nie znam się na typach i ciężko mi jakoklwiek to opisać. Wcześniej miałam droższą i była do dupy. Także cena wcale nie świadczy o jakości :) A jak chcesz ze mna pogadać tu masz moje gg 3817351 :) Pozdraiwam mandrynka
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
searcz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: searcz »

ja bardzo lubię palić ale staram się nie przesadzać. umiłowałem palenie tytoniu. najbardziej mi to smakuje. nie muszę codziennie kupować papierosów i jeszcze myśleć jakie bym zapalił. kręcę takie słabo nabite i najbardziej mi taka forma odpowiada, zwłaszcza kiedy muszę sobie najpierw skręcić żeby zapalić. to cały rytuał. nie lubie kręcić na zapas, tylko na bieżąco jak chce mi się palić. czasami kupię sobie originalne papierosy, ale już po drugiej paczce mi nie smakują.
zanim zaczęłem palić tytoń kupowałem różnorakie papierosy, jak malboro czerwone, westy, camele, po te najtańsze.
nie zamierzam rzucić palenia
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

No to fajnie że tak sobie tanio :-) popalacie. A możecie napisać jaki tytoń warto kupiś (cena/jakość), nabijarke... itd. ( łącznie z linkami, bo co znajde jakiś sklep to artykuły tytoniowe są bez opisu i nie wiadomo co wybrać)
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

mandrynka pisze:A jak chcesz ze mna pogadać ....
Pewnie że chce, tylko narazie mam mało czasu, przepraszam ......... mam nadzieje że wkrótce będe miał wiecej to sobie pogadamy......kiedyś czytałem testy komunikatorów i chyba "kopete" jest najlepszy (tylko że on jest pod linuxa)
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Proszę cię Mniszek nie mów do mnie informatycznym językiem - bo nic z tego nie rozumiem!!! :) A jak będziesz miał czas pogadac to zapraszam :) Pozdrawiam cieplutko :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
searcz

kupowałem nie dawno Grodzki Czerwony po pół kilo po 120zł, ale to było jeszcze po starej cenie, teraz myślę, że bym dostał po 132zl i to mi starczało na ponad miesiąc także co 2-3 miesiące nie kupowałem wcale przez 1 miesiąc. gilzy po 5,50zł 500 sztuk. jak tak wyliczyłem w przybliżeniu wydawałem na palenie 3,25zł dziennie.(3x120 na tytoń i 5x5,50 na gilzy dzielone na 4mce-120 dni). maszynke kupiłem Orion po ok. 17zł- polecam.
ostatnio kupiłem 66 Czerwony po 39zł i na opakowaniu pisze że wychodzi ok. 200 papierosów. ja preferuje to że słabiej nabijam to pewnie wyjdzie troche więcej. myślę że na 12-14 dni powinno mi starczyć.
palę tak około paczki dziennie.
pozdrawiam searcz
searcz

z tytoni najbardziej odpowiadają mi Grodzki Czerwony, 66 Czerwony(Route), Grand Czarny (są to wysoko jakościowo tytonie). bardzo dobre są też tytoń Red Bul i tytonie waniliowe. są one troszkę droższe i sprzedawane w małych paczkach.
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

Ja niestety też palę i za nic w śwecie nie mogę tego cholerstwa rzucić. Od swojej drugiej połówki dostaję wciąż zjebki za to, że palę - bardzo martwi się o moje zdrowie. Palę około ponad połowę paczki dziennie, czasem więcej. Strasznie mnie to bije po kieszeni. Chciałbym prowadzić zdrowszy tryb życia. Jak rzucę palenie - dam znać :| .
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Witam, ja również jestem uzależniony od papierosów, wypalam około 1 paczki dziennie. Niestety nie mam silnej woli aby rzucić palenie. Pale mentholowe LD, bo jeszce nie podrożały. Jeżeli jestem podenerwowany lub bardzo zestresowany muszę zapalić nawet się zdarza, że 2 fajki pod rząd, mam wrażenie że palenie mnie uspokaja. Najgorsze w tym jest to, że traci się dużą kasę i szkodzi zdrowiu. Wyczytałem również na ulotce Klozapolu który przyjmuję, że cytuje " Na działanie leku Klozapol może wpływać palenie papierosów lub zaprzestanie palenia podczas jego przyjmowania, spożycie kawy (zmiana ilośći wypijanych napojów zawierających kofeinę) ". Jak dla mnie to troche dziwne bo brałem już przeróżne neuroleptyki i żadne nie miały powiązań z papierosami czy też kawą. Raz dziennie biorę równie magnez z witaminą B6 , ponieważ kofeina wypłukuje z organizmu magnez. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Gosa
zaufany użytkownik

montecristo pisze:Najgorsze w tym jest to, że traci się dużą kasę i szkodzi zdrowiu.Raz dziennie biorę równie magnez z witaminą B6 , ponieważ kofeina wypłukuje z organizmu magnez.
No właśnie, w tym rzecz. Ja też biorę magnez, bo piję dużo kawy w ciągu całego dnia.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Ja pije dużo kawy, ale nie biore magnezu.

P.S. NIE PAPIEROSOM ;)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Piję kawę, palę papierosy i mam 3 piwa w lodówce. Zdrowe to to nie jest ale co zrobić.
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Gosa
zaufany użytkownik

Zrobiłem mocne postanowienie - rzucam palenie!
:!:
Gosa
zaufany użytkownik

Wielki ch*j wyszedł z tego mojego niepalenia :( . Ale może kiedyś...
Fujikoo
zaufany użytkownik

Post autor: Fujikoo »

U mnie tak samo jak u goslavga. Zaraz zwariuję, ale dziś to już pół drugiej paczki poszło. :x :cry: :oops:
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A co się stało, Fujiko, że aż półtorej paczki spaliłaś w jeden dzień?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Jedna bitwa przegrana to jeszcze nie przegrana wojna. W jakich sytuacjach zawaliło się mocne postanowienie ? Ktoś poczęstował , czy sami kupiliście ? Czy pod jakimś napięciem ? Według mnie nie rezygnujcie, a w końcu wygracie.
Fujikoo
zaufany użytkownik

Post autor: Fujikoo »

Już od dłuższego czasu palę tyle. :cry:
Od czasu kiedy się gorzej czuje (psychicznie) to palę coraz więcej. :evil:
Palenie mnie uspokaja, rozluźnia, dodaje pewności siebie i pomaga radzić sobie ze stresem. Zaczęłam też leczyć swoją otyłość tzn. stosuję dietę niskokaloryczną i staram się (w miarę możliwości) ćwiczyć.
W zasadzie cały czas chodzę głodna, ale 10 kilo już z du*y ubyło. :D Najgorzej, że cały czas muszę trenować silną wolę. Docentka, u której się leczę proponuje mi operację bariatryczną, ale nie wiem czy się zgodzić. :roll:
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Ralf pisze:Ja pije dużo kawy, ale nie biore magnezu.

P.S. NIE PAPIEROSOM ;)
To błąd magnez pomaga ... na ogromny wpływ na układ nerwowy, krążenie, serduszko. Ja też lubię kawę - piję codziennie, nieraz dwie, ale biorę magnez regularnie+ omega 3 i dzięki temu czuję się bardzo dobrze !

Co do papierosów... hmmm... też byłam zaawansowaną palaczką i nie palę, choć rzucenie palenia było bardzo trudne. Podchodziłam do tego tematu kilka razy, uparcie... wciąż i w końcu ...UDAŁO SIĘ ! Pomógł mi niezwykłe silny UPÓR,silna wola , CEL. W chwilach kryzysowych żułam gumę, dużo gumy ... i stopniowo zmniejszałam dawkę nikotyny.

Ciągle w głowie miałam wszystkie negatywy palenia papierosów, wciąż je sobie magazynowałam,było mi z tym źle i miałam----> CEL...
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”